Pri plánovaní dovolenky niekedy možno dopredu premýšľame aj nad tým, ako sa tam budeme stravovať. Či sa spoliehať na reštaurácie alebo radšej zvoliť ubytovanie s kuchynkou, kde si budeme môcť niečo ukuchtiť. Niektorým môže robiť starosti aj miestne tradičné jedlo, napríklad ak cestujú aj s deťmi, ktoré by si pri ňom nemuseli prísť na svoje.
Samozrejme, ak cestujeme v rámci Európy, nemusíme sa obávať a takú pizzu, hamburger či cestoviny pravdepodobne nájdeme takmer všade. No ochutnávanie nových druhov jedál môže byť zážitkom samým osebe, preto by sme tomu mali byť otvorení. Narazili sme však na internete na diskusiu, v ktorej sa Slováci rozhovorili o téme jedla v obľúbenom Chorvátsku.

V otázke stálo — čomu sa vyhnúť pri jedení v Chorvátsku? A viacerí sa zhodli na tom, že táto milovaná destinácia pri Jadrane sa nenachádza na druhom konci sveta, preto sa nie je čoho obávať. No našli sa aj ľudia, ktorí sa podelili o svoje pozitívne alebo aj negatívne zážitky, ktoré si v súvislosti s jedlom odniesli od Jadranu domov.
Na pljeskavici sa ľudia nezhodli
„Podľa mňa tu nejde o konkrétne jedlo, ale skôr o zle pripravené jedlo, a to sa môže stať hocikde, v hociktorom podniku. Mne napríklad nesadla pljeskavica, ale to neznamená, že je to nechutné, iba mne to nechutilo, alebo v danej reštike to nevedeli pripraviť dobre. Zase chorvátska kuchyňa sa nelíši extrémne od slovenskej, aby ťa tam niečo veľmi prekvapilo,“ stojí v jednej z reakcií.
„Nám nechutilo nič, žili sme na pizzi a na syrových špagetách, čo som rýchlo zbúchala. V každej reštaurácii je to aj tak to isté — ryby, rezeň s hranolčekmi, pljeskavica a čevapčiči. Keď som k rezňu pýtala varené zemiaky, pozerali sa na mňa ako na blázna,“ priznala ďalšia Slovenka, ktorej jednoducho miestne jedlo nesadlo. Vysvetlila však, že má rada svoju klasickú kuchyňu. „Dcéra napríklad rada ochutnáva nové jedlá a nápoje, vie si to vychutnať. Mne je všetko veľmi rybové, kyslé alebo vyprážané,“ dodala.
No pochopiteľne sa ozvala aj druhá strana, ktorá si jedlo v Chorvátsku nevie vynachváliť. „Nám v Chorvátsku veľmi chutilo, najmä miestne špeciality — to, čo doma nemáme — pljeskavica, všetko s rybami a morskými plodmi. Najlepšie boli misy pre viac osôb, tam bolo na výber rôzne mäso a prílohy,“ odporučila spokojná komentujúca.
Zhodnotila, že všetko závisí od toho, čo máte radi a čo nie. Aj preto môže niekomu v Chorvátsku veľmi chutiť a ďalší sa radšej budú spoliehať na svoju domácu kuchyňu a zbalia si so sebou do kufra rezne.
Bola vysušená 5 rokov doma v garáži a jej rodina si to nevšimla: Záhada úmrtia mladej ženy vám nedá spávať
Už malý detail vie ušetriť desiatky eur, takto si nastavte radiátory. Odborníci upozorňujú, čo je doma najväčší problém
Patrí medzi najlacnejšie lyžiarske strediská v Európe: Najete sa tu už od 5,5 eura, cena skipasu vás prekvapí
S analytikom Potočárom sme sa rozprávali o energopomoci. Boli sme na magických trhoch, očarili nás ponukou aj cenami
Doktorka Jana Boboková o zomieraní: Život nie je nutné za každú cenu umelo predlžovať. Musíme akceptovať, že bude koniec
Našli ho mŕtveho v hotelovej vani, stal sa tak členom „Klubu27“: Smrť Jima Morrisona je dodnes veľkou záhadou
Ženy mučil a hral s nimi najzvrátenejšiu hru, akú si viete predstaviť. Z vraha sa dvíhal žalúdok aj skúseným policajtom
Exdetektív Vachálek: Ak by bol Černák na slobode, niekto by si ho našiel. Koncom búrlivej mafiánskej éry je vražda Kuciaka
Vývar za 3,90 € a ríbezľové pivo za 4 €: Našli sme najstaršiu slovenskú reštauráciu, po večeri sme ochutnali niečo nečakané
Outlet z kauzy slayáda začal veľkolepo, rýchlo sa z neho stala „nákupná zóna duchov“. Zákazníkov si užíval krátko








Nahlásiť chybu v článku