Randenie je niekedy hotová veda.

Treba myslieť na množstvo detailov. Ako dobre vyzerať, kam ísť, ako zapôsobiť a množstvo ďalších. Práve preto to nie vždy vyjde podľa našich predstáv. Nebojte sa však, máme pre vás niekoľko malých pomôcok. Aj keď sa ľudstvo neustále mení, niektoré veci ostávajú predsa len rovnaké.

Článok pokračuje pod videom ↓

Odložte telefón

Jedna z najdrzejších vecí, akú môžete urobiť, je hrať sa po celý čas s mobilom. Chápeme, že vám možno kamoši práve píšu, ako dopadlo včerajšie stretnutie Antona s Alžbetkou, to si však môžete vydiskutovať aj neskôr. Venujte pozornosť osobe, ktorá sedí s vami pri stole, nie svojmu displeju. A za každých okolností sa vyhnite na rande písaniu správ bývalej alebo ďalšej potenciálnej adeptke.

Buďte kreatívni

Nehovoríme, že máte naplánovať rande snov, bolo by však vhodné, aby ste vyvinuli snahu a aktivitu. Či už pôjdete do kina alebo na večeru, dbajte na to, aby ste mali priestor aj na rozprávanie sa a vzájomné spoznávanie sa.

unsplash.com

Nepreháňajte to alkoholom

Je pochopiteľné, že pred prvým rande je každý nervózny a najradšej by do seba hodil pohárik. Jednoznačne by ste si však mali dávať pozor na to, aby ste to neprehnali. Výskumy dokazujú, že pohár vína môže napomôcť k plynulejšej konverzácii, ak to však preženiete, možno vytárate niečo, čo ste nechceli a ďalšieho stretnutia sa už nemusíte dočkať.

Prejavte záujem

Ako povedal Dale Carnegie, snažte sa prejaviť záujem o druhú osobu, nie byť za každú cenu zaujímaví. Schopnosť načúvať tomu druhému je skutočne neodolateľná. Aj keď sa to môže zdať ako banalita, dobrých poslucháčov nie je na svete až tak veľa.

Nehovorte o bývalých

Ak bývalú alebo bývalého spomeniete v jednej vete, je to prijateľné, nie je však prijateľné pol hodinu rozjímať nad tým, aký bol ten človek dobrý alebo zlý. Môže sa totiž zdať, že ste sa cez to ešte nepreniesli a nie ste pripravení na ďalší vzťah. Okrem toho, išli ste na rande, aby ste zmenili svoju budúcnosť, nie aby ste plakali kvôli minulosti.

Pozor na iné citlivé témy

Témy, ako napríklad feminizmus, politická scéna na Slovensku a vo svete a podobné veci by sa na prvom rande rozoberať nemali. Každý má nárok na svoj názor a rovnako má aj právo vysloviť ho, nie každý však zvláda rovnako, ak je váš názor odlišný.

unsplash.com

Správajte sa slušne

V niektorých prípadoch môže byť lákavé predviesť sa tak, že sa zachováme k iným ľuďom drzo, napríklad pokrikovaním a nadávaním na obsluhu v podniku. Verte však, že slušnosť sa nosí oveľa viac a je príťažlivejšia.

Dbajte na bezpečnosť

Najmä v prípade, ak ste sa s dotyčnou osobou zoznámili cez internet. Na internete každý niečo prikrášli či neprizná, nemôžete si tak byť istí, s kým máte dočinenia. Nehovoríme, že sa nemáte s ľuďmi z internetu stretávať, žijeme predsa v modernej dobe. Dávajte si však pozor a prvé stretnutie naplánujte ideálne cez deň a na mieste, kde je veľa ľudí, napríklad v kaviarničke na hlavnej ulici. A nezabudnite o tom povedať aspoň jednému priateľovi. Nie v rámci klebetenia, ale aby vás vedeli nájsť, keby niečo.

Čo s účtom?

Platenie účtu môže byť skutočne nepríjemnou situáciou. Možno aj vás rodičia učili, že za účet má na prvom rande zaplatiť muž, niektorí si však myslia, že tento názor je už poriadne zastaralý. Čo však v prípade homosexuálnych párov? Ideálnym riešením by mohlo byť, ak sa obaja ponúknu, že zaplatia. Ako sa rozhodnete, je potom na vás, môžete si účet pokojne aj podeliť. Ochotou si však získate niekoľko plusových bodíkov navyše.

Bavte sa

Aj keď sa môže zdať, že sú to samé pravidlá, nezabudnite, že rande má byť aj o zábave a o tom, aby ste sa cítili dobre.

Na záver nám neostáva už nič iné, len dodať, že vám držíme s randením palce.

Pozri aj: Je pripravený na vážny vzťah? Zistite to už na prvom rande, stačí, ak si budete všímať tieto tri znamenia

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov