Medziľudské vzťahy by nám mali dávať energiu, nie nám ju brať.

Človek je spoločenským tvorom, i keď medzi nami existujú ľudia, ktorým viac vyhovuje samota. Či však už chceme alebo nie, v každodennom živote prichádzame do kontaktu s množstvom rôznych ľudí. Jedni nám náš život výrazne obohatia – s nimi je stretávať sa čistá radosť. No tí druhí, tí z nás vysajú všetku energiu. Ak aj vy máte pri sebe práve takých, skúste im povedať zbohom. Pretože tí vám za to nekonečné trápenie nestoja.

Článok pokračuje pod videom ↓

Toto je 7 typov toxických ľudí, ktorých môžete s pokojným svedomím odstrihnúť zo svojho života:

#1 Klebetníci

Photo by Mimi Thian on Unsplash

Takýchto ľudí poznáme všetci. Žijú z klebiet, drám a senzácií. Neváhajú prejsť cez púšť, aby vám oznámili nejakú negatívnu správu. Ohovárajú všetko a všetkých. S najväčšou pravdepodobnosťou aj vás.

#2 Milovníci drám

Kde sa zjavia, tam je rušno. Vyvolávajú hádky a dusnú atmosféru, pričom sa neraz stavajú do pozície obete. Ani takýchto ľudí vám však k šťastiu netreba.

#3 Tí, ktorí si myslia, že sú stredobodom vesmíru

Photo by Max Rovensky on Unsplash

Na prvý pohľad môžu pôsobiť ako milí ľudia. Sú neraz obľúbení, no ak ste s nimi trošku dlhšie, raz-dva zistíte, že nedokážu rozprávať o ničom inom, len o sebe. Zaujímajú sa len o seba. Nikomu sa však nechce donekonečna počúvať ich nekonečný monológ.

#4 Emocionálni upíri

Sú ľudia, ktorí vám dokážu v okamihu vysať energiu. Pre svoje fungovanie však potrebujú pozornosť druhých. Neustále sa na niečo sťažujú, ľutujú sa a nikto sa nemá horšie ako oni. Neraz vás začnú emocionálne vydierať, keď sa pokúsite ukončiť ich náreky.

#5 Ľudia, ktorí sa nikdy nepoučia zo svojich chýb

Photo by JoelValve on Unsplash

Aj takýchto ľudí je pomerne dosť. Nikdy si nevedia priznať vlastné zlyhanie a neraz sa namočia do nejakého maléru, pričom čakajú, že niekto ho za nich uhasí. Sú nepoučiteľní, no majú veľkú charizmu. Keď sa ich snažíte upozorniť na ich nedostatky, ešte sa urazia, že len preháňate.

#6 Večne nespokojní

Aj to najmenšie zlyhanie berú ako katastrofu. Takíto ľudia nikdy nie sú spokojní s ničím. Všetci sa majú lepšie ako oni, susedova tráva je vždy zelenšia. Nadávajú na všetko, pričom sa sami odmietajú zmeniť. Od takýchto ľudí treba utekať kade ľahšie.

#7 Ľudské tanky

Photo by Tom Sodoge on Unsplash

To sú tí povestní demolátori, ktorí zničia všetko, čo im príde do cesty. Krásne vzťahy, každý pokus vytvoriť niečo dobré. Povedia všetko, čo si myslia, avšak bez toho, aby si uvedomili následky. Ľudské tanky za sebou zanechávajú spúšť. A tú vo svojom živote skutočne nepotrebuje nikto z nás.

Pozri aj: Toto je 13 nenápadných spôsobov, akými sa toxickí ľudia infiltrujú do vašej mysle

thepowerofsilence
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov