Stačí vedieť, čo si všímať.

Určite ste to už niekedy zažili. O niekoho ste mali naozaj záujem, no nevedeli ste, či je to vzájomné. Oddnes však môžete na túto neistotu zabudnúť. Stačí vám vedieť, čo si všímať a kam sa pozerať. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Vedci zistili, že naše oči “skenujú” telá druhých ľudí viacerými spôsobmi. Inak si niekoho premeriavame, keď pre nás nie je atraktívny a inak sa na niekoho pozeráme, keď nás priťahuje.

Výskumníci skúmali pohyb očí u viac ako 100 ľudí. Ukazovali im fotografie ľudí opačného pohlavia a pýtali sa ich, či im je daná osoba sympatická, príp. či by s ňou chceli mať niečo viac, než len kamarátsky vzťah.

Zistili, že pokiaľ mali skúmaní ľudia záujem o nadviazanie hlbšieho vzťahu, danej osobe sa pozerali predovšetkým na hlavu a na hruď. Naopak, pokiaľ im bol niekto menej sympatickí alebo ak by s ním nechceli byť viac, než len kamaráti, sústredili sa predovšetkým na jeho nohy a chodidlá. 

pexels.com

Štúdia publikovaná v časopise Archives of Sexual Behavior taktiež zistila, že ľudia, ktorí boli single, sa na fotografie pozerali dlhšie, než ľudia, ktorí boli zadaní.

Čo teda zo samotného výskumu vyplýva? Ako sa už dokázalo v tisíckach predošlých výskumov, oči klamať naozaj nedokážu. A aj keď to môže byť ťažké, skúste sa pri rozhovore s objektom vášho záujmu zamerať na to, kam sa pozerá.

Ak podrobne skúma vašu tvár a “ukladá” si ju do pamäte, prípadne ak zrakom skĺzne na vašu hruď (častejšie asi v prípade mužov), je to signálom toho, že danému človeku sa páčite. Naopak, ak na vás počas konverzácie poriadne ani nehľadí, prípadne sa vám zameriava len na nohy, do tohto vzťahu by ste energiu investovať asi nemali.

Pozri aj: Prečo sa ženy tak často zamilujú do „zlých chlapcov“? Týchto 5 dôvodov vám to vysvetlí

indy100
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov