Foto: Photo by Amir SeilSepour from Pexels

Zabudnite na ne.

Na svete asi neexistuje človek, ktorý by aspoň raz nemal zlomené srdce. Jednoducho sa to stáva, no život ide ďalej. Niekedy to však bolí viac, inokedy zas menej, a preto aj o zlomenom srdci vznikli nejaké tie mýty, ktorým ľudia veria. Problémom však je, že si tým len zbytočne predlžujú čas, za ktorý sa z nepríjemného rozchodu dostanú. 

O aké 3 mýty ide? To popísal portál Thought Catalog. 

#1 “Stratil/a som svoju spriaznenú dušu.”

Áno, môže sa vám to tak zdať, a môžete sa tak cítiť. Pravda (ktorá síce bolí, no stále je to pravda) je taká, že ste sa rozišli. Už spolu nie ste. Keby ste boli spriaznené duše, osud by zariadil, aby ste boli spolu. No nie ste. Spriaznené duše ste teda, našťastie, určite neboli. A keď bolesť z rozchodu prejde, veľmi jasne si to sami uvedomíte. Čím skôr, tým lepšie pre vás. 

#2 “Už nikdy nenájdem nikoho ako on/ona.”

Áno, toto je pravda. Nenájdete. Nikdy nenájdete niekoho presne ako daná osoba, pretože každý z nás je jedinečný, a nikde po svete nebehajú naše dokonalé klony. Takto je to však úplne v poriadku, a takto to byť má. Vy by ste totiž ani vôbec nemali chcieť nájsť niekoho presne ako on/ona. Prečo? Odpoveď je veľmi jednoduchá. Proste by vám to opäť nevyšlo. Aby ste našli vzťah, ktorý pretrvá, niečo musí byť inak. A to docielite jedine s inou osobou. 

Photo by Min An from Pexels

#3 “Navždy budem single.”

Takže, po prvé. Ak máte zlomené srdce, takýto typ myšlienok je úplne bežný, a je úplne v poriadku. Je to však len preto, že aktuálne ste emočne zlomeným človekom, čo ale nebude trvať navždy. Po druhé, veľmi skoro si uvedomíte, že život i vzťahy idú ďalej. A po tretie – a čo by sa stalo, keby to tak naozaj bolo? Najšťastnejší ľudia sú tí, ktorí si uvedomia, aké skvelé je byť single. Potom bude už len a len na vás, či sa rozhodnete pre vzťah, alebo pre svoje pohodlie. Ani na jednom z týchto rozhodnutí nie je vôbec nič zlé. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov