Ste krásna, inteligentná a napriek tomu ste sama? Veď na prvý, aj na druhý pohľad ste ideálnou partnerkou...

Máte skvelý život a (takmer) nič vám nechýba. Za svoj výzor sa rozhodne nemusíte hanbiť a v poličke máte vystavený červený diplom. Aj vaša práca je džob snov. Ste milá, spoločenská a máte okolo seba tých správnych priateľov. No napriek tomu dlhodobo nosíte nálepku „single“…

Článok pokračuje pod videom ↓

Určite ste už počuli o tom, že muži sa boja dokonalých žien. No je to naozaj tak? Poznáme 8 dôvodov, prečo ideálne ženy ostávajú často samé.

#1 Sú sebestačné

Pozrime sa na príbeh (ne)obyčajného 25-ročného dievčaťa. Teda ženy, ktorá vie, čo chce. Má skvelú prácu, je zábavná a vyzerá dokonale. Ale nikdy nejde do vzťahu len preto, aby nebola sama. Ani neskúša, čo z toho môže byť. Aj preto väčšina mužov, ktorí sa mihnú v jej živote, dostane označenie „nevyhovuje“ – a to často ešte pred prvým rande. Muži ju už preto radšej ani neoslovia.

#2 Neplytvajú svojím časom

Ak zbadajú, že vzťah im v niečom nevyhovuje, radšej sa vrátia z kratšej cesty a čo najskôr ho ukončia. Nechcú strácať čas investovaním do vzťahu, ktorý z ich pohľadu nemá žiadnu budúcnosť.

#3 Majú zo seba komplexy

Aj keď vyzerajú dokonale, nie sú spokojné so svojím výzorom. Poznáte to, žena, ktorá má 20 kg navyše nemá problém navliecť sa do tigrovaného overalu, zatiaľ čo žena, ktorá má postavu modelky, si ho v živote neoblečie. Chýba im patričná sebaúcta a sebadôvera, a to môže byť  taktiež prekážkou.

pexels.com

#4 Nie sú tým, čo väčšina mužov hľadá

Niektorí muži netúžia po žene, ktorá by na verejnosti vzbudzovala pozornosť. Úplne im ku šťastiu stačí model žienky domácej, ktorá sa bude s láskou starať len o dom a o manžela. A priznajme si to, po tom túži len máloktorá žena. Väčšina z nás od vzťahu vyžaduje predsa len viac.

#5 Príliš sa sústredia na to, aby neostali samé

A to paradoxne odplaší každého muža. Keď sa muž zoznámi so ženou, ktorá je dlhodobo sama a všemožne vysiela do sveta radary, že je pripravená na vážny vzťah, muž sa pravdepodobne stiahne a rýchlo stratí pozornosť. Vzťah sa má vyvíjať voľne. Nikto sa nechce na druhom rande baviť o svadobných obrúčkach.

#6 Priťahujú pozornosť nesprávnych mužov

Už z amerických seriálov máme zafixované, že tie najkrajšie baby na škole chodili s kapitánom futbalového mužstva. Tie za nimi idú ako osa na bonbón. Keď však dospejú, opakuje sa ten istý scenár. Veľa mužov, ktorých môžeme radiť do kategórie „normálnych“ sa však takúto ženu osloviť bojí, pretože si myslia, že u nej nemajú žiadnu šancu. Opak je však pravdou.

pexels.com

#7 Strach dokáže všetko poriadne skomplikovať

Všetci sa niečoho bojíme. Aj ideálna žena má svoje strachy. Možno sa bojí toho, že premeškala tú správnu príležitosť, alebo sa priveľmi vŕta v tom, čo bolo a nevie žiť pre prítomný okamih. No vždy máme šancu zmeniť to, čo nám nevyhovuje. Mali by sme však začať svojím vnútorným postojom.

#8 Sú až príliš dokonalé

Sú také neskutočné, až z nich ich partner začne mať komplexy. „Moja bývalá bola jednoducho dokonalá. Nádherná, vzdelaná, už len svojou prítomnosťou inšpirovala ostatných. No časom som z nej začal mať komplexy. Pýtal som sa sám seba, čo vôbec na mne vidí? Aj preto sme sa rozišli.“ 

Veríme však, že každý na svete má svoju polovičku. Želáme vám, aby ste aj vy našli tú svoju.

Pozri aj: Štyria jazdci apokalypsy: Psychológ popísal, ktorí „štyria jazdci“ dokážu zruinovať každý vzťah

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov