Milujete ho z celého srdca, no napriek tomu ste sa s ním rozišli. A viete, že je to to najlepšie, čo ste mohli urobiť.

Možno si myslíte, že v tom chýba akákoľvek logika. Prečo by sme sa mali rozchádzať s niekým, koho milujeme najviac na svete? Ľudia, ktorí opúšťajú svojich partnerov, majú však na svoje konanie dôvod. Neveríte? Presvedčíme vás o opaku.

Článok pokračuje pod videom ↓

Dnes vám ukážeme 6 prípadov, kedy je rozchod napriek láske to najlepšie riešenie. Určite však aj vy nájdete vo svojom okolí zopár podobných príkladov.

#1 Nevera

pixabay.com

Možno aj vás pichne pri srdci, pretože sa vás táto téma bytostne dotýka. Možno vás podviedol partner, no vy ste mu odpustili. Veríte, že to bolo len raz. Ale ak partner nechápe, že vo vzťahu je dôležitá monogamia, je načase pouvažovať nad jeho ukončením. V prípade, že máte spolu deti, partner im nedáva priveľký morálny vzor.

#2 Fyzické násilie

Žiadne násilie do vzťahu nepatrí. A každá „výchovná“ facka by mala byť červenou kartou pre partnera, ktorý vás chce ovládať. Môže vás stokrát prosiť o odpustenie. Ale ak padol prvý úder, s najväčšou pravdepodobnosťou budú nasledovať aj ďalšie. Na to môžete vziať jed!

#3 Verbálne násilie

pixabay.com

Svojou krutosťou sa ničím  nelíši od fyzického zranenia. V prvom prípade vidíme známky utrpenia na tele, no psychické týranie vám zanechá jazvy na duši. Ak vám partner „len“ nadáva, tiež by ste mali zvážiť rozchod. Psychické násilie totiž tiež môže mať katastrofálne následky.

#4 Nezodpovednosť

Máte pocit, že ten váš „vyvolený“ je jedným veľkým nezodpovedným deckom? Peniaze prepije bez mihnutia oka, deti zabudne vyzdvihnúť zo škôlky a život je preňho len jedna veľká sranda. Avšak v dôsledku nezodpovednosti trpí celá rodina. Naozaj vám to stojí za to?

#5 Dobré a zlé časy

Photo by Himanshu Singh Gurjar on Unsplash

Skúste si na chvíľku zavrieť oči a vybavte si spoločné spomienky. Sú príjemné? Alebo vám pri ich predstave stiahne žalúdok? Ak je váš spoločný život len sériou traumatických zážitkov, je naivné myslieť si, že raz sa to zmení. Ľudia sa nemenia. Len sa čoraz viac stávajú sami sebou. Ak sa ráno budíte s obavami, čo dnes zas váš partner vyvedie, radšej si baľte kufre.

#6 Spoločné plány? To určite nehrozí!

Tento bod sa týka najmä čerstvých vzťahov. Môžete byť spolu nejaký ten mesiac, no partner ešte stále nemal potrebu predstaviť vás svojej partii, a to už ani nehovoríme o rodičoch. Nechce s vami byť. V skutočnosti vás berie len ako prechodnú stanicu. Preto i pre vás bude lepšie vrátiť sa z kratšej cesty a rozísť sa s ním.

Netreba sa báť počúvať svoju intuíciu. Tá vás nikdy nesklame. Preto, ak vám celé vnútro kričí, že to nie je ono, neostávajte nasilu v nefunkčnom vzťahu. Nakoniec budete tou obeťou len vy. A to predsa nepotrebujete, však?

Pozri aj: Dajte si na ne pozor. Toto je 6 vzorcov správania sa, ktoré sú predzvesťou rozchodu

lifeadvancer
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov