A mnohé z nich vám strhnú z očí ružové okuliare.

Drvivá väčšina skúseností je neprenosná. Neraz sa sami musíme poučiť na vlastných chybách. Oblasť lásky či medziľudských vzťahov nie je výnimkou, avšak existujú rady, ktoré by si mal osvojiť každý dospievajúci. Značne mu totižto uľahčia manévrovanie v búrlivých vodách partnerského vzťahu.

Článok pokračuje pod videom ↓

Experti tvrdia, že týchto 15 vzťahových rád by si mal osvojiť každý dvadsiatnik. I keď sú niektoré z nich kruté, určite stoja za to.

#1 Preceňované hry

pixabay.com

Aby ste získali chlapa svojich snov, nemusíte sa proti svojej vôli stať fanúšičkou dedinského futbalového mužstva. Šport je preceňovaný. Nenúťte sa do niečoho, čo vám je vyslovene proti srsti. Ak „nemusíte“ šport, je to absolútne v poriadku.

#2 Šťastie je základ

Máme právo byť šťastní. A preto by ste sa tak mali cítiť so svojím partnerom. Ak pocit, ktorý vo vás vyvoláva, má od šťastia na míle ďaleko, takýto vzťah naozaj nemá zmysel.

#3 Iskra sa nedá vyčarovať

Photo by Caroline Hernandez on Unsplash

Sexuálna príťažlivosť síce nie je najdôležitejšia vec v partnerstve, avšak určite v rebríčku obsadzuje vysoké priečky. Je to niečo, za čo môže príroda či hormóny, no nedá sa bohužiaľ vynútiť. Preto neraz stroskotávajú vzťahy medzi kamarátmi. Pretože aby sa oheň rozhorel, na to je potrebná iskra.

#4 Sex pod vplyvom alkoholu nestojí za nič

Nie. Nemusíte prejsť touto pochybnou kapitolou života, aby ste dospeli. Sex pod parou môže mať pre vás vážne následky – sexuálne prenosné choroby či nebodaj neželané tehotenstvo. Okrem toho, výrazne ním znižujeme svoju vlastnú hodnotu.

#5 Nemusíte silou-mocou na každého zapôsobiť

Photo by Gianni Zanato on Unsplash

Niekedy niekomu nesadneme a nebude nás mať rád, ani keď sa postavíme na hlavu. No a čo! Veď bez jednej lastovičky bude ešte leto.

#6 Sloboda môže byť nádherná

Single status nie je niečo, za čo sa treba hanbiť. Práve naopak. Môže byť krásnou a potrebnou fázou života. Môžete lepšie poznať samých seba. Skúste teda z tohto stavu vyťažiť maximum.

#7 Minulosť je passé

Photo by Laura Fuhrman on Unsplash

Nevŕtajte sa v starých zraneniach. Čo bolo, to bolo. Už ste za to zaplatili. Nevracajte sa k tomu, čo je mŕtve. Sústreďte sa na prítomný okamih.

#8 Vykašlite sa na drahé darčeky

Niekedy postačí vlastnoručne nazbieraná kytica lúčnych kvetín. Aby ste niekomu vyznali lásku, nemusíte siahať hlboko do vrecka.

#9 Zabudnite na sociálne siete

Photo by Jakob Owens on Unsplash

Váš ľúbostný život je niečo, čo je len medzi vami a vaším partnerom. Preto si jeho priebeh nechajte len pre seba a nevešajte ho na sociálnu sieť. To najhoršie, čo môžete urobiť, je dávať nahnevané statusy o frajerovi, ktorý vám zabudol doniesť obľúbenú zmrzlinu.

#10 Čo sa stane v Las Vegas…

…alebo v Nitre či v Košiciach, malo by tam aj ostať. Ak máte medzi sebou partnerské nezhody, skúste si to vyriešiť najskôr medzi štyrmi očami. Veď ste dospelí ľudia. Nemusia o tom vedieť vaši známi v rádiuse niekoľkých kilometrov.

#11 Rande je dôležité

Photo by Pablo Merchán Montes on Unsplash

Nemusíte chodiť každý večer do reštaurácie či do kina. Ale vyjsť si raz za čas do spoločnosti prospeje každému vzťahu, a to bez ohľadu na to, koľko mesiacov či dokonca rokov ste v partnerskom zväzku.

#12 Rozchod prežijete

Aj ten prvý, aj ten posledný. I keď to vyzerá, že máte srdce rozbité na tisíc kúskov, raz sa z toho dostanete. A možno pochopíte, že to bolo to najlepšie, čo sa vám mohlo stať.

#13 Budete musieť znížiť latku

Photo by Allef Vinicius on Unsplash

Pretože pán Dokonalý či pani Dokonalá v skutočnosti neexistujú. Sú to fiktívne postavičky, ktoré nás nútia veriť, že raz po nás príde princ na bielom koni. Nie, to sa nestane. Pretože skutočný život je o niečom inom. A vy budete musieť aspoň trochu ubrať zo svojich nereálnych očakávaní.

#14 Vykašlite sa na toho, kto sa bojí záväzkov

Inak môžete stráviť celé roky očakávaním toho, že sa zmení. Že raz bude možno pripravený na vážny vzťah. Že vás raz konečne prestane využívať. Je to však v skutočnosti len strata času.

#15 Niekedy sa budete spolu nudiť

Photo by Allan Ferreira on Unsplash

Môžete len tak sedieť vedľa seba a nevedieť, čo si počas s prebytočným časom. To nevadí. Podľa odborníkov je táto fáza absolútne v poriadku a prechádza si ňou mnoho párov.

Pozri aj: Prvé rande? Toto je 9 otázok, ktoré by ste na ňom mali objektu svojho záujmu položiť

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov