Vedeli ste, že v skutočnosti máme na prvý dojem menej než okamih? A preto je dôležité urobiť všetko preto, aby sme na okolie zapôsobili čo najlepšie. Pretože prvý dojem sa už nedá nikdy opraviť.

Zavrite si oči. Predstavte si, ako ste sa cítili, keď ste sa po prvýkrát stretli s nejakým človekom. Je to jedno, kto to bol. Spolužiak, šéf, kamarátka. Určite si budete vedieť celkom dobre vybaviť pocit, ktorý vo vás vyvolal, keď ste ho videli po prvýkrát. Niekto nám jednoducho sadne. Iný sa môže celý život snažiť, no nikdy si to u nás celkom „nevyžehlí,“ ak sa na prvom stretnutí choval ako absolútny idiot.

Článok pokračuje pod videom ↓

Tak sa zdá, že veda má na všetko odpoveď. A keď ju nemá, určite sa ju pokúsi nájsť. Tentoraz sa zamerali na 5 najlepších spôsobov, ktoré nám môžu napomôcť k tomu, aby prvý dojem z nás bol čo najlepší.

#1 Upravte si obočie

pixabay.com

Tušili ste, že obočie napomáha rozlišovať emócie a zároveň ich podčiarkuje? Stačí si len predstaviť, že bez obočia by sme vyzerali naozaj čudne. Husté obočie, akým disponoval súdruh Brežnev či maliarka Frida, svedí skôr o drsnosti človeka. Preto ak chcete urobiť čo najlepším dojmom, majte ho patrične upravené. U mužov úplne stačí, ak si ho raz za čas zastrihnú.

#2 Dobre sa vyspite

Často redukujeme spánok len na nevyhnutné minimum, čo však môže byť na úkor našej každodennej činnosti. Ak sme však odpočinutí, na druhých tak môžeme pôsobiť oveľa pozitívnejším a šťastnejším dojmom. Preto ak máte na druhý deň naplánované stretnutie s nejakým cudzím človekom, skúste si pred ním poriadne oddýchnuť.

#3 Dôležitý je kontrast

Pixabay

Profesor Todorov z Princetonskej Univerzity, vysvetľuje, že mužom a ženám sa postupujúcim vekom menia jednotlivé črty tváre. To je zrejmé, ale prirodzené. No vedeli ste, že mužská pokožka je vo všeobecnosti svetlejšia než ženská?Ak chcete pôsobiť príjemnejším dojmom, mali by ste zvýrazniť črty tváre a práve na tom je založený mejkap. Prečo si ženy zvýrazňujú oči a zosvetľujú pokožku? Práve preto, aby zvýraznili nielen svoje črty tváre, ale aj emócie. Ak naopak potrebujete pôsobiť „tvrdším,“ dojmom,je dôležité zvýrazniť mužské črty tváre. Ako to však dosiahnuť, o tom profesor Todorov nehovorí.

#4  Pohodlné oblečenie

Je nesmierne dôležité dať si na seba to, v čom sa budete cítiť pohodlne. Darmo sa budete tlačiť do nepohodlného kostýmu či lodičiek, keď vôbec nepasuje k vašej osobe. V jednej štúdii sa ženy obliekli najprv do vecí, ktoré naozaj milovali. Potom museli urobiť presný opak. Navliecť sa do vecí, ktoré neznášajú. Hádajte, v ktorom oblečení ženy oveľa viac zapôsobili na okolie? Myslíme, že všetci tušíte správnu odpoveď.

#5 Nerobte unáhlené závery

Teraz poprieme všetko, čo sme povedali. Todorov tvrdí, že prvý dojem je veľmi dôležitý. Ale že vždy, keď si ho vytvárame, máme brať do úvahy, že je veľa okolností, ktoré nepoznáme. Akú mal človek náladu? Na čo myslel? Bolo to pracovné alebo súkromné stretnutie? Preto si na „konečné hodnotenie“ dajme dostatok času, i keď… prvý dojem môžem naozaj urobiť len raz!

Pozri aj: Túžite po pevnom vzťahu, ktorý len tak niečo nezlomí? Osvojte si s partnerom týchto 5 zvykov

indy100.com
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov