Foto: Instagram.com (@eweltattoo)

Čo robiť deň pred tetovaním?

Zajtra je deň D. Na jednej strane sa tešíš, na druhej sa desíš toho, čo ťa bude čakať a zvažuješ, čo všetko môžeš potrebovať počas zákroku. Snažila som sa zhrnúť niekoľko tipov, ktoré by ti mohli zajtrajší deň uľahčiť. 

Čisté obliečky

Ako sa hovorí, opakovanie je matkou múdrosti, takže budem opakovať často omieľanú radu – v prípade, že ťa už na prvom termíne čaká väčšie tetovanie, odporúčam nachystať si čisté posteľné obliečky a uteráky už v predstihu. Napriek tomu, že 3-4 hodiny tetovania sa ti zdajú byť ako zanedbateľný zákrok, pomerne dosť unaví človeka. O to viac oceníš čisté veci po príchode domov.

Natrieť si pokožku

Vnímaj svoju pokožku ako čistý výkres. S vysušenou a unavenou pokožkou sa pracuje oveľa horšie. Ak si doteraz zanedbával výživu svojej kože, natri si dané miesto nahrubo telovým mliekom alebo olejom aspoň pred spaním. Určite však neskúšaj neoverené produkty, ktoré môžu spôsobiť alergickú reakciu.

Neholiť sa

My ťa oholíme. Holiť sa v predstihu je šľachetné, ale chalani, bez urážky, ak ste si v živote neholili nohy a skúšate to prvýkrát, tak to radšej neskúšajte. Iba sa dorežete a prídete nám s úplne rozdráždenou kožou. Maximum, čo môžete urobiť (ale, samozrejme, nemusíte), je to, že si chlpy skrátite strojčekom.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Ewel (@eweltattoo)

Nabíjačka/powerbanka

Asi taká banálna rada, ale podľa mojej skúsenosti je tetovanie dosť nudný proces a po 15 minútach ťa to prestane zaujímať. Ak si nekomunikatívny typ a radšej pozeráš do telefónu, ako rozprávaš o svojom živote, zober si nabíjačku alebo powerbanku.

Jedlo/pitie

Prosím, hlavne vás dievčatá – ani neskúšajte chodiť nalačno alebo dodržiavať tie naše šialené diéty typu 3 proteínové nápoje denne – bude vám zle pred, počas aj po. Čiže raňajky + so sebou kolu (nie light) a nejakú sladkú tyčinku. Mne sa osvedčil môj “nemocničný jedálniček” (sú to jedlá, ktoré mi chutia, keď som chorá, čiže trojuholníkové sendviče z pumpy a snickerska). Keď človeka niečo bolí/unaví, nemá chuť práve na zdravé jedlá.

Kraťasy

Berte ohľad na miesto, ktoré si dávate tetovať. Ak to bude, dajme tomu, stehno, určite sa ti nebude chcieť sedieť v čipkovaných nohavičkách 4 hodiny. Je preto super prihodiť si oblečenie, ktoré si prezlečieš alebo si rovno obliecť kus, v ktorom sa cítiš pohodlne.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Ewel (@eweltattoo)

Náhradné oblečenie

Opäť rada, ktorá sa opakuje – rozumiem tomu, ak sa chcete pekne obliecť — odporúčam však obliecť si na zákrok oblečenie tmavšej farby či staršie, pretože ho môžeme, žiaľ, zašpiniť a mám odskúšané, že tetovacia farba sa perie naozaj veľmi zle. Veľa klientov si berie náhradné oblečenie so sebou a prezlečú sa pred tetovaním v čakárni.

Slúchadlá

Ak si introvert, prípadne chceš mať pokoj a chvíľu sám so sebou, nikomu to nebude vadiť. Len nám o tom povedz.

Tablet

Viacerí z vás skúšali čítať knihu (neúspešne). Ak ti niečo spôsobuje hoci i len mierny diskomfort, je ťažké sústrediť sa na písaný príbeh. Ak však máš rozpozeraný seriál a spríjemní ti to pobyt u nás, pokojne si zober tablet. Myslím, že skoro všetky štúdiá majú wi-fi, na ktorú sa vieš bez problémov pripojiť.

Záloha

Ak si platil/a zálohu a dostal/a si potvrdenie, môžu ho od teba v štúdiu žiadať. Preto je fajn si ho nezabudnúť.

Lieky proti bolesti/lokálne umŕtvenie

Ak ťa čaká náročnejšie miesto (rebrá/krk) alebo sa veľmi bojíš (nemáš sa čoho báť, ak by to tak bolelo nikdy nikto by sa nevrátil a hlavne by nevydržal pozerať pritom film 3 hodiny) môžeš si dať, samozrejme, polhodinu pred zákrokom liek proti bolesti. Aktuálne trh ponúka aj veľa krémov na lokálne umŕtvenie (špeciálne na tetovanie), ktoré dokážu kúsok pomôcť (asi hlavne psychicky), takže si môžeš nejaký priniesť, nie všetky štúdiá s nimi totiž pracujú.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Ewel (@eweltattoo)

Počítaj so zdržaním

So zápchou, blúdením, parkovaním. Ak cestuješ do iného mesta kvôli tetovaniu, toto všetko je nutné brať do úvahy, aby sa nestalo, že polovicu termínu zmeškáš.

Dúfam, že ťa moje rady aspoň trošku usmernili a posmelili v rozhodovaní. Ak sa ti môj článok páčil a chceš vedieť o danej téme viac, nezabudni sledovať môj Instagram, kde môžeš vidieť viac “zo zákulisia” v mojich Stories. Taktiež sa k téme ešte vrátime v pokračovaní môjho blogu.
Ewel je majiteľkou a zakladateľkou tetovacieho a piercingového štúdia v Banskej Bystrici. V súčasnosti sa vyprofiloval na florálne motívy / linework / dotwork a do malého teamu pribudla profesionálna piercerka Eva.
Uložiť článok

Viac článkov