Rozlúčte sa s týmito vecami, prevezmite opäť kontrolu nad svojím životom a užívajte si ho naplno.

Všetci sme ovplyvnení skrytými silami. Ide o sily, ktoré formujú naše postoje a správanie; dokonca aj naše individuálne schopnosti odôvodňovať a uvažovať. My, ako ľudia, príliš často fungujeme v režime „auto-pilot“. To znamená, že odovzdávame kontrolu nad našimi myšlienkami impulzom a rozmarom. A keď je naše poznanie nahradené práve týmto impulzom, naša myseľ je náchylná k iracionálnym či negatívnym myšlienkam. Keď si však toto všetko uvedomíme, môžeme opäť prevziať kontrolu nad svojím vlastným životom. A nielen to, taktiež budeme schopní vzdať sa všetkých vecí, ktoré ubližujú nášmu blahu. Toto je teda zoznam 25 vecí, ktorých by sme sa mali vzdať čím skôr – teda ideálne ešte pred svojimi ďalšími narodeninami.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Rozlúčte sa s myšlienkami typu: „Je príliš neskoro…“

Vzdajte sa všetkých myšlienok o tom, že „je príliš neskoro.“ Nikdy nie je neskoro. Zabudnite na čas, zabudnite na vek. Robte to, čo vás baví.

#2 Rozlúčte sa so starosťami o budúcnosť

Budha raz povedal perfektnú vetu: „Sústreďte myseľ na súčasný okamih“. A presne to by ste mali urobiť. Zamerajte sa na to, čo sa dá urobiť teraz a nestráchajte sa o budúcnosť.

#3 Rozlúčte sa so žiarlivosťou a závisťou

Naozaj. Žiarlivosť a závisť sú súčasťou toxického myslenia. A to určite pre šťastný život nepotrebujete.

pexels.com

#4 Rozlúčte sa s hnevom

Nehnevajte sa. Nerozčuľujte sa. Snažte sa zachovať si chladnú hlavu a nikdy nekonať v hneve. Vtedy totiž môžeme spáchať množstvo činov, ktoré neskôr ľutujeme.

#5 Rozlúčte sa s ospravedlňovaním

Všetci sa z času na čas ospravedlňujeme. Za to, ako rozmýšľame, ako vyzeráme, ako konáme. Nerobte to. Nikdy sa neospravedlňujte za to, kým ste.

#6 Rozlúčte sa s materializmom

Ak máte nejaké koníčky spojené s hmotnými vecami, užívajte si ich. Ale nikdy nedovoľte, aby materiálny tovar úplne ovládol váš život.

#7 Rozlúčte sa so strachom

Vedeli ste o tom, že väčšinou to nie sú ostatní, kto nás sabotuje, ale my sami? Prestaňte ničiť samých seba len tým, že sa bojíte. Buďte odvážni, riskujte.

#8 Rozlúčte sa s finančnými problémami

Všetci potrebujeme nejaké peniaze, aby sme prežili. To je fakt. Ak máte čo jesť, kde bývať a máte oblečenie vo vašej skrini, tak máte všetko. Nenechajte, aby vám peniaze diktovali váš smer.

#9 Rozlúčte sa s prehnaným plánovaním

Človek mieni, pán Boh mení. Mať vo veciach poriadok a mať ich naplánované je v pohode. Ale nenechajte sa rozhodiť každou vecou, ktorá sa stane „mimo váš rozvrh“. Nakoniec, náhodné veci sú vždy tie najlepšie.

pexels.com

#10 Rozlúčte sa s tou verziou seba, ktorou nechcete byť

Nezáleží na tom, čo si myslia ostatní. Záleží na vás. Zabudnite na očakávania ostatných a buďte tým, kým naozaj ste.

#11 Rozlúčte sa s minulosťou

Nemôžete sa v živote posúvať smerom vpred, ak vaša myseľ ešte stále blúdi v minulosti. Čo sa stalo, sa už nezmení. Z chýb sa poučte, ale už nikdy sa pre ne netrápte.

#12 Rozlúčte sa so zbytočným stresom

Mať trochu stresu je dobré – udržiava to v nás napätie a motiváciu, ktorú potrebujeme na dosiahnutie svojich cieľov. Ale až prehnane veľký stres je nezdravý a nerozumný. Upokojte sa a zamávajte mu na rozlúčku.

#13 Rozlúčte sa so snahou zmeniť ľudí

Nesnažte sa zmeniť niekoho, kto o to nemá záujem. Jemu je to jedno a vy budete zbytočne iba ustarostení.

pexels.com

#14 Rozlúčte sa s prokrastináciou

Buď vy riadite čas, alebo čas riadi vás. Odkladanie si vecí na neskôr je naozaj hrozný zvyk, ktorý nás len robí nešťastnými.

#15 Rozlúčte sa s obviňovaním ostatných

Namiesto porovnávania a obviňovania všetkých naokolo, snažte sa zamerať na seba a prebrať za seba zodpovednosť.

#16 Rozlúčte sa s ponáhľaním sa

Rýchla doba si vyžaduje rýchly život. Skúste však čas od času trochu spomaliť, zastaviť a nabrať dych.

#17 Rozlúčte sa s lenivosťou

Prokrastinácia + lenivosť = zlyhanie.

#18 Rozlúčte sa s tým, čo vám bráni realizovať vaše sny

Viete, čo milujete? Čo je vašou vášňou? Čo vás baví a napĺňa? Ak áno, tak prečo ešte stále sedíte na zadku, namiesto toho, aby ste to šli urobiť? Myslíte si, že na to je už príliš neskoro? Tak si potom znova prečítajte bod #1.

pexels.com

#19 Rozlúčte sa s ťažkými myšlienkami

Každému z nás sa denne preženie hlavou množstvo myšlienok. Príliš veľké premýšľanie nás však môže robiť nešťastnými a smutnými. Nabudúce sa opýtajte samých seba: „Môžem to zmeniť?“ Ak nie, jednoducho to pustite z hlavy.

#20 Rozlúčte sa s nespravodlivosťou

Určite všetci poznáme známy výrok o tom, že „život nie je fér.“ Je to pravda, život je naozaj nespravodlivý. Čo s tým narobíš?

#21 Rozlúčte sa s odkladaním problémov

Rovnako ako prokrasitnácia, aj vyhýbanie sa problémom je veľmi lákavá aktivita. Ale problémom treba čeliť, inak nás budú ťažiť ešte veľmi dlho.

#22 Rozlúčte sa s ľútosťou

Ľútosť je zbytočná. Nespochybňujte svoje rozhodnutia natoľko, aby ste ich ľutovali. V každej situácii ste konali najlepšie, ako ste len vedeli.

pexels.com

#23 Rozlúčte sa s tým, čo si o vás myslia ostatní

Rovnako, ako všetky body v tomto zozname, ani toto nebude jednoduché. Ale ak chcete žiť svoj život naplno, prestaňte sa trápiť pre to, čo si myslia ostatní.

#24 Rozlúčte sa s pocitom bezradnosti

Robíte, čo môžete? Nie ste leniví? Snažíte sa? To je všetko, na čom záleží. Ak ste poctiví, výsledky sa určite dostavia. Chce to len čas

#25 Rozlúčte sa so všetkým, čo vás nerobí šťastnejšími alebo lepšími

Zhrnutie na záver. Ak vás niečo nerobí šťastnejšou alebo lepšou osobou, nechajte to ísť. Nemusíte to držať vo svojom živote, naozaj. Dajte tomu zbohom.

Pozri aj: 7 geniálnych spôsobov, ktorými môžete okamžite zastaviť akúkoľvek hádku

powerofpositivity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov