foto: Ewel Tattoo

Rozmýšľate nad tetovaním na rukách?

Po tom, čo sa počas koronakrízy opatrenia postarali o to, že sme sa nemohli stretnúť v tetovacích štúdiách, sme opäť otvorili. Aj preto som si pre vás pripravila krátky článok o kerkách na ruke. Verím, že moje rady budú nápomocné pre váhavejšie tipy ľudí a zaujímavé aj pre čitateľov, ktorí kerku už majú, alebo nad ňou ani len nerozmýšľajú.  

Medzi prstami

Začneme najproblematickejšou a pritom tak obľúbenou časťou ruky — tetovanie medzi prstami je veľmi štýlový doplnok, ale z dlhodobého hľadiska hotová pohroma. Naše ruky sú oveľa viac namáhané každodennou činnosťou ako si vôbec uvedomujeme. Umývanie, hýbanie prstami či dvíhanie vecí ovplyvňuje nielen samotné hojenie, ale aj obmenu pokožky na rukách. Všetky plnečierne tetovania medzi prstami sú fotené tesne po zákroku, to je aj dôvodom prečo vyzerajú super a inšpirujú ťa k potetovaniu vlastnej ruky.

foto: Pexels

Realita je však na míle ďaleko – tetovanie vypadáva veľmi rýchlo a z pôvodného nápisu ti ostane kostrbatý mix farby, ktorý pripomína skôr zašpinené ruky ako serióznu kerku. Určite ťa napadla možnosť obtiahnuť svoje tetovanie nanovo. Sklamem ťa, stane sa presne to isté a po opakovanom obťahovaní sa tetovanie len zjazví. Odporúčam si pozrieť fotografie pred a po.

Aby to nebolo len negatívne, nájde sa zopár ľudí, ktorým sa dané miesto vyhojí veľmi pekne. Ide však o veľmi malé percento. Preto je otázne či sa ti to oplatí riskovať.

Prsty, vrchná časť prstov

Stále problematické ale lepšie. Väčšina tetovaní na prstoch vyžaduje opakovanú korekciu, dokážu sa však vyhojiť pri zvýšenej opatrnosti a starostlivosti relatívne dobre. Spomínané miesto je vhodné pre malé a jednoduché motívy, ktoré neprechádzajú bodom, kde sa prst ohýba. Je však nevhodné pre detailné práce — mnohí z vás určite poznajú miniatúrne portréty leva alebo vlka. Ostanú pekné len krátku dobu a následne sa začnú, žiaľ, zlievať.

Predlaktie

foto: Ewel Tattoo

Predlaktie je nielen miestom, ktoré sa veľmi dobre tetuje, ale aj hojí a je časovo stále. Tetovania na predlaktí nepodliehajú riziku vypadávať ani sa časom výrazne meniť. Taktiež by som ho zaradila medzi snáď najmenej bolestivé plochy na tele. Už len zvoliť motív, ktorý je dostatočne neutrálny na to, aby si ho nosil na tak viditeľnom mieste.

Zápästie

foto: Ewel Tattoo

Na zápästí veľmi pekne vyniknú malé motívy a taktiež je najčastejším miestom pri prvom tetovaní napriek tomu, že väčšina ľudí má pred ním rešpekt. Z času na čas padne dokonca aj otázka, či neprepichnem ihlou žilu pri tetovaní a náhodou na kresle niekto nevykrváca. Upokojím ťa. Určite nie, nie je to technicky možné.

Lakeť

foto: Ewel Tattoo

Budem opäť negatívna – lakeť je najlepšie obísť. Pre obe strany. Miesto nie je len bolestivé, ale pracuje sa na ňom aj výrazne horšie, pretože kvalita pokožky je iná. Taktiež má tendenciu opúchať a farba z neho môže počas hojenia vypadávať. Je to plocha naozaj len pre silnejšie povahy.

Zadná časť ruky (triceps)

foto: Ewel Tattoo

Podobná predlaktiu. Či už z hľadiska stálosti alebo bolestivosti. Práce na zadnej časti ruky ťa budú zdobiť dlho a nemenne.

Rameno

foto: Ewel Tattoo

Snáď ten najväčší a najvďačnejší “old school”. Ruku hore, kto minimálne raz v živote nevidel staršieho pána s pomerne ľahko odetou ženou na ramene. Tetovanie na ramene je bezproblémové, miesto sa hojí super a je málo bolestivé. Už len dobre umiestniť vybraný motív a nezvoliť príliš malý rozmer.

Predná časť ruky

Pre odvážnejších. Mám na mysli skôr preto, lebo hovoríme o nápadnom mieste. Hojením aj citlivosťou je to veľmi vďačná plocha — nebudeš trpieť ty ani tatér.

Biceps

foto: Ewel Tattoo

Trochu nepríjemnejšie ale zvládnuteľné. Pokožka v oblasti bicepsu reaguje citlivejšie, preto sa priprav na kúsok väčšiu dávku bolesti ako napríklad pri predlaktí alebo zápästí.

Hojením je absolútne v poriadku, zmenám môže podliehať skôr v starobe, kedy ruky začnú výraznejšie ovísať.

Ewel je majiteľkou a zakladateľkou tetovacieho a piercingového štúdia v Banskej Bystrici. V súčasnosti sa vyprofiloval na florálne motívy / linework / dotwork a do malého teamu pribudla profesionálna piercerka Eva.
Uložiť článok

Viac článkov