foto: Ewel Tattoo, Pexels

Chcete vyskúšať tetovanie, no neviete, či sa vám už po mesiaci neprestane páčiť?

Absolútne ideálne riešenie pre každého, kto je nerozhodný, má obavy že tetovanie časom oľutuje, chce to len skúsiť, bojí sa reakcie zamestnávateľa či rodiny, alebo je stotožnený s obrázkom len na rok. Aká škoda, že to vôbec nefunguje. Pod’me sa teda pozrieť na to, ako je to s dočasným tetovaním naozaj.

Tetovanie na 5 rokov alebo na rok 

Veľmi obľúbené klamstvo voči rodičom, babkám, dedkom, zamestnávateľom a často aj voči sebe.

Tetovanie na mesiac, rok, dva či päť rokov neexistuje. Vo väčšine prípadov vám ho urobia v kozmetickom salóne farbou, ktorá sa používa na permanentný make up a mala by sa vstrebať — zmiznúť do pár mesiacov či rokov. Nikdy nezmizne úplne. Maximálne tak zbledne, zmizne čiastočne. Pretetovávala som nemálo srdiečok, drakov, písmenok, ktoré mali zmiznúť do roka a držali na mieste už 6 rokov.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ewel (@eweltattoo) on

Permanentný make-up

Ruku hore, kto má zvyšky vytetovaného obočia, očnej linky alebo kontúrky pier. Ak sa farba aplikuje príliž hlboko, tetovanie vám ostane navždy. Postupom času môže výraznejšie vyblednúť, zmeniť farebnosť alebo niektoré časti dokážu zmiznúť, nie však úplne.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ewel (@eweltattoo) on

Dajte si preto veľký pozor, u koho si dávate upravovať svoje obočie alebo pery. V súčasnosti trh ponúka množstvo odborníkov na microblading a iné techniky permanentného make-upu, ktoré dokážu urobiť hotový zázrak s tvárou človeka, takže vás nechcem odrádzať, ale skôr len varovať, aby ste nedopadli ako ja a moje obočie, o ktorom by som mohla napísať samostatnú knihu a nie článok.

Henna 

Henna predstavuje výbornú alternatívu dočasného tetovania, pretože naozaj zmizne. Môžeš si tak vyskúšať, či by sa ti vôbec páčilo mať telo zdobené natrvalo obrázkom. Jedinou nevýhodou henny je možná alergická reakcia, ktorú by si mali naštudovať vopred ľudia s citlivejšou pokožkou alebo vykonať jednoduchý test na malinkom kúsku pokožky.

foto: Unsplash

Nalepovačky 

Staré dobré “nalepovačky”  alebo “žuvačkové tetovania” majú v súčasnej dobe úplne iný rozmer – dokážu veľmi dôveryhodne napodobiť reálne tetovania. Niektoré internetové obchody ponúkajú tlač motívu do podoby nalepovacieho tetovania. Vieš si tak vyskúšať, či vybraný motív naozaj sedí na tele alebo nie.

foto: Pexels
Ewel je majiteľkou a zakladateľkou tetovacieho a piercingového štúdia v Banskej Bystrici. V súčasnosti sa vyprofiloval na florálne motívy / linework / dotwork a do malého teamu pribudla profesionálna piercerka Eva.
Uložiť článok

Viac článkov