Prvé rande so sebou nesie i štipku trápnosti. Tieto otázky vám však môžu pomôcť prekonať tento nepríjemný pocit.

Vybrali ste sa na prvé rande, pričom netušíte, o čom by ste sa mali rozprávať? V tom lepšom prípade plynie konverzácia sama od seba. Obaja ste naladení na jednu vlnu a preto vám nehrozí trápne ticho. No i v takomto prípade je dobré pýtať sa. Ak budete klásť tie správne otázky, dozviete sa o partnerovi oveľa viac, než by ste čakali.

Článok pokračuje pod videom ↓

Vzťahoví experti predstavili 9 otázok, ktoré by určite mali zaznieť už na prvom rande.

#1 Aké je tvoje obľúbené jedlo/nápoj?

Photo by Dan Gold on Unsplash

Môžete sa pokojne začať baviť aj o takej (ne)podstatnej veci, akou je stravovanie. Raz-dva totiž to zistíte, či máte pri sebe prívrženca zdravej výživy, alebo milovníka fast foodu. Ak vám však potenciálny partner prezradí, že jeho najobľúbenejším nápojom je borovička, ktorú zapíja vodkou, budete mať legitímny dôvod sa s ním už viac nestretnúť.

#2 Odkiaľ pochádzaš?

Aj v prípade, že pochádzate z toho istého mesta, má táto otázka zmysel. Môžete nájsť spoločných známych, či trošku ohovoriť nepríjemnú učiteľku zo základnej školy. Aj táto otázka vie rozprúdiť debatu.

#3 Máš radšej mačky alebo psov?

Photo by Mikhail Vasilyev on Unsplash

Možno sa to ani nezdá, no domáci miláčikovia dokážu ľudí rozdeliť na dva tábory. Ak on miluje mačky, zatiaľ čo vy ich ani nedokážete vystáť, mohlo by to byť v budúcnosti zdrojom vážnych konfliktov. Najmä keď sa mu doma v posteli už vyvaľuje jedna chlpatá „potvora“.

#4 Čo by si chcel/a aspoň raz v živote vyskúšať?

Táto otázka vám pomôže dozvedieť sa viac o partnerových snoch. Všetci máme pred sebou dvere, ktoré túžime otvoriť. Ktovie, možno vám táto otázka ukáže, že ste sa stretli s naozaj výnimočným človekom.

#5 Si ranný vtáčik alebo nočná sova?

Photo by Kinga Cichewicz on Unsplash

Ak jeden z vás vstáva zásadne o piatej, zatiaľ čo druhý rozlepí oči na pravé poludnie, mohli by ste mať ťažkosti pri zosúladení spoločného harmonogramu. Preto sa nezabudnite popýtať ani na jeho biorytmus. Až potom uvidíte, čo sa s tým dá urobiť.

#6 Čo robíš?

Esenciálna otázka. Možno má prácu, ktorá má naozaj zmysel. A možno sa celý deň bezcieľne povaľuje na gauči u svojich rodičov. Verí, že mu šťastie (i peniaze) samé spadnú do lona. A takú osobu by doma asi nechcel mať nikto, však?

#7 Koho si volil/a?

Photo by Clem Onojeghuo on Unsplash

Možno sa i vy nad touto otázkou pousmejete. No čo ak sa nachádzate na úplne opačných koncoch barikády? Dokážete nájsť spoločnú reč?

#8 Ako často navštevuješ svoju rodinu?

Rodina je základ a my by sme mali urobiť všetko preto, aby sme s ňou udržiavali čo najlepšie vzťahy. Všetko, čím sme si prešli, nám vyformovalo osobnosť. Ak sa váš partner úplne vykašľal na rodinu, skúste zistiť, prečo je to tak. Na druhej strane, i to, ak všetok svoj voľný čas trávi v maminej kuchyni niečo prezrádza o jeho povahe. Mamičkin miláčik tiež nie je bohviečo.

#9 Akú knihu si naposledy prečítal/a?

Photo by Fabiola Peñalba on Unsplash

Možno nečíta vôbec, zatiaľčo vy máte stále nos zapichnutý v knihe. Alebo to je naopak. Knihy vás však môžu zblížiť viac, než by ste čakali.

Pozri aj: Sú tak jednoduché, až sú hlúpe. Toto je 10 zásad, ktorými sa riadi moderné randenie

peacequarters
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov