Ak sa váš partner správa neadekvátne, možno má v tom prsty i to, že nikdy nezažil na vlastnej koži "normálny" vzťah. A s vysokou pravdepodobnosťou naň ešte stále nie je pripravený.

Bývalé skúsenosti z nás formujú ľudí, ktorými sme. Ak bola naša cesta vystlaná len tŕním, pričom o ružiach nemohla byť ani reč, zanechá to na nás stopu. Možno i vás metie správanie partnera. Nerozumiete, prečo sa bojí komunikovať, prečo vám nedôveruje a prečo sa bojí naplno sa vám otvoriť. Možno za to môže jeho minulosť. Či je to naozaj tak, to vám pomôže zistiť týchto 8 signálov, ktoré sú dôkazom toho, že nikdy nezažil emocionálne zrelý vzťah. 

Článok pokračuje pod videom ↓

S takým partnerom to asi nikdy nebude také jednoduché, akoby ste si želali.

#1 Nedokáže sa o seba postarať

Photo by Jens Lindner on Unsplash

I keď je to dospelý muž, v jeho vnútri bude driemať malé dieťa, ktoré sa bojí zranenia, vyžaduje si stálu pozornosť a neraz si nedokáže vybaviť základné veci. Možno má problém udržať si prácu či prejavuje skrytú agresivitu. I to môže byť dôkazom toho, že nemá za sebou práve ružovú minulosť.

#2 Nevie riešiť konflikty

A preto zachádza do dvoch extrémov. Buď bude prehnane kričať a nezmyselne na vás útočiť, alebo zvolí protestné ticho. Ani jeden z týchto dvoch spôsobov bohužiaľ nič nevyrieši.

#3 Nejednoznačná virtuálna komunikácia

Photo by rawpixel on Unsplash

Ak ste vy tá prvá, čo píše, majte sa na pozore. Preto, aby virtuálna komunikácia naozaj fungovala, sa musia snažiť obaja partneri. Ak je to jednostranné, čoskoro vás to vyčerpá. Nikto nie je predsa taký zaneprázdnený, že by si nenašiel pár sekúnd času na odpoveď.

#4 Vôbec o vás neprejavuje záujem

Prakticky ste mu ukradnutá. Vy ste väčšinou tá, ktorá sa stará o to, aby vzťah fungoval. On sa len vezie. I keď cítite, že to nie je ono, on sa vás snaží presvedčiť o opaku. I to je znamením, že nie je pripravený na zdravo fungujúci vzťah.

#5 Nechce vám požičať telefón

Photo by rawpixel on Unsplash

A to zjavne preto, že na to má svoje dôvody. Nechce, aby ste narazili na niečo nečakané. Možno to hrá na dve strany. Možno ešte nemá uzavretú minulosť. Preto treba zbystriť pozornosť.

#6 Keď prejavíte emócie, cíti sa krajne nepríjemne

Vôbec nevie, ako má na to reagovať, pretože ho to nikto nenaučil. Najradšej by ušiel. A niekedy dokonca svoj úmysel aj uskutoční.

#7 Netuší, čo ďalej

Photo by Brooke Cagle on Unsplash

Len tak pláva životom a nemá žiaden cieľ? Ani to nie je znak zrelosti. Všetci máme nejaké ciele a presvedčenia, ktoré nás ťahajú dopredu – okrem tých, ktorí sa boja sami za seba prevziať zodpovednosť. A práve tá v našich životoch zohráva nemalú rolu.

#8 Vodu káže, víno pije

Takýto „týpek“ vám skutočne môže nasľubovať čokoľvek. Môže na seba vziať masku duchovného človeka, no jeho činy vôbec nekorešpondujú s jeho správaním. Naozaj chcete čakať, kým skutočne dozrie? Je to len na vás. No v tom prípade sa to nezaobíde bez poriadnej dávky trpezlivosti.

Pozri aj: Toto je podľa vzťahových terapeutov 7 znakov, že ste vo vzťahu, v ktorom by ste byť nemali

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov