Chystáte sa na schôdzku s niekým, s kým ste sa doposiaľ ešte nestretli? Určite vám pomôžu tieto jednoduché rady.

Rande s niekým cudzím nie je v dnešnej dobe ničím výnimočným. Ľudia sa bežne spoznávajú cez rôzne zoznamovacie aplikácie, ktoré majú za cieľ spojiť dvoch osamelých ľudí. No stretnúť sa s niekým, koho ste predtým osobne nestretli, si vyžaduje značnú dávku odvahy. Týchto osem tipov vám túto situáciu pomôže zvládnuť čo najlepšie.

Článok pokračuje pod videom ↓

Na čo by sme teda nemali zabúdať?

#1 Na prvom mieste bezpečnosť

Photo by Toa Heftiba on Unsplash

Na internete môžete stretnúť kadekoho. O tom vieme všetci. Preto by mala byť na prvom mieste naša bezpečnosť. Stretnutie naplánujte v reštaurácii či kaviarni na otvorenom priestranstve. Dajte blízkym vedieť, kde sa nachádzate. Len tak, pre istotu.

#2 Buďte sami sebou

Nehrajte sa na niekoho, kým nie ste. Hlavné je, aby ste sa cítili pohodlne, len tak budete sami sebou. Ak ste v živote nechodili v lodičkách na vysokých opätkoch, na prvé rande si ich určite neobúvajte. Rozprávajte sa. A neberte sa až tak vážne.

#3 Nemajte príliš veľké očakávania

Photo by Patrick Carr on Unsplash

Ak budete každou bunkou svojho tela vysielať signály, že si túžite nájsť životného partnera, pravdepodobne tým vyplašíte každého potenciálneho záujemcu. Uberte z tempa. A nič neočakávajte. To vám dá vnútorný pokoj, ktorý je na nezaplatenie.

#4 Zabudnite na zdvorilostné rozhovory

Nemusíte sa rozprávať o počasí. Skúste prehodiť výhybku na to, čo vás skutočne zaujíma. Ako podklad môžete použiť virtuálnu komunikáciu. Určite je niečo, čo vás spojilo dohromady a viedlo k osobnému stretnutiu. Pokúste sa z toho vyťažiť maximum.

#5 Majte v zálohe zopár príbehov

Tomáš Kosačík

Každý z nás zažil v živote niečo prekvapivé. Ak ste nervózni, skúste si vopred pripraviť zopár príbehov zo života, ktoré v poslucháčoch vyvolajú úsmev na tvári. Smiech ľudí zbližuje. Ak sa dokážete spolu zasmiať, znamená to, že ste na rovnakej vlne.

#6 Aj vy ste dôležití

Ak máte pocit, že rande nejde želaným smerom, či nebodaj sa mení na hotovú katastrofu, odíďte. V prípade, že vám hrozí nebezpečenstvo, nemusíte čakať ani sekundu.

#7 Nezabúdajte na osobné hranice

Photo by Leon Ell‘ on Unsplash

Neprekračujte to, čo prekročiť nechcete. Ak netúžite s partnerom skončiť už na prvom rande v horizontálnej polohe, neurobte to. Ľahko by sa totižto mohlo stať, že neskôr by ste svoj prešľap prudko oľutovali. Držte sa svojich hodnôt. A neporušte ich, ani keby pred vami sedel pán Dokonalý.

#8 Buďte tu a teraz

Vychutnávajte si daný okamih. Nerobte si plány na polroka dopredu. Ak sa spolu cítite dobre a sú medzi vami obojstranné sympatie, všetko je v poriadku. Môže to byť začiatok nového vzťahu. Či to bude však naozaj tak, ukáže až budúcnosť.

Pozri aj: Sú tak jednoduché, až sú hlúpe. Toto je 10 zásad, ktorými sa riadi moderné randenie

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov