Foto: unsplash.com

Čo o vás dokážu prezradiť niektoré hygienické návyky?

Rutiny, ktoré ľudia opakujú na denno-dennej báze, dokážu povedať veľmi veľa o tom, čo sa skrýva v ich vnútri. Medzi takéto veci patria napríklad aj hygienické návyky. Možno si hovoríte, že je úplne nepodstatné, napríklad koľkokrát si niekto umýva ruky alebo kedy sa kto sprchuje. No práve aj takéto, na prvý pohľad detaily, dokážu o nás povedať viac, než si myslíte.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Nosenie si hygienických vecí všade so sebou. Pre istotu.

Určite poznáte ľudí, ktorý nevytiahnu päty z domu bez toho, aby si so sebou nezobrali pomaly celú kúpeľňu. Podľa odborníkov ľudia, ktorí si so sebou všade nosia hygienické veci ako napríklad dezodorant, hrebeň či dokonca vlastné mydlo, sa necítia na svete pohodlne, ak nemajú na dosah ruky svoje hygienické potreby. Bez nich sa jednoducho cítia stratene.

#2 Sprchovanie sa ráno

Na Slovensku to nie je práve zvykom, no pre niektorých ľudí sa deň začína kávou, pre iných sprchou. Práve tá druhá skupinka sú väčšinou ľudia, pre ktorých ranná sprcha predstavuje očistný „rituál“, v ktorom sa zbavia všetkej špiny a vykročia do nového dňa svieži a hlavne čistí.

unsplash.com

#3 Umývanie si zubov po každom jedle

Aj keď je dôležité, aby sme si zuby umývali minimálne dvakrát denne, niektorí ľudia si so sebou nesú kefku a pastu úplne všade – do práce, do školy, dokonca aj na výlety. Takíto ľudia sú podľa vedcov citliví, majú strach z toho, že by im mohlo zapáchať z úst, alebo už v minulosti zažili podobnú situáciu a nechcú, aby sa znova opakovala. Aj keď platí, že niekedy stačí ako pomoc obyčajná žuvačka.

#4 Nekompromisná rutina

Niekedy nie je ani tak podstatné, čo robíte v rámci vašej hygienickej rutiny, ale skôr ako to robíte. Ak má niekto naozaj „prísnu a nekompromisnú“ rutinu, to znamená, že vždy o tom istom čase s tými istými produktami a podľa toho istého postupu – nič sa nemôže zmeniť či vynechať – tak je to podľa odborníkov znak toho, že práve vďaka tomu sa cíti na tomto svete kompletne. Možno je to pre vás iba obyčajné umývanie zubov, no pre niekoho iného je to naozaj dôležitá činnosť, ktorá mu dáva pocit plnosti.

#5 Žiadna rutina

Naopak, aj nemať žiadnu rutinu, teda nemať žiaden systém, dokáže o nás veľa povedať. Takíto ľudia väčšinou zvyknú všade meškať, takmer vždy sú v strese, no na druhej strane radi experimentujú či skúšajú nové veci. Taktiež platí, že ak niekto nemá nejakú pevnú rutinu, nemusí to hneď znamenať, že zanedbáva svoju hygienu – len má jednoducho v hlave iné veci.

unsplash.com

#6 Pripravovanie si rannej rutiny už večer

Niektorí ľudia si všetko pekne pripravia už večer. Vyberú si oblečenie na nasledujúci deň, premyslia si k tomu účes a nachystajú všetky hygienické či kozmetické produkty, ktoré budú potrebovať. Takíto ľudia majú podľa odborníkov radi veci pod kontrolou a nič nenechávajú na náhodu. Dôležitá je u nich produktivita a snažia sa ušetriť čas všade, kde to ide – aby ho neskôr mohli využiť zmysluplnejšie.

#7 Preskakovanie niektorých krokov

Niektorí ľudia nevynechajú za žiadnu cenu žiadny z krokov svojej rutiny, druhí radi hľadajú spôsoby, ako si ju čo najviac zjednodušiť. Je pravdepodobné, že títo ľudia uprednostnia radšej svoj spánok či vlastné pohodlie pred komplikovanou rutinou, ale opäť, to neznamená, že na hygiene im nezáleží.

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov