Akej farby sú vaše oči?

Vedcom sa veľakrát podarí prísť na niečo, čo väčšinu ľudí naozaj veľmi prekvapí. Inak tomu nebolo ani v tomto prípade. Predsa len – napadlo by vám, že farba vašich očí a to, či podľahnete alkoholizmu, so sebou navzájom súvisia? Pravdepodobne nie.

Článok pokračuje pod videom ↓

Vedcom sa však podarilo zistiť, že tieto 2 veci spolu súvisia omnoho viac, než sme si doteraz mysleli. Príčinou je ich nový poznatok hovoriaci o tom, že gény, ktoré rozhodujú o farbe našich očí, zároveň ovplyvňujú tendenciu podľahnúť alkoholizmu.

Práve na základe tohto zistenia výskumníci vykonali štúdiu, ktorá pravdepodobne nepoteší ľudí s modrými očami. Áno, ste to práve vy, u koho je najviac pravdepodobné, že sa stane alkoholikom. Ako totiž štatistické údaje dokazujú, najvyššie percento ľudí trpiacich alkoholizmom má práve modré oči.

pexels.com

Naopak, najmenej ohrození sú ľudia s hnedými očami. Tí dokážu alkoholu odolávať najlepšie a aj keď si ho z času na čas doprajú, nie je predpoklad, že by sa u nich vyvinula závislosť.

Dr. Dawei Li, jeden z autorov štúdie, hovorí: “Naše zistenie môže byť užitočné predovšetkým v oblasti prevencie pred alkoholizmom.” 

Čo si myslíte o tomto výskume vy? My na záver len dodávame, že na alkohol by si mal dávať pozor každý, nielen ľudia s modrými očami. Nie náhodou sa predsa hovorí, že je metlou ľudstva…

Pozri aj: Týchto 10+ vecí sa s vami stane, keď prestanete piť alkohol

spring
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov