Pomocou týchto desiatich indícií rýchlo a efektívne odhalíte všetkých falošných priateľov.

„Na jazyku med a v srdci jed.“ Ten, kto vymyslel túto starú, no trefnú ľudovú múdrosť, veľmi dobre vedel, že nás neobklopujú len ľudia, ktorým sa oplatí veriť. Svet je bohužiaľ plný ľudí, ktorí v prvom rade sledujú svoj osobný prospech. Pomocou jednoduchých, i keď nenápadných znakov, môžete raz-dva i vy oddeliť zrná od pliev.

Článok pokračuje pod videom ↓

Toto je 10 znakov falošného človeka, na ktoré by sme nemali zabúdať.

#1 Nasľubuje toho veľa, no nič nedodrží

Photo by Daniel Apodaca on Unsplash

Môžete sa s ním stretnúť len tak náhodou v neďalekej drogérii. Sľúbi vám modré z neba, zrazu s vami bude chcieť robiť množstvo aktivít, ktoré sa však nikdy neuskutočnia. Hneď, čo sa otočíte zabudne na všetko, čo nasľuboval. Preto od neho budete len márne čakať telefonát, ktorým vás pozve na spoločnú opekačku.

#2 Vyhľadá vás len vtedy, keď mu to bude vyhovovať

Aby vám zavolal, musí na to mať zištný dôvod. Málokedy sa ozve len preto, lebo chce byť s vami – bez postranných úmyslov. Preto sa majte na pozore. Takíto ľudia vás v skutočnosti len využívajú.

#3 Keď ho skutočne potrebujete, vyparí sa ako gáfor

Photo by Benedicto de Jesus on Unsplash

Ak sa náhodou rozhodnete sťahovať, počítajte s tým, že takýto váš „kamoš“ bude mať v dobe sťahovania vypnutý telefón. Alebo z ničoho nič pôjde na neodkladnú pracovnú cestu. Urobí všetko preto, aby vám nemusel pomáhať.

#4 Vôbec vás nepočúva

Ak sa náhodou začnete spolu rozprávať, po chvíľke zistíte, že ten druhý vás nepočúva. Práve naopak. Urobí všetko preto, aby zvrtol rozhovor na seba. Pretože vy ho v skutočnosti vôbec nezaujímate.

#5 Zlyhanie vám dá „vyžrať“

Photo by Matthew Henry on Unsplash

Každému z nás sa občas stalo, že sme nechtiac ublížili druhému človeku. No falošný priateľ vám zlyhanie nikdy neodpustí. Dá vám ho „vyžrať“ do poslednej kvapky a neraz vás bude poriadne citovo vydierať. Nedajte sa! Musíte poznať svoju skutočnú hodnotu.

#6 Nikdy vám nezavolá naspäť

Ak si od vás nájde zmeškaný hovor či správu, neunúva sa s kontaktovaním. Radšej si počká, kým sa mu opäť ozvete. Má v tom stopercentnú istotu. Ak mu však chcete vziať vietor z plachiet, urobte niečo, čo vôbec nečaká. Nevolajte. Ukážte, že i vy viete čakať.

#7 Ohovára vás

Photo by Andrea Tummons on Unsplash

A nielen to. Všetko, čo poviete, falošný človek rád posunie ďalej. Preto (ne)môžete byť nemilo prekvapení, ak sa o vašom čerstvom intímnom zážitku dozvie polovica mesta.

#8 Zachádza do extrémov

Pri takomto človeku nikdy nebudete vedieť, na čom ste. Emočné stavy dokáže meniť z minúty na minútu. A vy sa pri ňom cítite pod psa. To všetko je znamenie, že ste v kontakte so skutočne falošným človekom.

#9 Nikdy neurobí prvý krok

Ak sa s ním budete chcieť stretnúť, pravdepodobne budete musieť sami vynaložiť aktivitu – s výnimkou situácií, keď od vás bude niečo vyžadovať. A vy pri sebe predsa nepotrebujete takéhoto človeka, však?

#10 Snaží sa každému zapáčiť

Pretože si veľmi zakladá na vonkajšom imidži. Snaží sa mať množstvo priateľov, každého poznať a byť stále stredobodom pozornosti. V skutočnosti je falošný človek plný komplexov a pochýb, ktoré však má problém priznať i sám pred sebou.

Pozri aj: 13 varovných signálov, že máte dočinenia so zlým človekom,ktorý má s vami diabolské úmysly

ideapod
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov