Podvádzajú muži skutočne viac ako ženy? To vám prezradí táto nedávna štúdia.

Ak sa dopočujeme, že niekto z našich známych podviedol svojho partnera či partnerku, máme tendenciu ihneď takéhoto človeka odsúdiť. V očiach spoločnosti ide predovšetkým o morálne zlyhanie. Väčšina ľudí sa kritickejším okom pozerá práve na neverné ženy, ktoré sa neraz dostávajú na pranier. Ako to je vlastne so ženskou neverou? Prečo vzniká a čo za ňou stojí? Na to všetko sa zamerala táto zaujímavá štúdia. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Nevera je, bohužiaľ, vo vzťahoch čoraz častejšie skloňovaný pojem. Väčšina odborníkov sa však zhodne v tom, že je výsledkom viacerých problémov vo vzťahu a nevzniká “len tak”. Ak je vzťah skutočne harmonický a silný, nie je v ňom miesto pre tretieho človeka. A to ani v prípade jednorazovej nevery. Ak si myslíte, že iniciátorom nevery sú takmer výlučne muži, nedávno publikovaná štúdia vás vyvedie z omylu.

Od pocitu osamelosti až po sexuálnu závislosť

Photo by Ladislav Bona on Unsplash

Podľa Ashley Madison až 45 percent neverných žien preberá iniciatívu, a to už v prvý týždeň zoznámenia sa s partnerom, s ktorým sa dopustia nevery. To je údaj, ktorý vám skutočne zhodí z očí ružové okuliare. Zistenia tohto portálu ďalej ukazujú, že až 45 percent žien čaká len do prvého “rande“, po ktorom samy iniciujú nemanželský styk.

Nedá sa však jednoznačne povedať, prečo ženy podvádzajú. Môže za tým stáť skutočne hocičo. Od banálneho pocitu osamelosti, kedy je ich partner zavalený prácou a ich vníma len ako inventár v spoločnej domácnosti, cez pomstu až po sexuálnu závislosť. Málokedy sa však za neverou skrýva len jedna príčina.

Čo vás nezabije, to vás posilní

Photo by Geo Martinez on Unsplash

Ak išlo o jednorazovú neveru a partner či partnerka má skutočne silný úmysel sa jej viac nedopustiť, vzťah má šancu na záchranu. Nebude však jednoduché obnoviť nalomenú sebadôveru. Stojí to veľa síl a komunikácie. Ale ak plameň lásky celkom nevyhasol, váš vzťah môže mať budúcnosť.

Ak sa však druhý človek nechce zmeniť a jediné, čo spraví je to, že zvýši ostražitosť, aby ste mu neprišli na neveru, vtedy je lepšie porozmýšľať o konci. Vyhnete sa tak ďalšiemu sklamaniu, ktoré k svojmu šťastiu rozhodne nepotrebujete.

Pozri aj: Nevera môže byť aj psychická. Toto je 8 znakov toho, že práve prežívate emocionálnu aférku

elitedaily
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov