Foto: Photo by CRYSTALWEED cannabis on Unsplash

Ak v poslednom období zažívate priveľa stresu, toto je niečo pre vás.

Svet, v ktorom žijeme, nie je jednoduchý. Na každom kroku na náš číha množstvo stresorov a prekážok a preto niet divu, že každý z nás občas hľadá spôsoby, ako “uniknúť z reality”. Ak by ste to privítali aj vy, pomôcť vám môže týchto 10+ jednoduchých a rýchlych tipov. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Zhrnul ich portál Your Tango. 

#1 Meditujte. Je to skvelý spôsob, ako si za pár minút vyčistiť myseľ a upokojiť sa. 

#2 Pustite si svoju obľúbenú hudbu. Niektoré skladby navyše majú silný, nostalgický efekt — pustite si teda niečo, čo vám pripomenie obdobie, kedy ste sa cítili úplne najlepšie. 

#3 Vyskúšajte yogu. Ľudia, ktorí ju praktizujú, na ňu nedajú dopustiť a pochvaľujú si jej upokojujúce účinky. 

#4 Hovorte si pozitívne afirmácie. Počas ťažkých dní sa musíte snažiť “preprogramovať” svoju myseľ. Afirmácie si hovorte alebo píšte — skvele ale funguje aj to, keď si nahráte, ako ich sami hovoríte, a následne si ich budete púšťať. Najprv sa vám to bude zdať zvláštne, no efekt je ohromný. 

#5 Snívajte. Zatvorte si na 5 minút oči a predstavte si, kde a s kým by ste práve chceli byť. 

#6 Ak máte viac času, odpojte sa od celého sveta. Vypnite si telefón a doprajte si deň len pre seba. Rozmaznávajte sa a robte len to, na čo máte chuť — aj keď by to malo byť “nič” a celý deň preležíte pri seriáloch. 

#7 Zacvičte si. Už niekoľko minút pohybu či prechádzky dokáže radikálne zmeniť nielen vašu náladu, ale aj myšlienky. 

Photo by Haley Phelps on Unsplash

#8 Vezmite si svoju obľúbenú knihu a začítajte sa. Prvé minúty budú náročné, ale následne vás pohltí do svojej reality, a vy tak aspoň na chvíľu uniknete z tej vašej. 

#9 Pozrite si film. Vyberte si zámerne nejaký, ktorý vás úplne pohltí. Skvelé sú na tento účel aj horory, ktoré vás udržia v napätí, a vy si tak oddýchnete od neželaných myšlienok. 

#10 Vypíšte sa. Príjemne vás prekvapí, koľko úľavy vám prinesie, keď dáte svoje myšlienky na papier. 

#11 Zdriemnite si. Asi každý vie, že keď je vám naozaj najhoršie, nič nie je viac oslobodzujúcejšie, ako spánok. Doprajte si ho toľko, koľko len môžete. 

#12 Niečo si uvarte. Objednať si hotové jedlo z donášky je síce lákavé, no varenie má skutočne “terapeutický” účinok. 

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov