Na to, aby ste zostali sami sebou, už všetko potrebné máte.

Vo vašom živote sa blíži dátum dôležitého stretnutia. Možno to bude pracovné stretnutie, možno prvé rande, no mnohí vám dali veľkú radu: zostaň sám sebou. Ale, ako? Ako to máte urobiť? Ako máte zostať sami sebou? To je tá správna otázka. Našťastie to vôbec nie je náročné. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Toto sú štyri typy, ako si zachovať svoju pravú tvár.

#1 Povedzte nie, keď chcete povedať nie

Ak s niečím nesúhlasíte, ak sa vám zdá, že je niečo proti vašej srsti, ak jednoducho chcete povedať NIE, tak to povedzte. Je to len a len váš život a sú to len a len vaše rozhodnutia. Ak to naozaj nechcete urobiť, nemusíte. Vždy máte možnosť výberu a nič sa nestane, ak odmietnete. Naozaj.

Mnohokrát v našom živote totiž súhlasíme s vecami, ktoré sa nám v skutočnosti ani nepáčia. Ktoré v skutočnosti ani nechceme urobiť. Nútime sa a potom sa cítime zle. Cítime sa, akoby mali ostatní kontrolu nad našimi rozhodnutiami. Ale tomu je odteraz koniec. Ak nie, tak jednoducho nie. A bodka.

unsplash.com

#2 Nebojte sa trápneho ticha

Nebojte sa chvíle, keď  konverzácia prestane plynúť. Áno, stáva sa to. A áno, v mnohých prípadoch ju potom nahradí trápne ticho, ale to nevadí. Nemusíte ho za každú cenu prelomiť. Niekedy dokáže byť ticho nie trápne, ale naopak, mocné. A potrebné. Potrebné na to, aby ste si uvedomili určité veci a usporiadali myšlienky. Nabrali nový dych. Mali možnosť načrtnúť novú tému. Takže už sa nebojte, že konverzácia nebude pokračovať, ticho nemusí byť vždy iba zlé.

#3 Pamätajte si, kedykoľvek môžete odísť a tváriť sa, že nič také sa nikdy nestalo

Ľahšie sa to hovorí, ako robí, ale je to tak. Vždy máte možnosť jednoducho odkráčať preč a tváriť sa, že žiadne stretnutie sa nikdy nekonalo. Pokúsiť sa zabudnúť. Potriasť hlavou, zasmiať sa nad tým fiaskom a už nikdy sa neobzrieť späť. Nezostávajte len preto, aby si vás iní obľúbili. Ak chcete naozaj zostať sami sebou, urobte to, čo si myslíte, že je pre vás správne.

#4 V deň stretnutia buďte produktívny

Keď máte produktívny deň, zvyčajne sa cítite skvelo. Máte dobrú náladu, ste na seba pyšní zato, koľko vecí ste už stihli urobiť a ako vám to dnes ide a hlavne, máte otvorenú myseľ a žiarite. Žiarite tým osobitým spôsobom, typickým len pre vás. A čo viac ešte potrebujete k tomu, aby ste boli sami sebou, než nechať samého seba byť vami? Všetko, čo potrebujete, už máte v sebe. Nebojte sa toho. Práve naopak, dovoľte, nech to vyjde na povrch.

unsplash.com

Pozri aj: Aký typ človeka je tým najlepším „prirodzeným psychológom“? Takto zistíte, či ste ním aj vy

elitedaily
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov