Týchto 6 toxických zlozvykov by malo byť vo vzťahu neodpustiteľných.

Vzťah medzi dvoma ľuďmi je naozaj veľmi krehká vec, ktorá sa dokáže rýchlo a jednoducho roztrieštiť na milióny malých kúskov. Niekedy nám preto nezostáva nič iné, iba odpustiť a pokračovať v živote ďalej, aby sme si ho udržali. Aj napriek tomu však existuje niekoľko vecí, ktoré sú vo vzťahu jednoducho neodpustiteľné. Či už ide o veľké alebo malé problémy, či už sa to týka iba vás a vášho partnera, alebo aj ďalších ľudí, niekedy je lepšie odísť. Nenúťte sa do niečoho, čo vám neprospieva, ba až ubližuje. A tu je aspoň 6 vecí, ktoré by ste rozhodne nemali tolerovať.

Článok pokračuje pod videom ↓

Fyzické týranie

Týranie by v žiadnom prípade nemalo byť ignorované. Ak dôjde k fyzickému násiliu, niekedy je ťažké sa cez to dostať, najmä ak máte pocit, že žijete v milujúcom a skvelom vzťahu. Napriek tomu je to niečo, čo sa jednoducho nedá odpustiť, o to viac, ak máte deti. Deti sa stále učia rozlišovať dobro od zla a preto im dospelí musia byť vzorom. Týranie by im mohlo spôsobiť traumu, prípadne ich naučiť, že násilie je správne.

Podvádzanie bez výčitiek

Niekto podvádza, no robí všetko preto, aby na to jeho životný partner či partnerka neprišiel. Niekto sa to ani nesnaží skrývať. Tak či onak, podvádzanie je ďalšia vec, ktorá by mala byť neodpustiteľná. Je to prejav neúcty a navyše, zapamätajte si jednú vec: ak to niekto urobí raz, určite to urobí znova.

pexels.com

Klamstvá

Ak vám partner neustále klame, vymýšľa si, prípadne vám zámerne nehovorí pravdu, je to ďalší prejav neúcty, ktorý by ste vo vzťahu nemali tolerovať. Skúste si o tom s partnerom podiskutovať, no ak klamstvá zostanú na dennom poriadku aj naďalej, možno je čas rozhodnúť sa ísť vlastnou cestou.

Psychické týranie

Ak vás niekto týra fyzicky, máte modriny či rany ako dôkaz. Ak vás niekto týra psychicky, často si to ani neuvedomujete. Bohužiaľ, aj psychické týranie je veľmi vážna vec. Neustále výčitky, ohováranie, vyhrážky, intenzívne emocionálne reakcie a neschopnosť ovládať svoje emócie, ktoré vo vás vyvolávajú strach alebo pocit menejcennosti rozhodne nie sú dobré.

Žiarlivosť

Žiarlivosť naozaj v malej miere dokáže byť zábavná či dokonca príťažlivá, to áno. Al, ak váš partner žiarli vo veľkom bez akéhokoľvek skutočného dôvodu, mohlo by to znamenať, že ste v toxickom vzťahu, ktorý nie je postavený na dôvere a láske. To sa môže stať v budúcnosti veľkou prekážkou, pretože vzájomná dôvera a pochopenie sú kľúčové pri budovaní harmonického vzťahu.

Unsplash.com/Allan Filipe Santos Dias

Kontrolovanie

Ak sa váš partner či partnerka snaží kontrolovať vaše myšlienky, činy, nepáči sa mu/jej váš okruh priateľov, vaše zamestnanie, chce vidieť všetky vaše správy, emaily a myslí si, že iba on/a vie, čo je pre vás najlepšie, mohlo by to predstavovať ďalšiu neodpustiteľnú vec vo vzťahu.

Ak váš partner robí niektoré z týchto toxických prejavov, môže to znamenať, že je čas na ukončenie vzťahu. Samozrejme, že sa to bude líšiť medzi jednotlivcami, v závislosti od intenzity prejavov, ale aj tak to stojí za zamyslenie.

Pozri aj: Demisexuálny fenomén: Počuli ste už o demisexuáloch? Možno k nim totiž patríte aj vy

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov