Aké je typické správanie pre všektých zlých ľudí?

Niektorí ľudia sú proste zlí. Sú tak zlí, že aj ak by ste chceli na nich nájsť niečo dobrého, nedokážete to. Už na prvý pohľad viete povedať, že im v očiach svieti niečo, čo neveští nič dobré. Už podľa ich správania a rečí dokážete vydedukovať, že niečo tu nie je s kostolným poriadkom. A vaše vnútorné pocity, vaša intuícia vás väčšinou neklame a vy kľudne môžete mať dočinenia so zlým človekom. Aké sú základné znaky, podľa ktorých to môžete zistiť?

Článok pokračuje pod videom ↓

Užívajú si nešťastie druhých

Hovorí sa, že veľa sa dá zistiť z toho, ako sa ľudia správajú k druhým. Ako reagujú na ich činy, na ich úspechy, prehry, šťastie či nešťastie. A ak sa niekto vyžíva v nešťastí ostatných, vedzte, že niečo na tom bude.

Musia všetko kontrolovať

Zlí ľudia majú jednu spoločnú vlastnosť: prehnaná kontrola. Ak sa vyskytne niečo, čo nedokážu kontrolovať, prípadne sa im to vymyká z rúk, cítia sa bezmocne a nepokojne.

Nie sú úprimní

Dobre, povedzme si úprimne, kto neklame? Aj keď každý z nás miestami povie nejakú tú lož, nie všetci sme klamári. Zlí ľudia však klamú v takom množstve, až svojím lžiam sami začnú veriť. Používajú ich ako nástroj na ohýbanie reality a formovanie sa do lepšieho svetla.

unsplash.com

Cítite sa pri nich zvláštne

Nikdy nedokážeme skryť alebo obalamutiť naše pocity. Niekedy si to nevieme vysvetliť, ale pri niektorých ľuďoch sa jednoducho necítime dobre.

Zavádzajú vás

Kontrola reality je zdrojom sily pre každého zlého človeka. Dokážu sa s vami hrať a zavádzať vás, len aby ste boli schopní uveriť všetkému, čo oni povedia, že je pravdivé.

Žijú bez výčitiek

Aj keď sa stane niečo naozaj strašné, aj keď niekomu veľmi ublížia, žijú a fungujú ďalej, bez akejkoľvek výčitky. Často pripomínajú chladné stroje bez emócii.

Sú prirodzene krutí

A keďže nemajú žiadne výčitky – žiadne hranice, ktoré by ich dokázali zastaviť, sú prirodzene krutí. K ľuďom, ale aj k zvieratám. Nezaujíma ich nič iné, iba to, aký to bude mať dopad na nich samých.

Chýba im zodpovednosť

Zlý človek si nikdy neprizná, že urobil chybu. Vždy bude radšej obviňovať všetkých naokolo. Prevziať zodpovednosť za svoje vlastné činy im nič nehovorí.

unsplash.com

Ich priatelia a rodina sú pre vás varovným signálom

Jedna zo základných vecí, ako rozpoznať, či naozaj ide o zlého človeka, je pozrieť sa na jeho rodinu a blízkych. Tak napríklad, ich bývalá priateľka od nich utiekla. Bývalý šéf ich vykopol z práce pre zlé správanie. A určite existujú mnohé ďalšie prípady, na ktoré by ste sa mali pozrieť zbližša.

Manipulujú

Manipulujú s každým jedná radosť. Každého si obmotajú okolo prsta a každého prinútia, aby sa im podriadil a skákal tak, ako oni pískajú. Sú to jednoducho prirodzení manipulátori.

Podceňujú vás

Slová zraňujú najviac. A oni to veľmi dobre vedia. Vždy dokážu povedať niečo, čím vás úplne zhodia. Znemožnia vás a vykreslia v tom najhoršom možnom svetle. Až takmer začnete pochybovať sami o sebe.

Vyhľadávajú konflikty

Konflikty, dráma a hádky. To sú presne tie veci, ktoré potrebujú k tomu, aby vôbec mohli existovať. Ide zväčša o výbušné povahy, ktoré sa nechajú rýchlo vyprovokovať.

Žijú dvojitý život

Čo dvojitý, rovno trojitý, štvoritý alebo kľudne aj viac. V zálohe majú prichystané masky pre každú jednu situáciu a vyťahujú ich podľa toho, kým majú v danej chvíli byť.

unsplash.com

Pozri aj: Ľudské ego je skvelým sluhom, no hrozným pánom. Toto je 5 znamení, že ste sa stali jeho obeťou

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov