Aj vy máte niekedy pocit, že stále na sebe objavujete nové a nové vlastnosti? Nielenže sa časom meníme, ale mení sa aj pohľad na nás samých a preto máme občas pocit, že sa nepoznáme až tak dobre, ako sme si mysleli.

Dnes vám predstavujeme ďalšiu z populárnych projektívnych techník, ktorá vám o vás môže prezradiť niečo, čo ste si doposiaľ neuvedomovali. Či už tieto testy beriete vážne alebo s rezervou, odporúčame vám vyskúšať to a nechať sa prekvapiť.

Článok pokračuje pod videom ↓

Pozorne sa zadívajte na tento obrázok a prvé, čo si na ňom všimnete, prezrádza niečo o tom, kým ste.

mesmerizingwords.com

Strom

Centrálnu čiernu figúru – strom, si ako prví všimnú tí ľudia, ktorí sa spoliehajú najmä na racionálne a logické uvažovanie. Vďaka tomu majú skvele vyvinuté analytické myslenie a sú dobrými lídrami. Ich organizačné zručnosti a schopnosť viesť iných im pomáha účinne čeliť zložitým problémom a náročným výzvam.

Realistické nastavenie však môže brzdiť fantáziu a kreatívne myslenie. Niekedy by ste mali jednoducho zvoľniť tempo a zahrať sa hru: „Čo by bolo, keby…“ Mali by ste si dávať pozor aj na to, aby ste si neustále neodopierali spontánnosť a hravosť. Niekedy je fajn vziať na seba riziko a skrátka veriť, že to vyjde. Buďte odvážni a optimistickí a pripomínajte si, že jeden neúspech neznamená konečnú porážku.

Gorila

Upútali vás tmavé škvrny na bielom podklade v ľavej časti obrázku? Ak ste zbadali najprv gorilu, patríte podľa všetkého k veľmi kritickým a náročným ľuďom – a to voči sebe i voči ostatným. Snažíte sa čo najlepšie využívať svoj čas a zdroje a očakávate, že ostatní to budú robiť tak isto. Frustruje vás pocit, že márnite svoj potenciál a vaša inteligencia vás neustále ženie za vyššími a vyššími cieľmi.

Dávajte si pozor, aby ste kvôli svojej ambicióznosti nezanedbali vzťahy i svoje vlastné zdravie. Každému dobre padne ísť z času na čas len tak von s priateľmi, alebo len tak leňošiť. Jediný, kto vám to zakazuje, ste vy sami. A ozaj, dovoľte iným mať odlišný názor, ktorý sa s tým vašim vôbec nezhoduje. Ľudia sú predsa všelijakí. Nebuďte takí tvrdohlaví.

Levica

Ste veľký individualista, ktorý sa najradšej spolieha sám na seba. Niekedy máte značný problém vychádzať s inými ľuďmi, pretože i keď si to neuvedomujete, môžu sa cítiť dotknutí či urazení. Je však chvályhodné ako tvrdo a vytrvalo dokážete pracovať na cieli, ktorý si vytýčite. Je skvelé, že si dovolíte snívať vo veľkom a svoje sny pretavíte v realitu.

Na druhej strane, trochu viac empatie by vám určite nezaškodilo. Ušetríte si tým mnoho zbytočných nepríjemností a môžete tým získať viac skvelých a inšpirujúcich priateľov. Buďte viac otvorení a nechajte si poradiť. Nikto predsa nevie všetko najlepšie. Dobrá rada vám pomôže predísť bolestivému poučeniu, ktoré by vás mohlo stáť až priveľa.

Ryby

Ten, kto si všimol ryby, najmenšie na celom obrázku, je človek, ktorý sa snaží žiť v prítomnosti a má veľmi citlivú a altruistickú osobnosť. Vždy sa snaží všetkým odpúšťať, na nikoho sa nehnevať a pomáhať iným, ako len môže. Uvedomuje si, že na tomto svete má hlbšie poslanie a je súčasťou obrovského celku. Na svet sa snaží dívať optimisticky, takmer idealisticky.

Ak k týmto ľuďom patríte aj vy, máme pre vás dobrú radu: skúste byť trochu viac sebeckí, požiadať o láskavosť, či jednoducho odmietnuť poskytnúť pomoc, ak vás niekto len využíva. Urobte to vo vlastnom záujme, i keď to pre vás nie je typické.

Pozri aj: TEST: Vec, ktorú uvidíte na tomto obrázku ako prvú vám prezradí, s čím v skutočnosti bojujete

mesmerizingwords
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov