Foto: Photo by Bethany Legg on Unsplash

Bohužiaľ, ešte stále veľa ľudí robí prácu, ktorá ich vyslovene nebaví. Ak nechcete patriť medzi nich, skúste sa riadiť týmito radami.

Každý z nás sa vo väčšej či menšej miere bojí zmeny. Tá však so sebou prináša doposiaľ nepoznané možnosti. Vyjsť zo zóny komfortu a vyskúšať niečo nové sa určite oplatí. Ak to neurobíte, bude vám hroziť, že na danej pracovnej pozícii budete hundrať ešte zopár rokov. Pritom podľa expertov na zmenu stačia tieto 4 jednoduché kroky.

Článok pokračuje pod videom ↓

Práca by vás mala napĺňať a byť zároveň vaším hobby. Zaberie vám väčšinu času, preto skutočne záleží na tom, čo robíte. Ak máte pocit, že nerobíte to pravé orechové, skúste sa riadiť týmito odporúčaniami:

#1 Zistite, čo chcete

Photo by Joe Gardner on Unsplash

To je ten najlepší spôsob. Ak budete vedieť, čo chcete, budete zároveň vedieť, čo nechcete, a nebudete tak zbytočne strácať čas a energiu na pozíciách, ktoré pre vás nemajú zmysel. Je veľmi dôležité, aby ste sa zdokonaľovali v tom, v čom ste dobrí. Nemá zmysel chcieť sa stať taxikárom, keď sa vám ledva podarí zaparkovať na piatykrát.

#2 Komunikujte s ľuďmi, ktorí robia to, čo chcete robiť aj vy

Photo by Annie Spratt on Unsplash

Poznáte to. Vrana k vrane sadá. Preto ak chcete pracovať v grafickom dizajne, je dobre stretávať sa či komunikovať s ľuďmi, ktorí sa živia práve takýmto spôsobom. Pomôžu vám vyhnúť sa zbytočným chybám a určite sa s vami radi podelia o tipy, ktoré im pomohli naštartovať kariéru. Sledujte Instagram či iné kontá úspešných. Veľa sa dozviete aj medzi riadkami. A najmä nezabúdajte: všetko je o kontaktoch. Na to by sme nemali zabúdať.

#3 Budujte si vlastnú sieť

Na výber môžete využiť viacero platforiem. Nezabúdajte na ľudí, ktorí vám pomohli a na oplátku sa nebojte aj vy pomôcť iným. Vytvorte si blog či webovú stránku, na ktorej odprezentujete to najlepšie z vás. Bude vás to stáť síce trošku námahy, tá však rozhodne stojí za to. Nekopte len sami za seba. Všetci sme v skutočnosti súčasťou jedného tímu. Preto sa podeľte s informáciami, ktoré môžu pomôcť aj ostatným ľuďom.

#4 Stanovte si cieľ a nasledujte ho

Photo by rawpixel on Unsplash

Nie. Nebude to vždy jednoduché a neraz budete musieť zaťať zuby. Každý deň však môžete urobiť aspoň jeden malý krok. Neobídete sa bez pádov a zlyhaní, ale aj tie sú súčasťou cesty. Neberte vlastné zlyhanie ako chybu, ale ako skúsenosť. Ukážte zamestnávateľovi, že ste pre organizáciu skutočným prínosom. Myslite na ľudí a nebudujte si kariéru cez mŕtvoly. Množstvo velikánov ukázalo, že kariéra sa dá vybudovať aj ľudským spôsobom.

goalcast
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov