Fyzická krása už dávno nie je a jediným artiklom na to, aby sa do vás niekto zamiloval. Našťastie je ich oveľa viac.

Tušili ste, že ak máte psa, máte väčšiu šancu na to, aby sa do vás niekto zamiloval? A nielen to! Svoju úlohu zohráva aj lokalita, úsmev na tvári či očný kontakt. Ak ste zvedaví na 20 kvalít, ktorými nepohrdne takmer žiaden muž, pokračujte v čítaní. Nenecháme si ich totiž len pre seba!

Láska nemá žiadne pravidlá, ani v nej nemá miesto logika. No tak sa zdá, že podvedome všetci hľadáme to isté. Sú to určité indície, znaky, ktoré v nás vzbudzujú záujem, dôveru a nádej na kvalitný vzťah. A naozaj nejde len o fyzický vzhľad. Je to mix genetiky, osobnostných čŕt či aktivít, ktoré si môžeme vypestovať. Každopádne, podľa koučky Lauren Brown sa do nás muži zamilujú na základe týchto indícií.

#1 Sebadôvera

Muži milujú ženy, ktoré sa vedia v prvom rade zaľúbiť samy do seba. Vedia, že ak sa budú milovať, skôr si pritiahnu lásku iného človeka. Zdravo sebavedomé ženy vyžarujú do sveta sebadôveru. A tá ma cenu zlata. Ani vy by ste pri sebe asi nechceli  partnera, ktorý by sa sústavne sťažoval na celý svet.

#2 Láskavosť

Kto by nechcel partnerku, ktorá je príjemná a milá? Aj keď sa to môže zdať ako úplne všedná vec, nie každá z nás dokáže prejaviť túto stránku svojej osobnosti. Raz-dva sa necháme vtiahnuť do negativity, ktorá nás naozaj nemá kam posunúť.

#3 Dáte najavo svoj záujem

Ale pozor! S týmto bodom treba zaobchádzať veľmi opatrne, aby ste muža nevyplašili. Stačí sa naňho usmiať, niečo naznačiť, no určite by ste po ňom nemali vyštartovať ako stíhačka. Môže sa stať, že sa vás zľakne. A to predsa nechceme, však?

pixabay.com

#4 Symetrická tvár

Nie je dôležitý tvar nosa či pier, ale skôr ich symetria. Podľa viacerých štúdií práve symetrická tvár svedčí o zdraví. Teda aspoň z genetického hľadiska.

#5 Podobnosť

Všimli ste si, ako sa páry, ktoré žijú spolu viacero rokov, začnú na seba po čase  akosi nápadne podobať? Vraví sa tomu zrkadlenie. Ak sa v niečom podobáte na niektorého muža, podvedome to uňho vyvolá záujem. Bude mať pocit, že ste „z jedného cesta“. A týka sa to aj záľub. Ak neznášate operu a on ju naopak miluje, môže to byť komplikáciou.

#6 Pes, najlepší priateľ človeka

U mužov to vzbudí pocit, že sa viete o niekoho postarať. Samozrejme, existujú aj muži, ktorí vyslovene tieto štvornohé stvorenia neznášajú, no na tých sa môžeme zvysoka vykašľať. U väčšiny mužov si so psíkom získate body navyše.

#7 Atraktivita

Atraktivita jednoducho musí patriť do zoznamu, pretože fyzická príťažlivosť zohráva vo vzťahu nemalú rolu. Páry si musia jednoducho sadnúť aj v tejto oblasti, netreba teda pred tým zatvárať oči.

pixabay.com

#8 Musíte si navzájom voňať

Aj človek patrí do živočíšnej ríše, i keď sa môžeme tomuto faktu silou-mocou brániť. S tým súvisia aj feromóny – prirodzené vône ľudského tela, ktoré majú za úlohu prilákať partnera. Ak si vzájomne s partnerom voniate, je to fajn. Je medzi vami určitá kompatibilita.

#9 Lokalita

Je dokázané, že najpríťažlivejší muž je pre nás ten, za ktorým nemusíme jazdiť cez pol republiky. Samozrejme, že existujú aj vzťahy na diaľku, no čím bližšie k partnerovi ste, tým o vás prejaví väčší záujem. Veď povedzte, ešte nikdy ste sa „nebuchli“ do suseda?

#10 Máte svoj vlastný život

Na otázku, aké máte záľuby, neodpoviete „Neviem.“ Viete si užívať život naplno, máte svoj okruh známych, prehľad a koníčky. Žijete plnohodnotný život. A to je na nezaplatenie.

#11 Ako vnímate vzťah

Hľadáte niekoho na dlhodobý vzťah, či skôr dávate prednosť vzťahu bez akýchkoľvek záväzkov? Túžite v dohľadnej dobe po deťoch alebo ich ku šťastiu vôbec nepotrebujete? Je dôležité, aby mali obaja partneri na tieto otázky rovnakú odpoveď. Inak to môže viesť k obojstrannému sklamaniu.

#12 Zraniteľnosť

Ak dokážete dať najavo svoje emócie, robíte veľké plus nielen pre seba, ale i pre partnera. Ukazujete, že nie ste superžena, ale stvorenie z mäsa a kostí. Samozrejme to však s emóciami netreba preháňať.

#13 Fyzická príťažlivosť

O atraktivite sme už hovorili. Teraz ju doplníme o to, že sa musíte vzájomne priťahovať. Je to dôležité preto, aby ste vytvorili celok.

pixabay.com

#14 Podobáte sa na jeho rodiča

Možno vám z tej predstavy stoja všetky vlasy dupkom. Ale je to tak. Výskum ukázal, že ak sa ak sa podobáte na partnerovu matku, automaticky to uňho vyvolá záujem.

#15 Nevyhýbate sa očnému kontaktu

Viete, že oči sú bránou do duše, tak prečo by ste sa mali stále dívať na podlahu? Tak sa vo vás nikto nevyzná.

#16 Viete počúvať

Je to výborný znak toho, že vám záleží na mužovi, s ktorým komunikujete. Nepočúvate ho len tak naoko, ale dávate mu plnú, sústredenú pozornosť. Nie je nič horšie, ak muž či žena, čo pri konverzácii sústavne „čumí“ do mobilu.

# 17 Máte vynikajúcu pamäť

Aj toto je veľké plus. Pamäť si však nepriamo súvisí so schopnosťou načúvať. Ak sme sústredení, skôr si udržíme v hlave viac informácií a tie sa nám uložia do dlhodobej pamäte. Nikdy neviete, kedy ich budete potrebovať.

#18 Staráte sa o seba

Viete, že aj vy ste dôležitá, nielen váš partner. Viete povedať nie a dokážete si dopriať čas aj sama pre seba. Táto schopnosť však priamo súvisí so sebadôverou, preto sa ju oplatí pestovať.

pixabay.com

#19 Používate podobnú reč tela

Máte podobné gestá, ktoré ten druhý dokáže ľahko rozlúštiť. A všetci veľmi dobre vieme, že viac, ako slová nám niekedy prezradí práve neverbálna komunikácia.

#20 Môžete byť samy sebou

Nemusíte sa na nič hrať, môžete byť úplne uvoľnená. A to je predsa pocit na nezaplatenie.

Pozri aj: 8 jednoduchých dôvodov, prečo sú až príliš dobré ženy často „single“

twentytwowords
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov