Foto: Photo by freestocks.org from Pexels

Táto technika vám odhalí, v čom spočíva tajomstvo produktivity.

Neraz máme práce vyše hlavy. Najmä ak patríte k tým expertom, ktorí majú problém povedať NIE a tak s „radosťou“ si berú na svoje plecia aj povinnosti ostatných. Avšak aj keď ste si na seba zobrali priveľké sústo, máte šancu sa z toho vymotať. Tieto jednoduché tipy vám pomôžu stihnúť všetky povinnosti v rekordne krátkom čase. Už len preto stojí za to si ich osvojiť. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak sa vám podarí všetky triky zaradiť do pracovného života, určite vám ostane dostatok času aj na súkromné aktivity.

#1 Naplánujte si úlohy

Photo by Javier Quesada on Unsplash

Ak chcete stihnúť urobiť všetko, čo treba, musíte vedieť, čo všetko vás čaká. Odborníci radia napísať si večer pred spaním zoznam úloh na nasledujúci deň. Organizácia a produktivita idú ruka v ruke. Jedno bez druhého nebude dlhodobo fungovať. Pri tomto kroku je však dôležité, aby ste si toho naplánovali len toľko, koľko skutočne stihnete. Do denného rozvrhu si nezabudnite zarátať aj obednú prestávku. Čas na pauzu je taktiež nevyhnutný pre správny výkon.

#2 Upracte si stôl

Photo by LUM3N on Unsplash

Je jedno, či pracujete z domu alebo z kancelárie. Poriadok na stole je tiež dôležitým faktorom, ktorý vám pomôže vyhrať boj s časom. Keď dokončíte prácu, venujte pár minút upratovaniu. Vyhoďte vyschnutý kaktus, prázdne obaly od čokolád a všetky nepotrebné papiere. Čistý priestor vám dodá viac energie a chuti na prácu. Skutočne ťažko sa pracuje v absolútnom bordeli.

#3 Vstaňte skôr

Photo by Mpho Mojapelo on Unsplash

Tento tip sa týka ľudí, ktorí podnikajú, a teda sa nemusia do práce ponáhľať na určitú hodinu. No aj keď máte zdanlivo kopec času, nemusíte ho premárniť v posteli. Podľa expertov by ste si budík mali nastaviť najneskôr na 6-tu hodinu. Zdá sa vám to skoro? Je to len sila zvyku. Kto skôr vstáva, ten si stihne svoje povinnosti vykonať oveľa skôr.

#4 Cvičte

Photo by Alexander Mils on Unsplash

Možno sa pýtate, čo má cvičenie spoločné s produktivitou – prekvapivo viac, než by ste si mysleli. Dôležité je podľa možností zacvičiť si hneď ráno. Môžete si ísť zabehať, alebo sa pár minút venovať joge či pilatesu. Trošku raňajšieho pohybu vám nielenže zrýchli metabolizmus, ale zároveň naštartuje i vašu produktivitu.

Ak teda chcete vedieť, ako zvládnuť celodenné povinnosti ešte pred obedňajšou prestávkou, stačí sa riadiť týmito jednoduchými tipmi. Ak vám nerobí problém raňajšie vstávanie, tento návod je pre vás ako stvorený.

mscareergirl
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov