Je vám váš partner ukradnutý? V tom prípade ste s ním len preto, lebo sa bojíte samoty.

Do vzťahu niekedy vhupneme, ani nevieme ako. No ukončiť nefunkčný vzťah môže byť neraz tá najkomplikovanejšia vec na svete. I keď nás tlačia topánky, i keď nie sme sami sebou, stále veríme, že raz sa ten vzťah zmení. Ale nie je to tak. Ak na sebe spozorujete týchto sedem znakov, znamená to, že ste s partnerom len zo zvyku. V skutočnosti vám už je úplne ukradnutý.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak to tak však naozaj je, treba sa pohnúť dopredu. Samota totižto vôbec nemusí byť takým strašiakom, akého z nej robí naša myseľ. Vždy bude pre vás lepšia, ako stav, v ktorom sa nachádzate.

#1 Očakávate, že sa to ukončí samé

Photo by Enis Yavuz on Unsplash

Už dávno nemáte ružové okuliare. Tie sú už polámané na drobné kúsočky. Viete, že to bude len a len horšie, no stále nemáte silu to ukončiť. Čakáte, kým to samo krachne, no takto sa v rovnakom stave môžete motať ešte roky.

#2 Neustále svojho partnera ospravedlňujete

A to aj pred sebou, aj pred okolím. Vždy sa nájde dôvod, pre ktorý budete ospravedlňovať jeho nevhodné správanie. Raz za to bude môcť jeho prepracovanosť, raz problémy s jeho rodinou. A vy sa pri ňom budete cítiť čoraz horšie.

#3 Bojíte sa samoty, a preto čakáte, kým príde ten „pravý“

Photo by Andrew Neel on Unsplash

Princ na bielom koni zriedkakedy príde po princeznú, ktorá je obsadená. Ak chcete pri sebe muža s dobrým charakterom, musíte najskôr ukončiť nefungujúci vzťah. Čím skôr to urobíte, tým skôr otvoríte dvere novému vzťahu. Čakať na toho pravého vôbec nemusí byť to najšťastnejšie riešenie.

#4 Ste spolu len kvôli deťom

Mnoho partnerov ostáva spolu len preto, že majú deti. Neuvedomujú si, že práve deti sú ako špongie, ktoré do seba nasávajú doslova všetko. Do ich podvedomia sa uloží každý konflikt, každá hádka. A to, čo je do nich zasiate v detstve, z toho budú čerpať po celý život.

#5 Váš zväzok je už oficiálny

Photo by Luis Tosta on Unsplash

Ste buď zasnúbení alebo už máte na prste obrúčky? Aj to je pre mnohých ľudí dôvod, prečo ostať v nefunkčnom vzťahu. Trápia sa, čo by na to povedala rodina, blízki, okolie. Ale oni nežijú váš život. A každá senzácia časom odznie. Aj váš rozchod či rozvod ostatní spracujú. Len im na to treba dať čas.

#6 Neviete si predstaviť partnera s niekým iným

Vo vašom vnútri drieme žiarlivosť. Viete, že je na figu partner, vyčerpáva vás a neustále zraňuje, no i tak si neviete predstaviť, že by zaspával v inom náručí. Aj v tom môže mať prsty naša ješitnosť.

#7 Neviete sa dočkať, až budete sami

Photo by Tyler Kaslik on Unsplash

Chvíle, keď ste sami so sebou, doslova milujete. Neviete sa dočkať, až váš partner vytiahne päty z domu? Je to tiež znak toho, že vám je ukradnutý. Chvíle osamote, bez jeho prítomnosti, sú pre vás dokonalý relax. I to je znak toho, že vo vzťahu niečo nie je v poriadku. A s vysokou pravdepodobnosťou sa táto situácia v budúcnosti nezmení.

Pozri aj: Podľa tohto jediného prekvapivého znamenia ľahko zistíte, či niekoho priťahujete alebo nie

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov