Alkohol je metla ľudstva, ktorá v spoločnosti narobila viac škody, než úžitku.

Nalejme si čistého vína. Alebo radšej nie. Alkohol sa v našej spoločnosti propaguje v rôznych podobách, pričom o jeho negatívnych dôsledkoch sa dočítame len minimálne. Fotografia s pohárikom sa považuje za niečo trendy, no opak je pravdou. Dnes však nebudeme hovoriť o dôsledkoch pitia alkoholu. Že je to cesta na úplne dno, to si vo väčšej či menšej miere uvedomuje každý z nás. Dnes si povieme, čo sa stane, keď prestanete piť alkohol. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Toto je 10+ najdôležitejších vecí, ktoré sa stanú (nielen) s naším telom, keď zo svojho života vylúčime alkohol.

 #1 Fyzický vzhľad

Photo by BRDNK Production on Unsplash

Ten sa začne radikálne meniť, a to najmä u notorických alkoholikov. Keď prestanú piť, začnú sa nám meniť priamo pred očami. Zlepší sa stav pleti i vylučovanie, celkový vzhľad a v neposlednom rade budú mať o poznanie viac energie.

#2 Mentálna sila

Postupne môžeme nájsť opäť sami seba. Užívanie alkoholu je úzko spojené s depresiou či inými poruchami. Ak ho vylúčite, dokážete sa viac spoliehať na vlastný úsudok a začnete si budovať skutočnú sebadôveru, nie jej ilúziu, ktorá vzniká po alkoholovom opare.

#3 Doružova

Photo by bruce mars on Unsplash

Keď vylúčite zo svojho života alkohol, konečne sa vyspíte doružova. Podľa vedcov oveľa ľahšie zaspíte skutočne hlbokým, regenerujúcim spánkom, ktorý vám pomôže načerpať stratené sily.

#4 Porozumenie

Keď ste triezvy, oveľa ľahšie porozumiete ostatným. Pre alkoholika je to „mission impossible“.

#5 Nebudete na mizine

Photo by Wil Stewart on Unsplash

A je to logické. Ceny alkoholu rastú priam astronomicky. Keď väčšina vášho príjmu nepôjde na alkohol, ušetríte. A to sa prejaví na vašom celkovom blahobyte.

#6 Čas na nové záľuby

Niekedy alkoholici dokážu v alkoholickom stave prežiť celé hodiny. Avšak keď sa vzdajú alkoholu, zrazu budú mať dostatok času. A ten môžu využiť konštruktívnym spôsobom.

#7 Budovanie skutočných vzťahov

Photo by Matheus Ferrero on Unsplash

Vzťahy, ktoré uzavriete v alkoholickom ošiali, stoja na vratkých nohách. V čase abstinencie môžete budovať vzťahy, ktoré sú pevné. Pretože vás spája aj niečo iné, než alkohol.

#8 Riešenie problémov

Mnohí ľudia pijú, pretože majú strach čeliť svojim problémom, avšak tým sa nevyriešia, práve naopak. Keď však budete mať jasnú hlavu, oveľa ľahšie nájdete zo svojich problémov cestu von. Dokonca si uvedomíte, že samotným problémom je alkohol.

#9 Konečne bez rizika

Photo by Amy Treasure on Unsplash

Alkohol z nás neraz robí pesudohrdinov. K mnohým tragédiám došlo aj kvôli nemu. No keď sa na svet budete dívať cez triezvu optiku, uvedomíte si, že riziko za to nestojí. Pretože v stávke je neraz to najhlavnejšie. Samotný život.

#10 Ťažký začiatok

Najhorší je začiatok. Najmä vtedy vás systém bude najviac pokúšať a príležitosť vypiť si bude vyskakovať na každom rohu. Vtedy je dôležité uvedomiť si, že vy ste ten, kto môže zmeniť svoj život.

#11 Spirituálna stránka

Photo by Jon Flobrant on Unsplash

Mnohí duchovní majstri tvrdia, že alkohol odpája človeka od duchovnej podstaty. Mení sa na zviera, ktoré nasleduje len svoje inštinkty. To bolo príčinou pádu mnohých rozvinutých indiánskych kmeňov, ktoré mali znalosti, avšak „ohnivá voda“ z nich spravila alkoholikov.

#12 Zbavíte sa toxínov

Alkohol nie je pre naše telo prirodzený. Ak ho pijeme, vlastne úmyselne prijímame do nášho organizmu jed. Ak ho prestanete piť, zbavíte sa toxínov. A telo sa vám za to určite poďakuje.

#13 Zdravší životný štýl

Photo by bruce mars on Unsplash

V alkoholickom opojení je nám neraz jedno, čo skonzumujeme. Hlavná vec, aby nás to zasýtilo. Abstinenti budú však oveľa častejšie siahať po vyváženejších potravinách.

#14 Dlhšia „životnosť“

Máloktorý notorický alkoholik zomrel na dlhovekosť. Väčšina z nich ide rýchlo dolu vodou. Preto, ak si chcete požiť na tejto planéte čo najdlhšie, zvážte, či vám to stojí za to.

Pozri aj: Ľudia s touto farbou očí podliehajú alkoholizmu najčastejšie. Ak ju máte aj vy, alkoholu sa radšej vyhýbajte

ideapod
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov