Foto: pexels.com

Rande môže byť zdrojom stresu nielen pre introvertov.

Prvé rande býva vždy výzvou. Aby sme ho dokázali absolvovať, musíme vyjsť zo zóny komfortu, pričom sa v našom vnútri mieša zmes rôznych pocitov. Od trápnosti, cez obavy až po očakávania. Mnohí odborníci sa zhodnú v tom, že rande je skutočne stresujúcou situáciou, a to najmä v tedy, keď sa stretávame s neznámym človekom. Aj pre introvertov je to veľká výzva. Dnes vám však predstavíme užitočné tipy, ktoré vám pomôžu zvládnuť rande ľavou-zadnou.

Článok pokračuje pod videom ↓

Naše tipy na rande

Tieto rady vám pomôžu eliminovať stres z plánovanej schôdzky na minimum.

#1 Nájdite si záchytný bod

Ak sa chystáte na rande, je nevyhnutné, aby ste si zachovali pocit pohodlia. Preto si oblečte obľúbené šaty alebo košeľu, v ktorej sa budete cítiť pohodlne. V prípade, že budete prepadať panike, vám maličkosť, ktorú máte so sebou či na sebe, pomôže zachovať si chladnú hlavu. Neverili by ste, čo všetko dokáže pohľad na obľúbenú kľúčenku.

#2 Vyskúšajte speed dating

Photo by rawpixel on Unsplash

Alebo rýchle rande, ktoré skráti čas na spoznanie nového človeka na nevyhnutné minimum. Speed dating môže byť paradoxne veľmi dobrou metódou zoznamovania sa práve pre introvertov. Pomôže im spoznať množstvo nových ľudí, s ktorými nemusia stráviť množstvo času. Dôležitý je len prvý dojem. Ten len málokedy sklame.

#3 Správne miesto stretnutia

Na rande si vyberte miesto, ktoré máte radi. Môže to byť park, obľúbená kaviareň či reštaurácia. Načo sa trápiť v podniku, z ktorého máte zlý pocit a je absolútne mimo vášho vkusu? Už beztak budete mať dosť stresu, preto správny výber miesta dokáže naozaj veľa.

#4 Precvičte si spoločenské zručnosti

Photo by Dylan Gillis on Unsplash

Aj keď ste introvert, nevyhýbajte sa sociálnym interakciám. Práve tie môžu pre vás predstavovať akýsi tréning. Nemusíte vyslovene vyhľadávať cudzích ľudí, ale ak sa vám naskytne príležitosť, povedzte jej áno. Na rande tak budete pôsobiť uvoľnenejším dojmom, pretože vám nechýba prax komunikácie s druhými ľuďmi.

#5 Dávajte otázky s otvoreným koncom

Pýtajte sa. Na všetko, čo vás zaujíma. Avšak skúste sa vyhnúť otázkam, na ktoré sa dá odpovedať len áno alebo nie. Radšej klaďte otázky s otvoreným koncom. Druhej osobe tak dáte viac priestoru na rozvitú odpoveď. „Aký je tvoj najväčší sen?“ „Stal sa ti v živote nejaký trapas?“ Práve tieto otázky vám môžu pomôcť prekonať trápne ticho.

#6 Dajte prednosť aktivite

Ak sa cítite nepríjemne pri rozhovore, skúste rande poňať trošku netradične. Miesto klasickej kávičky či večere zvoľte radšej aktivitu. Môžete si spolu zahrať biliard či ísť na túru. Robte to, čo vás baví. Pomôže vám to uvoľniť sa.

#7 Pripravte si únikový plán

Photo by Bernard Hermant on Unsplash

A to platí najmä v prípade rande naslepo. Niekedy môžeme mať šťastie na absolútnych magorov. Vtedy stojí za to predstierať fingovaný telefonát či vyhovoriť sa na dôležitú udalosť, ktorá vám vyšumela z hlavy. Vždy dajte aspoň niekomu vedieť, kam idete. Len tak. Pre prípad potreby.

#8 Neskrývajte, že ste introvert

Dotyčnej osobe to môžete pokojne povedať. Aspoň bude vedieť, čo sa deje. A ktovie, možno aj on/a je introvert. Ak to poviete, bude sa vám dýchať oveľa ľahšie.

#9 Dajte stopku negatívnym myšlienkam

Každý introvert veľmi dobre pozná ten pretlak negatívnych myšlienok, ktoré má v hlave. Vykašlite sa na ne. Nekŕmte ich zbytočne svojou pozornosťou. K ničomu dobrému vás neprivedú. Nedovoľte, aby vám pokazili rande.

#10 Buďte sami sebou

Photo by Alexandru Zdrobău on Unsplash

Nehrajte sa na niekoho, kým nie ste. Nesnažte sa za každú cenu zapôsobiť. To, že nie ste sami sebou, ten druhý veľmi rýchlo prekukne. Preto sa na rande správajte autenticky. Je to tá najlepšia cesta, ako zaujať.

powerofpositivity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov