Aké "zázraky" sa udejú, keď sa rozhodnete, že ráno prestanete kontrolovať svoj mobil?

Či už za to môže doba, v ktorej žijeme, alebo my, ľudia, pravdou zostáva, že čoraz viac a viac ľudí ma zvyk ráno hneď po prebudení kontrolovať svoj mobil a sociálne siete. Po našich moderných prístrojoch, čakajúcich na nočných stolíkoch siahame hneď, len čo otvoríme oči. Myslíte si však, že je to správne? Predstavte si, čo všetko by sa mohlo zmeniť, čo všetko by mohlo byť inak, ak by sme mobil prestali každé ráno kontrolovať.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Budete mať pokojnejšiu myseľ

Keď sa ráno prebudíme, naša myseľ je zvyčajne ešte celkom pokojná. Nemusí riešiť žiadne problémy či sa trápiť s údajmi. Ak však zapnete mobil a skontrolujete sociálne siete, zahatíte ju obrovským množstvom informácii, ktoré v danú chvíľu jednoducho nedokáže spracovať. Skúste ísť na to pomalšie a dopriať aj svojej hlave patričný čas na prebudenie.

#2 Počas dňa budete mať lepšiu náladu

Je psychologicky dokázané, že ranné kontrolovanie mobilu má vplyv na pokles našej nálady. Aký je teda kľúč k tomu, aby ste si aj počas celého dňa zachovali úsmev na tvári a vykročili tou správnou nohou? Jednoduchý – žiadne sociálne siete, kontrola správ či mailov hneď po prebudení.

#3 Lepšie si vychutnáte raňajky

Mnohí z nás majú ten zvyk, že sa s mobilom hrajú počas raňajok. V takomto prípade sa však nesústredíme poriadne na jedenie a raňajky si teda vôbec nevychutnávame, pretože hlavou nám už letia rôzne iné myšlienky. Všetko do seba len mechanicky nahádžeme, a vedzte, že takéto kalórie z takto zjedeného jedla sú pre naše telo oveľa horšie. Na všetko, a hlavne teda na najdôležitejšie jedlo dňa – raňajky, by ste si mali vymedziť dostatok priestoru a nenechať sa ničím vyrušovať. Jednoducho – nedá sa robiť veľa vecí naraz a každú poriadne.

unsplash.com

#4 Budete mať priestor a čas na iné veci

Tie minúty, ktoré trávite každé ráno sledovaním Facebooku, Instagramu či mailu sa dajú využiť aj oveľa lepšie. Ak si odvyknete dávať mobil na prvé miesto, zrazu zistíte, koľko času na prípravu či rannú hygienu máte a aký je to skvelý pocit, nemusieť sa pre zmenu nikam ponáhľať, či si o pár minút dlhšie pospať. Všetko zrazu pôjde oveľa jednoduchšie a vy budete mať viac času pre seba. Nerobte zo seba otroka svojho smartfónu.

#5 Aj počas dňa budete do mobilu pozerať menej

Opäť, je psychológmi potvrdené, že ak si ráno neskontrolujete svoj smartfón, je oveľa menšia pravdepodobnosť, že ho budete často kontrolovať aj počas dňa. A všetci určite viete, ako často sa doňho počas dňa dokážete pozerať. Ak by sa to spočítalo dokopy, čas strávený počas dňa na mobile by mohol predstavovať obrovské číslo, ktoré by určite prekvapilo nejedného z nás. A znova sme pri tom, že tento čas by sa dal využiť oveľa zmysluplnejšie.

unsplash.com

Pozri aj: Aký nápoj si ráno doprajete najradšej? Štúdia zistila, že psychopati preferujú tento

simplecapacity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov