Hovoriť striebro, mlčať zlato.

Tichí ľudia sú jednoducho… tichí. Mlčať budú niekedy aj vtedy, keď by ste s nimi najradšej rozvinuli nejakú konverzáciu alebo keď by ste očakávali ich odpoveď. Nie sú však ticho bez príčiny. Tichými ľuďmi sú totiž väčšinou introspektívni ľudia či introverti a na svoje mlčanie majú hneď niekoľko dôvodov. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Toto je 10 najčastejších z nich.

#1 Pretože aktuálne nemyslia vôbec na nič

Je tomu ťažké uveriť, ale niekedy sa dá skutočne nemyslieť na nič – teda vlastne nemyslieť. Keď si na chvíľu niekto svoju myseľ vypne, nemôžete čakať, že bude schopný (alebo ochotný) odpovedať na vaše otázky.

#2 Pretože aktuálne myslia na niečo úplne iné

Čo budem robiť večer? Čo si dám na obed? Aký seriál si dnes večer pustím? Prečo som vlastne stále tu? Áno, aj toto sú otázky, ktoré niekedy tichým ľuďom víria hlavou, kým sa s nimi vy snažíte nadviazať konverzáciu.

pexels.com

#3 Pretože v danom prostredí je priveľa ľudí

Čo introverti naozaj neznášajú, sú preplnené priestory. Masa ľudí, ktorí sa prekrikujú jeden cez druhého, pričom nepočujú ani vlastného slova, je pre každého tichého človeka stelesním nočnej mory. V takýchto podmienkach sa vašej spoločnej konverzácii jednoducho pravdepodobne neotvoria.

#4 Práve im napadlo niečo skvelé

Introverti sú vo väčšine prípadov dušou umelcami. Po nociach skladajú piesne, rýmujú básne či píšu knihy a ak im nejaká myšlienka napadne počas vášho rozhovoru, jednoducho máte smolu. Duša umelca sa práve presunula do úplne iného sveta.

#5 Aj tak by ste nepočúvali

Introverti majú skvele vyvinutú intuíciu a ak vedia, že by ste ich aj tak nepočúvali, alebo že by ste ich odpovede aj tak brali na ľahkú váhu, komunikovať s vami jednoducho nebudú. Bola by to strata času.

Photo by Conor Sexton on Unsplash

#6 Jednoducho nemajú dobrý deň

Nie každý deň je dobrý. Niektorí ľudia zvládajú aj tie najhoršie dni lepšie, iní zas horšie. Je však možné, že práve introvert sa počas tých zlých dní ponorí úplne do svojich myšlienok a ťažko z neho vytiahnete čo i len jediné slovko.

#7 Pretože sa v danej spoločnosti necítia dobre

Tichí ľudia vo väčšine prípadov neznesú hlučných ľudí, ktorí síce vyslovia veľa slov, no ich obsah je úplne prázdny. V tej chvíli nepremýšľajú nad ničím iným, než nad nejakou výhovorkou, ako sa z tohto miesta dostať.

#8 Nemajú dostatok energie

Introverti sú veľakrát hypersenzitívnmyi ľuďmi, čo môže byť v mnohých prípadoch skvelou vlastnosťou, no zároveň ide o pomerne vyčerpávajúci životný údel. Hypersenzitivita je fyzicky i psychicky vyčerpávajúca a takto vyčerpaní človek na konverzáciu naozaj nemá síl.

pexels.com

#9 Práve sa zasnívali

Vaša debata ich možno aj baví, no introverti milujú snívanie s otvorenými očami. Nebojte sa, hneď ako sa v mysli vrátia z balijskej pláže, v konverzácii budú zmysluplne pokračovať.

#10 Potrebujú byť osamote

Každý človek občas potrebuje byť úplne sám, no introverti to potrebujú oveľa častejšie. Nemajte im to za zlé, je to len preto, aby si dobili baterky a mohli si plnohodnotne plniť svoje role priateľov, partnerov či rodinných príslušníkov, v ktorých sa cítia naozaj dobre.

Pozri aj: Nie je pravda, že introverti neznášajú ľudí. Oni iba neznášajú povrchné stretávanie sa s ľuďmi

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov