Ako sa stať produktívnejším človekom?

Zamyslite sa nad projektom, ktorému sa už dlhšie vyhýbate, pretože sa necítite na to, že by ste ho mali dokončiť. Alebo sa zamyslite nad tým telefonátom, ktorý musíte podstúpiť, ale ani za nič sa vám nechce. A čo tak ten tréning v posilňovni, ktorý si sľubujete už minimálne týždeň? Rozmýšľali ste už niekedy nad tým, o koľko lepší a šťastnejší by mohol byť váš život, ak by ste všetky tie veci urobili a neodkladali ich na neskôr? Dobrou správou je, že každý z nás sa môže stať lepším a produktívnejším človekom, stačí na to niekoľko jednoduchých pravidiel.

Článok pokračuje pod videom ↓

Najčastejším dôvodom, pre ktorý odkladáme veci na neskôr je to, že sa nám nechce alebo sa na to „necítime“

Pravdepodobne to už zažil každý z nás. Ráno sa zobudíte plný motivácie a odhodlania na nový deň. Poviete si, že čo keby ste tento krásny deň začali tým, že si pôjdete trochu zabehať alebo zacvičiť. Už-už by ste aj vstali z postele, ale vtedy príde ten problém. Posteľ je tak mäkká, teplá a príjemná, až sa vám z nej nechce vyjsť. Začnete sa presviedčať, že dnešný deň nie je ten správny na cvičenie, a tak zostanete ležať ďalej. Stará rozprávka.

Vedci zistili, že najčastejším dôvodom, prečo nevykonáme všetky tie činnosti, ktoré by sme chceli je ten, že sa na ne jednoducho necítime. Ale kto povedal, že sa „na to musíte cítiť“, ak chcete niečo urobiť?

pexels.com

Vytrvalosť: Kľúč k úspechu

Niekde v hlboko v nás sme si zakorenili mylnú informáciu, že ak chceme niečo robiť a chceme to urobiť dobre, musíme sa na to jednoducho cítiť. Je to však iba ilúzia, ktorú si osvojili mnohí ľudia v dnešnej spoločnosti. Veď zamyslite sa nad všetkými umelcami, spevákmi, spisovateľmi či vynálezcami. Myslíte, že oni sa vždy „cítili na to“, aby šli niečo urobiť? Niečo napísať? Nahrať novú pesničku?

Samozrejme, že nie. Aj tí najlepší z nás majú chvíle, kedy sa cítia demotivovaní a najradšej by všetko jednoducho zavesili na klinec. Ale práve to je paradoxne ten kľúč k úspechu.

Musíte pokračovať vo svojej činnosti, musíte pracovať a robiť veci pravidelne – každý deň, dokonca aj vtedy, keď sa vám nechce, alebo sa na to necítite. Musíte byť vytrvalí a nevzdávať sa. Nesmiete s niečím prestať len preto, že sa vám momentálne nechce. Vaše sny sa nepýtajú, ako sa cítite.

Zapamätajte si: nemusíte sa na to cítiť, aby ste to mohli aj urobiť. Začnite tam, kde ste, s tým, čo máte, a tak, ako sa cítite. Inšpirácia je dobrá, ale len tvrdá práca a sebadisciplína je to, čo udržiava vašu loď v pohybe.

pexels.com

Pozri aj: Týchto 13 vtipných ilustrácií pochopia len ľudia, ktorí nenávidia upratovanie

thepowerofideas.ideapod
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov