Vieme, prečo je ísť opäť do vzťahu s človekom, ktorý vám ublížil, vôbec ten najhorší nápad...

Tak sa zdá, že vstúpiť dvakrát do tej istej rieky má svoje výhody. V prípade expartnera viete, na čom ste. Poznáte jeho klady a ste pripravení aj na jeho zápory. Na prvýkrát to nevyšlo. Vieme však, prečo to s najväčšou pravdepodobnosťou nevyjde ani na druhýkrát.

Článok pokračuje pod videom ↓

Po rozchode pravdepodobne plačete do vankúša a dookola pozeráte Titanic (čo na tom, že má cez tri hodiny). Radšej by ste si to vymenili so sladkým Leom a zamrzli v ľadovom oceáne, než by ste sa mali takto trápiť. A preto, keď vám na displeji mobilu zasvieti JEHO meno, začnete vzlykať od šťastia.

Načiahnete sa po ružové okuliare, nasadíte si ich na usmoklený nos a vhupnete do vzťahu rovnými nohami. Prečo? Pretože zamilovaným ľuďom sa (niekedy) úplne stráca racionálne myslenie. Pretože si myslíte, že Joža či Fera neprekoná žiaden chlap. A najmä preto, že ste doňho celé paf.

Nevadí, že vás podviedol s vašou najlepšou priateľkou. Bola to krava, ktorá ho, chudáka, úmyselne zviedla, pretože sa ďalej nemohla pozerať na vaše spoločné šťastie. Zdá sa vám to prehnané? Verte tomu, že medzi nami (nielen dievčatami), sú aj takéto indivíduá.

pixabay.com  

Avšak keď sa stretnete s vaším „dokonalým“ expartnerom, v jeho očiach neuvidíte to, čo ste tam hľadali. Bude s vami, ale to nespraví váš vzťah dokonalejším. I naďalej vás bude ponižovať, bude s vami manipulovať a možno neodmietne ani cudziu náruč. Možno to je tým, že trpíte syndrómom mučeníctva, a keďže sa nechystáte bičovať, uspokojíte sa aspoň s emocionálnou bolesťou.

Robíte všetko preto, aby ste boli s ním. Dookola sa pýtate nielen sama seba, ale aj všetkých kamarátok, prečo mu to nestačí. Pretože je niekde inde ako vy. Pretože medzi vami nie je kompatibilita. A vy idete hlavou proti múru. Nič tým nezískate. Len bolesť, ktorá sa bude liečiť len veľmi ťažko.

pixabay.com

Asi sme vás nepotešili. No ani to nebolo naším úmyslom. Chceme vám otvoriť oči. Aby ste neverili, že sa zmení. Lebo vaše konanie je dôkazom citovej nezrelosti a emocionálnej nestability. Na svete je viac ako 7 miliárd ľudí. Tak prečo strácať čas s nesprávnym človekom? Veď nie nadarmo naše staré mamy hovorili, že bez jednej lastovičky bude ešte leto. Tak vypnite Titanic a vybehnite do ulíc. A tešte sa, až naozaj spoznáte toho pravého!

Pozri aj: Túžite po pevnom vzťahu, ktorý len tak niečo nezlomí? Osvojte si s partnerom týchto 5 zvykov

thinkinghumanity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov