Toto sú toxické frázy, ktoré nás pomaly ale isto ruinujú.

My, ľudia, nepotrebujeme nikoho, kto by nás sabotoval. S prehľadom to zvládame aj sami. Sami si každý deň opakujeme tie toxické slová, vety a frázy, ktoré nás už vopred odsúdia k neúspechu a postupne nás ničia. A o ktoré vety ide?

Článok pokračuje pod videom ↓

„Nie som pripravený.“

A kto z nás je? Pravdou je, že ľudia čakajú celý svoj život na ten správny čas. Ale viete čo? Správny čas a ideálne podmienky nebudú nikdy. Nikdy nebudete dostatočne pripravení. A čím skôr sa s tým zmierite, tým lepšie. Načo čakať? Všetko, čo chcete, urobte tu a teraz a nečakajte. Ostatné príde aj samo.

„Nie som dostatočne dobrý.“

Na to, aby ste začali, nemusíte byť dobrí. Poznáte porekadlo: „Cvik robí majstra“? Alebo: „Nikto učený z neba nespadol“? Určite áno. Tak prestaňte sa už podceňovať. Možno ešte nie ste „dostatočne dobrí“, ale pokiaľ máte odvahu začať a guráž pokračovať, potom dobrí určite raz budete.

unsplash.com

„Život je príliš ťažký.“

Život je len taký, aký si ho urobíme. Áno, samozrejme, každý z nás sem tam prežíva v živote krušné chvíle, kedy si myslíme, že nosíme na pleciach ťarchu celého sveta. Ale pamätajte si jednu vec: nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie.

„Nebudem šťastným, kým…“

Veľa ľudí si myslí, že šťastie im prinesú až určité veci, ktoré dosiahnu alebo si ich kúpia. Tajomstvo však je, že šťastie nespočíva v destinácii, ale v ceste k nej. Áno, keď si kúpite nový mobil, možno budete mať radosť, ale bude to znamenať aj to, že ste si kúpili šťastie? Nie. Pretože šťastie sa nedá nájsť v hmotných veciach.

„Je príliš neskoro.“

„Nikdy nie je neskoro,“ je možno najviac otrepaná fráza, ktorú ste kedy počuli. Ale čo môžeme robiť, keď tak perfektne sedí na všetky naše situácie? Nikdy nie je neskoro, nikdy nie ste príliš starí alebo príliš mladí, alebo čokoľvek iné na to, aby ste sa do niečoho pustili. Na to, aby ste si splnili svoje sny.

„Nemám čas.“

V dnešnej dobe sa už každý sťažuje na nedostatok času. Pravdou však je, že máme všetok čas sveta. Každý deň dostávame do vienka 86 400 sekúnd a je len na nás, ako s nimi naložíme. Či ich celé premrháme, alebo budeme žiť naplno.

unsplash.com

„V ničom nevynikám.“

Aj keď vás nepoznám, s určitosťou si dovolím tvrdiť, že to nie je pravda. Nemusíte vynikať v tancovaní, spievaní, maľovaní alebo v iných činnostiach, ako iní ľudia. Možno dokážete modelovať lietadielka. Možno viete dobre presviedčať ľudí. Je kopa vecí, v ktorých môžete vynikať. Váš talent môže byť skrytý niekde hlboko vo vás a čaká, kým ho rozbalíte.

„Nepasujem tam.“

Každý z nás sa určite niekedy cíti, akoby do nejakej spoločnosti nepasoval alebo nezapadal. Možno je to aj trochu pravda, ale určite to neberte ako tragédiu. Dôležité je mať okolo seba tých správnych ľudí, tých pravých priateľov, ktorí vám vždy ukážu, že aj vy ste súčasťou všetkého.

„Určite zlyhám.“

Ak na niečo budete neustále myslieť, potom sa to aj stane. Čiže je už iba na vás, akými myšlienkami si naplníte hlavu. Môžu byť negatívne, kvôli ktorým nikdy neuspejete. Alebo tie pozitívne, vďaka ktorým nikdy nezlyháte a víťazstvo bude na vašej strane.

„Moje sny a ciele sú nemožné a neuskutočniteľné.“

Akokoľvek nereálne a šialene môžu vaše sny znieť, pamätajte, nič nie je nereálne. Ľudia sú úžasné tvory. Ak budete dostatočne veriť a ak budete robiť všetko pre to, aby ste svoje ciele dosiahli, dokážete aj nemožné.

unsplash.com

Pozri aj: Očami pri nich prevracia každá zadaná žena. Tu je 5 viet, ktoré naozaj nechcete počúvať, keď ste vo vzťahu

simplecapacity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov