Ak skutočne túžite po dlhodobom vzťahu, no napriek tomu ste sami, skúste "odkukať" zopár denných návykov od ľudí, ktorí k sebe dlhodobý vzťah priam priťahujú.

Priťahujeme k sebe to, čo vyžarujeme. Ak vsadíme všetko na imidž zranenej kvetinky, veľa vody tým nenamútime, pretože málokto chce zachraňovať druhého človeka. Je to vyčerpávajúce a stojí to kopec energie, ktorá sa nie vždy vráti späť. Ak k sebe chcete pritiahnuť sebaistého partnera, musíte zo seba vyžarovať to isté. Sebaistotu.

Článok pokračuje pod videom ↓

Inšpirujte sa preto každodennými návykmi ľudí, ktorí vedia, ako na to a dlhodobé vzťahy svojím správaním priam priťahujú.

#1 Robia autentické rozhodnutia

Photo by Christopher Campbell on Unsplash

Sebaistí ľudia robia to, čo cítia, a to, s čím sú skutočne stotožnení. Nezatlačíte ich do voľby, ktorú nechcú. Práve preto sa neuspokoja s hocičím. Vedia, čo chcú, a to je na nezaplatenie.

#2 Veľa sa pýtajú

A samozrejme, k veci. Pretože vedia, že celý svet sa netočí len okolo nich. Ak ich niekto zaujíma, čo najviac sa pýtajú. Pretože správne položene otázky nám skutočne rozšíria obzory.

#3 Starajú sa o seba

Photo by Max Rovensky on Unsplash

Ak sa o seba nevieme starať, nikto to za nás neurobí. Je to však proces, ktorému musíme venovať štipku času. Medzi každodenné rutiny ľudí stvorených pre dlhodobý vzťah patrí i starostlivosť o telo či osobnosť. Možno meditujú, cvičia jogu, alebo si nájdu iný spôsob, ktorý im pomôže spojiť sa so svojím vnútrom.

#4 Sú úprimní

A to je to, čo sa skutočne počíta. Sú otvorení, neboja sa povedať svoj názor, ktorí zastávajú, i keď to nemusí byť vždy pohodlné. Úprimnosť je však kvalita, ktorú stojí zato v sebe rozvíjať. Ak sa nenaučíme byť úprimní voči sebe, len veľmi ťažko túto vlastnosť prebudíme v druhom človeku.

#5 Hovoria „áno“ novým možnostiam

Photo by Jared Rice on Unsplash

„Yesman“ má v skutočnosti v sebe určité čaro. Naučte sa preto hovoriť áno novým možnostiam. Niekedy je náročné opustiť príjemnú zónu komfortu, no keď to dokážeme, tak to rozhodne stojí za to. Otvoria sa nám nové možnosti a spoznáme nových ľudí, ktorí nám určite obohatia náš život.

#6 Obliekajú sa tak, ako to cítia

A pri výbere svojho oblečenia sa neboja vytŕčať z davu. Nemusia vlastniť tie najštýlovejšie kúsky. To vôbec nie je podstatné. Dôležité je, že si dajú na seba to, v čom sa skutočne cítia dobre. A túto spokojnosť dokážu preniesť aj na okolie.

#7 Ľahko sa zmieria s odmietnutím

Photo by Dominik Vanyi on Unsplash

Vedia, že nesadnú každému. To sa stáva. Odmietnutie však neberú ako osobné zlyhanie a ľahko sa pohnú dopredu. Vedia, že bez jednej lastovičky bude ešte leto, a je to skutočne tak.

Pozri aj: Ak je toto 7 najčastejších dôvodov, prečo sa vo vzťahu hádate, môžete si vydýchnuť. Ste na tom absolútne v poriadku

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov