Aj to je život. Nie vždy sa ocitneme vo vzťahu s tou správnou osobou.

Každý vzťah je na začiatku krásny. No až potom, čo to počiatočné kúzlo postupne opadne, ľudia sa začínajú ukazovať v tom pravom svetle. A až potom sa začíname pýtať samých seba, či sú to tí správni ľudia. Či sa nachádzame v správnom vzťahu. Ak však máte vo vašom vnútri taký nepríjemný pocit, že nie, potom by ste podľa odborníkov mali dať pozor na týchto sedem signálov.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Nie je to tá osoba, na ktorú sa obrátite počas krízy

Keď sa v živote stane niečo zlé, každý nachádza v blízkom človeku podporu. Keď sa niečo zlé udeje vo vzťahu, partneri by mali problémy prekonávať spoločne. Ak však máte pocit, že práve váš partner nie je tá správna osoba, na ktorú by ste sa obrátili počas krízy, potom podľa odborníkov možno vôbec nie je „správna“ osoba, s ktorou by ste mali byť vo vzťahu.

#2 Chémia nefunguje

Väčšinou to vo vzťahu medzi partnermi iskrí. A hoc niekedy chémia medzi nimi nie je až tak viditeľná, kým ju cítia, je jednoducho tam. V opačnom prípade niekedy jednoducho chémia nefunguje. Snažíte sa akokoľvek, no nie je medzi vami nič, čo by vás nejako spájalo dokopy. Žiadne vzrušenie, vášeň či dobrodružstvo.

#3 Neustále spolu bojujete – alebo vôbec

Vzťah je aj o hádkach, ale vždy sa všetko dá vyriešiť. Vždy sa nájde nejaký kompromis. Keď však máte podľa odborníkov pocit, že tu nie je nič, na čom by ste sa zhodli, že neustále proti sebe bojujete bez možnosti prispôsobiť sa, alebo naopak, druhý extrém, že ste sa už dostali do fázy, keď vám je všetko jedno, potom rozhodne nie ste vo vzťahu na dobrej ceste.

unsplash.com

#4 Prichytili ste sa, že často premýšľate nad rozchodom

Človek ani nemusí byť odborník na to, aby vedel, že šťastný pár rozmýšľa skôr nad spoločnou budúcnosťou, než nad rozchodom. Ak teda vaše myšlienky častejšie a častejšie blúdia k rozchodu a vy premýšľate nad tým, čo bude potom, až sa rozídete, potom by ste sa asi mali zamyslieť, či vzťah, v ktorom sa nachádzate, je naozaj správny.

#5 Keď ste s vaším partnerom, už necítite šťastie

Ako sa cítite, keď ste spolu? Šťastne? Pokojne? Alebo skôr úplne opačne? Nemôžete sa dočkať, až konečne budete sami, chvíle s ním začínajú skôr pripomínať utrpenie, než niečo krásne a šťastie sa postupne vytráca? Aj to sú znaky toho, že možno to nie je tá vaša „osudová osoba“.

#6 Vytratil sa aj humor

Humor a smiech sú jednoducho v živote veľmi dôležité. A vo vzťahu to platí rovnako. Kým sa viete spoločne zasmiať, kým stále máte priestor na vtipy, zdá sa, že všetko je v poriadku. Ale podľa expertov, ak sa tento humor jednoducho zo vzťahu vytratí, potom sa vytratí aj to kúzlo, ktoré ho robilo špeciálnym.

#7 Začínajú si to všímať aj ostatní

A možno vy nie ste jediný človek, ktorý si začína všímať, že váš vzťah nie je pre vás to pravé. A vedzte, že ak si to začína všímať aj okolie, či dokonca vás na to upozorňovať, potom na tom už naozaj niečo bude.

Samozrejme, ak ste zistili, že niektoré z týchto znakov platia na váš vzťah, nemusí to ešte nevyhnutne znamenať, že ho musíte hneď ukončiť. Každý vzťah si zaslúži šancu či nádej.

unsplash.com

Pozri aj: Toto je psychologický dôvod, pre ktorý väčšina vzťahov stroskotá za menej ako 18 mesiacov

elitedaily
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov