Foto: Unsplash/Brooke Cagle

Dostali ste sa konečne cez váš posledný vzťah? Nezabúdajte na seba!

Po rozchode nie je nikdy nič jednoduché. Prekonávate neskutočnú bolesť, ktorá môže trvať dlhšie. Čo ak si ale vaša bývalá polovička už niekoho našla? Musíte to urobiť aj vy? Portál Thought Catalog uvádza, že skutočné šťastie nájdete iba vtedy, ak sa prestanete porovnávať s ľuďmi z vašej minulosti a nájdete spôsob, ako sa vo svojom živote posunúť ďalej. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Nikto nechce byť sám. Nechcete preklikávať na Instagrame obrázky nového vzťahu, ktorý má váš bývalý partner. Každý sa chce po ukončení vzťahu cítiť chcený a milovaný ľuďmi, ktorí nemajú nič spoločné s jeho bývalým vzťahom. Mnoho ľudí meria to, či sa posunuli ďalej podľa toho, či si našli nového partnera, ktorý ich miluje. Znie to jednoducho, že? Ibaže je to nezdravé.

Foto: Unsplash/Khamkéo Vilaysing

Zoberte si svoj život späť

Posunúť sa ďalej neznamená, že musíte stiahnuť k sebe niekoho nového. Nejde o to, aby ste sa hneď ponorili opäť do tej istej vody. Nejde o to, aby ste sa hneď do niekoho zamilovali a priviedli ho domov. Znamená to, že si svoj život vezmete späť. A ak si myslíte, že to ide iba tak, že sa hneď zoznámite a dáte dokopy s niekým iným, tak máte oveľa väčšie problémy.

Skutočným meradlom toho, či ste sa posunuli ďalej, nie je to, či ste sa zoznámili alebo dali dokopy s niekým iným. Je to o tom, že robíte vlastné rozhodnutia, nasledujete svoje vlastné sny a túžby, robíte veľké zmeny, ktoré dokážete aj bez toho, aby ste mysleli na bývalého partnera.

unsplash.com

Posunúť sa ďalej môže znamenať čokoľvek

Neznamená to iba nový vzťah. To, že ste sa už posunuli ďalej môže znamenať, že ste si kúpili nový byt, ktorý ste vždy chceli a zariadili ste si ho tak, ako ste po tom túžili. Môže to znamenať presun do nového mesta bez toho, aby ste zvažovali, aký to bude mať vplyv na život toho druhého. Znamená to tvrdo pracovať, intenzívne cestovať a pravidelne sa vyrovnávať s novými výzvami. Posunúť sa znamená, že si pestujete šťastný život, ktorý patrí predovšetkým vám.

Foto: Unsplash/bruce mars

Každý má svoj vlastný spôsob, ktorý mu umožní sa posunúť ďalej a u každého to vyzerá úplne inak. Pre niektorých to znamená šialene sa zamilovať so niekoho iného. Ostatní v tom zase vidia možnosť rásť. Existuje množstvo spôsobov, ako sa posunúť vo vašom živote vpred. Ani jeden ale nikdy nie je rovnaký.

Konečne pociťujete vlastné šťastie

Áno, znamená to aj to, že ste konečne šťastný bez toho druhého. Ak sa vaše myšlienky prestali fixovať naňho alebo na ňu, tak je všetko presne tak, ako to má byť. Keď sa váš život nenápadne posunul od horších vecí k tým lepším, sústreďte sa výlučne iba na tie. Nad rozchodom vyhráte práve v ten deň, kedy sa oň už prestanete konečne starať. Pretože to, čo sa vám teraz deje, je pre vás omnoho zaujímavejšie, ako keď sa pozeráte späť.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov