Nebojte sa, aj napriek pochybnostiam kráčate správnym smerom. Smerom vpred.

Počas svojej cesty za úspechom sa stretneme s rôznymi prekážkami alebo ľuďmi, ktorí vám budú hovoriť, že ste sa zmeninili, že na to nemáte, že nie ste dostatočne dobrí, a že sa nikdy nedopracujete k svojmu snu. V dôsledku týchto rečí začnete o sebe pochybovať aj vy sami. Možno teda teraz o sebe pochybujete, ale vedzte, že v skutočnosti ste na správnej ceste. Na tej správnej ceste za úspechom.

Článok pokračuje pod videom ↓

Týchto 8 myšlienok a situácií je nepríjemných, no v skutočnosti sú len predzvesťou toho, že najväčší úspech vášho života je už na ceste.

#1 Nie každý má rád vás a vašu prácu

Nie každý človek na tejto planéte vás má rád, ale to je v poriadku. To, že sa vo vašom okolí nachádzajú aj takí, ktorí pohŕdajú či už vami alebo vašou prácou je priam neuveriteľným znakom osobného rozvoja. Znamená to, že ste si jasne uvedomili svoju identitu, viete, kam smerujete a nič vás už nemôže zastaviť. Skutočne začínate ovplyvňovať ľudí spôsobom, akým ste ich predtým neovplyvňovali. Tak nevešajte hlavu, že máte neprajníkov.

#2 Stávate sa perfekcionistom

Keď začnete každému detailu prikladať veľkú dôležitosť a snažíte sa všetko robiť na maximum, znemená to, že vaša vízia je čoraz jasnejšia a jasnejšia. Znamená to, že ste ochotní urobiť nejakú prácu navyše, aby ste vytvorili niečo mimoriadne, nielen niečo „dosť dobré“. Práve táto vlastnoť vám môže vytvárať v živote viac stresu, ale zároveň je to niečo, čo vás odlišuje od ostatných.

unsplash.com

#3 Učíte sa, ako nechať veci jednoducho ísť

Pomaly, ale isto sa učíte, ako sa mýliť, ako začať znovu, keď niečo nefunguje, alebo ako prijať to, čo nemôžete zmeniť. Nie je možné naozaj naplniť svoj potenciál bez toho, aby ste nemali žiadne neúspechy. Vaša schopnosť identifikovať ich – a potom ich nechať ísť – koreluje s celkovým úspechom. Sústredíte sa na svoj konečný cieľ a učíte sa netrápiť nad maličkosťami, ktoré nie sú vo vašej moci.

#4 Nie ste si istý, čo prinesie budúcnosť

Toto je možno najviac kontroverznejší znak úspechu, ale zároveň aj najbežnejší. Keď sa skutočne rozhodnete presadzovať si svoje sny, slovko „bezpečnosť“ prestáva vo vašom slovníku existovať. Neviete, ako na tom budete zajtra, o týždeň, či o päť mesiacov. Život sa mení príliš často a vždy by ste mali mať priestor na to, aby ste vyskúšali niečo nové, alebo mysleli vo väčšom, než si dokážete práve teraz predstaviť.

#5 Zbavujete sa obmedzujúcich obáv

Celý život ste žili so strachom a obmedzujúcimi predstavami či myšlienkami, ktoré vám nedovoľovali robiť to, čo milujete. Postupne však zisťujete, že strach v skutočnosti neexistuje. Je to len ilúzia vytvorená našou hlavou. Vy sa jej však zbavujete a oslobodzujete sa.

#6 Zistili ste, že niektorých vecí sa musíte vzdať

Toľko ľudí si myslí, že skutočnosť, ktorá neplní ich očakávania, je vlastne zlyhanie. V skutočnosti je to však známka úspechu. Život by nemal vyzerať tak, ako ste si kedysi mysleli, že bude vyzerať. Ak sa veci vyvíjajú presne tak, ako ste očakávali, znamená to, že ste neriskovali. Nezažívali ste nové dobrodružstvá alebo ste neurobili nejakú významnú prácu pri hľadaní toho, kto naozaj ste a čo naozaj chcete. Vaša koncepcia „ideálneho života“ sa bude časom meniť a vy sa musíte naučiť milovať ju.

unsplash.com

#7 Ako osoba ste sa zmenili

Keď sa pozriete späť na osobu, ktorou ste boli pred rokom, aj sami vidíte ten neskutočný rozdiel. Hoci základné princípy vašej osobnosti sa vás pravdepodobne budú držať navždy, keď zmeníte svoj život, aby ste si splnili svoje sny, vaša pracovná etika, vaše zvyky, vaše preferencie, vaše koníčky a váš postoj sa dramaticky zmenia a posunú.

#8 Uvedomujete si, že úspech nie je všetko

Možno to znie úplne šialene, ale je to tak. Čím úspešnejším sa stávate, tým viac si začínate uvedomovať, ako málo na tom záleží. Začnete si uvedomovať, že to nie je odpoveď na vaše problémy, a že si tiež ceníte ľudí vo svojom živote a svoj čas. Skutočne úspešný človek si uvedomuje, že úspech nie je všetko.

Pozri aj: Objavte dennú rutinu, ktorá napomohla k úspechu osobnostiam ako Nikola Tesla, Mozart či Van Gogh

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov