Čo robia inak páry, ktorým sa možno podarí naplniť to rozprávkové: “Navždy spolu”?

Tušíte, že tentokrát je to naozaj ten pravý / tá pravá a chcete urobiť všetko preto, aby váš vzťah vydržal hoci aj navždy? Inšpirujte sa nasledovnými radami. Prezradia vám, čo robia inak páry, ktoré spolu už sú dlho, no stále sa milujú (minimálne) rovnako, ako v prvý deň.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Snažte sa vyhýbať negativite

Samozrejme je naozaj dôležité, aby ste sa dokázali porozprávať aj o tých zlých veciach. Je skvelé, keď vás vaša polovička dokáže podporiť po neúspešnom dni v práci či po hádke s rodičmi. Váš vzťah by však nemal byť miestom, kam budete nosiť len svoj smútok, sťažnosti a sklamania.

Každý vzťah sa potrebuje rozvíjať a potrebuje rásť, na čo však potrebuje nielen lásku, ale aj iné pozitívne emócie. Vyrozprávajte sa zo všetkého, čo vás ťaží, no problémy sa snažte riešiť primárne tam, kde vznikli.

#2 Rozprávajte sa o vašej budúcnosti

Nejde o to, aby ste si presne nalinajkovali nasledovných 30 rokov, ale o to, aby ste spolu snívali. Poznáte predsa ten skvelý pocit, aký človek má, keď plánuje napríklad dovolenku. Viacero výskumov dokonca dokázalo, že z plánovania máme niekedy väčšiu radosť, než z činnosti samotnej.

Preto sa rozprávajte o vašej budúcnosti, snívajte a plánujte. Váš vzťah to nesmierne posilní a stále budete mať niečo, na čo sa môžete tešiť.

pexels.com

#3 Neustále sa spoznávajte

Niektorí ľudia majú už po pár mesiacoch vzťahu pocit, že svojho partnera dokonale spoznali. Ich najhlbšia konverzácia nesiaha ďalej, než po small talk o počasí, či na rozhovor o plánoch na víkend.

Nedovoľte, aby váš vzťah upadol do takejto rutiny. Rozprávajte sa o všetkom – o čomkoľvek. Ak jeden o druhého nestratíte záujem, nie je pravda, že po rokoch sa vám témy “minú”. Ak spolu dvaja ľudia neustále objavujú nové veci a životom kráčajú spoločne, nie je dôvod, aby ich komunikácia viazla.

#4 Neprestávajte sa spolu smiať

Spoločný smiech má priam magickú moc. Pozerajte spolu komédie či rozprávky, uťahujte si zo seba, vymýšľajte si smiešna mená alebo vtipy, ktorým okrem vás neporozumie naozaj nikto.

Humor a smiech sú korením každého vzťahu a ak sa vytratia oni, vytratí sa aj iskra, vďaka ktorej horí oheň vašej lásky.

pexels.com

#5 Nezraďte dôveru jeden druhého

Dôvera je ako zrkadlo. Keď sa rozbije, môžete ju pozliepať, no výsledok nebude už nikdy dokonalý. Klamstvo a zrada sú slová, ktoré v pevnom vzťahu nemajú čo hľadať.

Nikdy nepošliapte dôveru, ktorú vám váš partner daruje. Nezabúdajte na to, že každá lož má krátke nohy a ak svojho partnera milujete pravou láskou, nemáte dôvod váš vzťah riskovať.

Pozri aj: Týchto 13 roztomilých ilustrácií vám ukáže, ako vyzerá pravá láska

iheartintelligence
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov