Po svete bohužiaľ chodí mnoho podvodníkov, ktorých stretávame nielen v profesijnom, ale i v súkromnom živote. Netrápte sa. Každý nejakému aspoň raz za život naletel...

Áno, stalo sa to každému z nás. Nech dá ruku hore ten, kto v živote nenaletel podvodníkovi. Cítime sa hlúpo a previnilo a okolie nám to dá niekedy poriadne „vyžrať.“ Tak ako sa dá z toho vykorčuľovať bez toho, aby neutrpelo to naše (už aj tak pošramotené) sebavedomie?

Článok pokračuje pod videom ↓

Sypať si popol na hlavu už nepomôže nikomu. Tobôž nie tým, čo sme naleteli. Či sa to týkalo neverného partnera/nevernej partnerky alebo podlej kolegyne, je v podstate jedno. Princíp je totiž to úplne rovnaký. Najhoršie však je, ak nás sklame niekto blízky. Sú ľudia, ktorým jednoducho chceme veriť. Či už dieťaťu, ktoré vám silou-mocou bude tvrdiť, že v bare pilo len kofolu, alebo partnerovi, ktorý tvrdí, že vás už nikdy, ale naozaj nikdy nepodvedie. Mnohí psychológovia však varujú. Ak dôverujete príliš, škodíte sami sebe. Prinášame vám 10 znakov, ktorými sa vyznačujú príliš dôverčiví ľudia.

Ľudia sa nemenia. Len sa stávajú viac sami sebou.

1# Telo vás varuje

Každý má v sebe zabudovaný jedinečný systém, ktorého úlohou je upozorniť, že veci idú nesprávnym smerom. Je to jednoducho „ten pocit.“ Nech sú jeho prejavy akékoľvek, jeho odkaz je rovnaký: „Dávaj si pozor, lebo sa sklameš.“ Určite sa to stalo aj vám.

#2 Ste rozrušený a napätý

Už podvedome očakávate katastrofu. Ak vás vzťah nenapĺňa, čakáte, kedy z neho zostane len boľavé srdce. Často sa tak dostávame do vnútorného konfliktu. Srdce vám vraví, že by ste položili aj život za neverného partnera, no rozum vás chce presvedčiť  o opaku. No len vy rozhodujete, kto sa stane víťazom.

#3 Skutočný priateľ vás nenechá na pochybách

Ak máte okolo seba skutočných priateľov, tak sa môžete spoľahnúť, že vám nebudú ťahať popod nos medové motúzy. Povedia vám pravdu rovno do očí, bez ohľadu na to, že môže bolieť. Zmyslom toho je však ochrániť vás od sklamania. Kamarátov sa naozaj oplatí počúvať.

#4 Všetko je hore nohami

Ak ste naleteli podvodníkovi, stopercentne to ovplyvní aj váš každodenný život. Klamstvá a nespoľahlivosť vášho blízkeho si začnú vyberať svoju daň. Môže to mať vplyv na  financie, prácu, domov, bezpečnosť či iné vzťahy. Všetky tieto negatívne aspekty by vás však mali nasmerovať k jedinému logickému záveru. Je čas na zmenu!

pixabay.com

#5 Vitaj, depresia!

A máme tu zlomový bod. Nevládzete. Nemáte čas postarať sa o seba, nieto o druhého človeka. Chýba vám motivácia, žijete zo dňa na deň. Áno, to všetko môže mať na svedomí klamstvo a podvody od blízkeho človeka.

#6 Ospravedlnenie? Zabudnite!

Ide sa do tuhého. Váš blízky už po toľkých klamstvách stratí potrebu sa ospravedlňovať. Veď načo? Keď aj tak mu odpustíte… Neváži si vás a berie to ako samozrejmosť. A nikdy, naozaj nikdy sa nezmení.

#7 Falošnosť

Dobre, priznajme si, že môžu existovať aj individuá bez chrbtovej kosti, ktoré sa naozaj prídu ospravedlniť. Ale ospravedlnenie je umelé, chýba mu úprimnosť. A také naozaj nemá žiadnu cenu, však?

pixabay.com

#8 Začnete ho ospravedlňovať

A sme doma. Toto je vôbec jedna z najhorších vecí, ktorých sa môžeme dopustiť. Začneme ospravedlňovať nášho „miláčika.“ Správa sa tak, lebo mal ťažké detstvo, lebo mu zomrel otec, lebo ho šikanovali spolužiaci, lebo… Naozaj musíme hľadať ospravedlnenie za nesprávne konanie?

#9 Obeť

Práve týmto neustálym ospravedlňovaním sa z vás stáva obeť. Aj manželky, ktoré fyzicky týra vlastný manžel, večne ospravedlňujú jeho konanie. O čo teda ide? Čím viac budete ospravedlňovať túto osobu, tým viac si si budete myslieť, že to je v poriadku. Ale nie, nie je. Podstata ostáva stále rovnaká.

#10 Odcudzovanie

Ostatných ľudí, často aj dlhoročných kamarátov, začnete odcudzovať. Pretože vás nechápu, nedržia vám stranu a majú tú drzosť povedať vám pravdu do očí. A to sa predsa nerobí, však? Kvôli tomu ich začnete hodnotiť, odsudzovať a ohovárať. Ale nebojte sa, väčšina skutočných priateľstiev vydrží aj skúšku „zaslepenosti.“

Našli ste sa vo vyššie uvedených bodoch? Máte pocit, akoby sme písali o vás? Ak sa tie body dejú v prítomnom čase, veríme, že vás nakopnú k zmene. A ak je to niečo, čo je chvalabohu za vami, tak vám blahoželáme. Dokázali ste odísť z područia podvodníka a to dokáže len málokto.

Pozri aj: 7 TYPOV MUŽOV, DO KTORÝCH SA ŽENA ASPOŇ RAZ ZAMILUJE

psych.sk (Michaela), liveboldandbloom
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov