Ako spoznať, že váš partner potrebuje viac priestoru?

O ženách sa tvrdí, že nikdy nič nepovedia na rovinu. Rovnako to však môže niekedy platiť aj u mužov. Len máloktorí z nich naozaj povie, že mu nedávate vo vzťahu dostatok priestoru. Vzťah by mal pozostávať z dvoch rovnocenných ľudí, ktorí by mali mať rovnaké postavenie a ich slovo rovnakú váhu. Možno si to ani neuvedomujete, ale to, že neposkytnete svojmu partnerovi dostatočný priestor, môže byť naozaj vážnym problémom.

Článok pokračuje pod videom ↓

Toto je 9 znakov toho, že sa tejto chyby dopúšťate a mali by ste to napraviť, ak chcete predísť katastrofe.

#1 Vidíte, že váš partner je nepríjemný

Niekedy sa môže stať, že ak ste so svojím partnerom až príliš často a oberáte ho tak o jeho (ale zároveň aj seba o svoj) osobný priestor, váš partner môže reagovať na všetko nepríjemnejšie, než ste zvyknutí. Pokúste sa to nebrať si osobne a na chvíľku ustúpte. Uvidíte, že všetko sa obráti k lepšiemu.

#2 Začne sa bez príčiny hádať

Aj tento bod veľmi súvisí s predchádzajúcim. Nikomu sa nedýcha ľahko s nožom priloženým ku krku a preto niet divu, že nervy dokážu v takýchto situáciách prasknúť veľmi rýchlo. Presne ako predtým, neznamená to, že vás už partner nemá rád, on len potrebuje trochu času pre seba.

pexels.com

#3 Súhlasí s vami vo všetkom

Možno to môže znieť ako ideálny partner – ale vedzte, že je takmer nemožné aby sa dvaja ľudia dokázali zhodnúť na každej jednej veci. Podľa vedcov je aj toto príznakom toho, že nedávate vášmu partnerovi dostatok priestoru – aby dokázal vyjadriť svoj vlastný názor, či zapojil svoju fantáziu a kreativitu.

#4 Je vystresovanejší, než zvyčajne

Nedostatok priestoru tiež môže u niekoho vyvolať ešte viac stresu, než doposiaľ. Ak vidíte, že váš partner je ešte vystresovanejší, než zvyčajne, možno je čas trochu spomaliť a nechať ho dýchať.

#5 Dokáže ho naštvať aj vaša prítomnosť

Vieme, také niečo sa nepočúva ľahko, ale ak ste si všimli, že váš partner začína byť oveľa nahnevanejší kedykoľvek sa zjavíte vy, určite to nie je iba náhoda. Môže to byť príznakom toho, že nemá dostatok priestoru vo vzťahu.

pexels.com

#6 Cítite, že niečo sa zmenilo

Zrazu cítite, že niečo je inak. Že niečo sa zmenilo. Že to „spojenie“, tá iskra, ktorú ste medzi sebou mali, náhle zmizla. Už to nie je tak ako kedysi. V takomto prípade netlačte na pílu. Práve naopak, na chvíľu sa stiahnite a doprajte svojmu partnerovi priestor len pre seba.

#7 Sám povie, že potrebuje chvíľu pre seba

Často to nepovie na rovinu, ale nejakými inými slovami. Aj preto musíte byť pozorní a snažiť sa počúvať, čo sa vám snaží povedať. Ak vám sám naznačuje, že sa cíti ako lapený v pasti alebo klietke bez možnosti úniku, potom by ste sa mali naozaj zamyslieť nad tým, či mu dávate toľko slobody, koľko potrebuje.

Pozri aj: Ak vám muž povie niektorú z týchto 10 vecí, utekajte, kade ľahšie

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov