Pridajte tieto zručnosti do svojho "repertoáru" a stanete sa pre ostatných príťažlivejšími a sympatickejšími.

Ľudia si myslia, že sympatickým a príťažlivým sa človek musí narodiť. Podľa mnohých sú vlastnosti ako byť úspešný, talentovaný, milý či prudko sociálny vlastnosti, ktoré keď nedostanete do vienka, už nikdy ich nebudete mať. Omyl. V skutočnosti sa „mimoriadne sympatickým“ môže stať ktokoľvek. Týchto 13 zvykov by ste si teda mali osvojiť, ak sa ním chcete stať aj vy. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Pýtajú sa otázky

Problémom dnešnej doby je to, že ľudia sú tak zahľadení do seba, že zabúdajú počúvať kohokoľvek iného. Jednoduchým spôsobom, ako dať najavo, že vy počúvate, je kladenie otázok. Obyčajná otázka poukazuje na to, že nielen počúvate, ale tiež sa úprimne zaujímate o to, čo vám druhí hovoria. Budete prekvapení, koľko rešpektu a ocenenia získate práve tým, že položíte nejakú otázku.

Nepozerajú sa na svoje smartfóny

Nič nenaštve ľudí viac, ako to, keď sa uprostred rozhovoru neustále pozeráte do svojho mobilného telefónu a odpovedáte na správy. Keď sa s niekým rozprávate, nechajte elektroniku bokom a zamerajte sa hlavne na konverzáciu. Zistíte, že rozhovory sú potom príjemnejšie a efektívnejšie.

Sú úprimní

Byť úprimní a na nič sa nehrať zohráva veľkú rolu. Nikto nemá rád falošných ľudí. Ak si chcete získať lásku a dôveru ostatných, musíte sa cítiť dostatočne sebavedomo vo svojej vlastnej koži.

pexels.com

Nevytvárajú si predsudky

Ak chcete byť sympatickí, musíte byť otvorení. Otvorení novým veciam, ľuďom alebo názorom. Byť otvorení znamená byť prístupní a zaujímaví pre ostatných. Nikto predsa nechce viesť rozhovor s niekým, kto si už vytvoril názor a nie je ochotný počúvať. Mať otvorenú myseľ je kľúčom k úspechu.

Nevyhľadávajú pozornosť

Keď hovoríte priateľsky, dôverne a stručne, všimnete si, že ľudia sú oveľa pozornejší, než keď sa im pokúšate ukázať, aký ste dôležití. Nepripisujte všetky úspechy len a len sebe. Snažte sa chváliť aj ľudí, ktorí vám pomáhali. To ostatným ukáže, že ste pokorní, a to je ďalšia vlastnosť, ktorá robí ľudí sympatickými.

Sú dôslední

Musíte sa snažiť, aby vaša nálada – nech je akákoľvek, nemala vplyv na vašu prácu, život alebo komunikáciu s ostatnými ľuďmi. Áno, každý z nás má právo na zlý deň, no aj napriek tomu musíte byť dôslední a spoľahliví v úlohách, ktoré sa od vás vyžadujú.

Vedia, že pozitívna reč tela je veľmi dôležitá

Nadšený tón hlasu, udržiavanie očného kontaktu a otvorené držanie tela sú taktiež veľmi dôležité faktory, ktoré o vás veľa napovedia. Niekedy totiž to, akým spôsobom niečo poviete, je oveľa dôležitejšie ako to, čo vlastne poviete.

Zanechajú silný prvý dojem

Prvý dojem je dôležitý. Od neho sa odvíja všetko ostatné. Podľa štúdií je kľúčových prvých sedem sekúnd. Potom buď pokračujeme sebavedomo a spokojne s dojmom, aký sme urobili, alebo sa po celý čas zožierame za našu reakciu. Vystretý chrbát, pevné podanie ruky, úsmev a ramená smerom k osobe, s ktorou hovoríte napomôžu k tomu, aby bol prvý dojem, ktorý zanecháte, naozaj dobrý.

pexels.com

Oslovujú ľudí ich menami

Vaše meno je neoddeliteľnou súčasťou vašej identity, a je úžasné, ak ho ostatní používajú. Nepožívajte mená ľudí len pri pozdrave, snažte sa ich používať aj počas rozhovoru. Nám ľuďom sa to, aj keď nevedomky, páči, a to z vás urobí v očiach ostatných opäť príťažlivejšieho človeka.

Usmievajú sa

Ľudia prirodzene, aj keď opäť úplne nevedomky, zrkadlia reč tela osoby, s ktorou sa rozprávajú. Čo to znamená? Ak sa budete usmievať vy, budú sa usmievať aj oni a keďže tento pocit je veľmi príjemný, budú vo vašej spoločnosti radi.

Vedia, kedy majú byť otvorení

Buďte opatrní a vyhnite sa zdieľaniu až príliš osobných problémov a priznaní. Ak to urobíte veľmi rýchlo, môže sa z vás stať ten, čo sa neustále sťažuje. Nechajte druhú osobu, nech vás sama navedie na to, kedy je ten správny čas otvoriť sa.

pexels.com

Vedia, koho sa dotknúť ( a aj sa ho dotknú)

Keď sa počas konverzácie niekoho dotýkate, uvoľníte do jeho mozgu oxytocín, ktorý v danom človeku vyvolá dôverou a množstvo iných pozitívnych pocitov. Jednoduchý dotyk na rameno, objatie alebo priateľské povzbudenie sú presne to, čo vám môže pomôcť. Samozrejme, musíte sa dotýkať správne a správnej osoby, pretože nechcené dotyky majú presne opačný účinok.

Majú dokonalú rovnováhu medzi vášňou a zábavou

Ľudia inklinujú skôr k tým vášnivým jedincom. Ak aj vy budete vášniví a pre niečo zápálení, rýchlejšie si získate ostatných. Vášeň totižto vyvoláva pocit zábavy a ľudia sa odjakživa baviť milujú.

Pozri aj: 37 novodobých pravidiel etikety, ktoré by mal poznať naozaj každý z nás

huffingtopost
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov