Aj vy sa väčšinu pochytíte kvôli absolútnym maličkostiam?

Kvôli čomu ste sa naposledy pohádali s partnerom? Mohla za to nevyložená umývačka či špinavé ponožky, ktoré sa na dlážke povaľujú už od minulého víkendu? Ak áno, vedzte, že ste na tom ešte dobre. Toto je totižto 7 dôvodov hádok, pre ktoré sa ľudia našťastie nerozchádzajú.

Článok pokračuje pod videom ↓

Teda, väčšinou. Kto sa chce skutočne rozísť, ten si nájde akýkoľvek dôvod. Ak sa však hádate najčastejšie kvôli týmto siedmym, môžete si vydýchnuť. Váš vzťah je v poriadku.

#1 Na každodenné maličkosti máte rozdielny názor

Photo by Bench Accounting on Unsplash

Ak sa vám páči ružová, zatiaľčo partner preferuje modrú, na skutočnú paniku naozaj nemáte dôvod. Práveže je úplne normálne, ak máte na každodenné banality rozdielny názor. Ona môže mať rada futbal, on telenovely. A preto sa neraz hádate, na čo sa budete dívať pri večernom relaxovaní na gauči.

#2 Frekvencia virtuálnych správ

Niekto partnerovi nenapíše celý deň a nevidí v tom nijaký problém. Iný zas potrebuje častejšiu frekvenciu správ. Partneri neraz majú i o tomto protichodnú predstavu. Zatiaľčo jeden z nich má potrebu deliť sa o každú maličkosť, druhý sa môže ozvať len vtedy, keď má na to dôvod. Aj to môže byť dôvodom na hádku.

#3 Ľúbi ma/neľúbi ma

Photo by Clem Onojeghuo on Unsplash

Kedy ste si naposledy vyznali lásku? Možno to bolo pred pár hodinami. Ak máte takú potrebu, tak je to v poriadku. No i tu môžu nastať nedorozumenia. Nie všetci máme svoj jazyk rovnaký. Niekto lásku vyjadruje skôr slovným spôsobom, zatiaľčo iný dá prednosť skutkom. To je ďalší dôvod, prečo si neraz skočíme do vlasov.

#4 Nechodíte von tak často, ako ste chodili

Po čase už nebudete mať takú potrebu chodiť na rande, ako kedysi. Miesto toho si radšej vychutnáte okamihy v spoločnom hniezdočku, avšak s tým nemusia byť stotožnení obaja partneri. A oheň môže byť ihneď na streche.

#5 Všetko (nie) je na webe

Photo by Josh Rose on Unsplash

Povedzme si to na rovinu. Sú jedinci, ktorí majú potrebu zdieľať všetko na sociálnej sieti. Každé rande so svojou polovičkou, každé vyznanie, všetko, čo súvisí s ich dokonalým vzťahom. Ak však svoj súkromný život zdieľate v zdravej miere, všetko je v poriadku. I keď aj kvôli tomu sa môžete niekedy pochytiť s partnerom.

#6 Hádky spôsobené prílišným stresom

Photo by Mikayla Herrick on Unsplash

Obaja ste vyčerpaní, nevládzete a preto sa neraz stanete chodiacou rozbuškou. Preto už pri malom podnete vykričíte partnerovi hocičo. No treba si uvedomiť, že to v tej chvíli nie ste vy. Ste podráždení, no určite nemyslíte vážne všetko, čo ste mu povedali.

#7 Výber miesta, kde budete večerať

Vybrať ten správny podnik môže byť podnetom na (zbytočnú) hádku. Jeden z vás má o spoločnej večeri jednu predstavu, zatiaľčo partner chce niečo iné. Aj táto hádka však rýchlo odznie. Určite to nie je niečo, čo by vás muselo zákonite rozdeliť.

Pozri aj: Technika červeného sleďa: Táto skvelá psychologická taktika vám pomôže vyhrať akúkoľvek hádku

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov