Stačí, ak sa zbavíte týchto vecí a váš život sa ihneď zmení k lepšiemu.

Každý sníva o šťastnom živote. O tom živote, ktorý vždy chcel. O živote plnom lásky, pokoja a radosti, kde si bude sám sebe pánom a kde naplní svoje veľké plány. Ale sú tu určité veci, ktoré nás od neho delia. Medzi ne patria aj tieto zlozvyky. A uvidíte, že raz, keď sa ich zbavíte, váš život sa úplne zmení. K lepšiemu, samozrejme.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ktoré sú to teda tie zlozvyky, ktorých by ste sa mali zbaviť, aj keď to dokáže len málokto?

#1 Nerozprávate sami za seba

Až príliš sa bojíte povedať svoj názor a ste vždy ticho. Radšej sa tohto zlozvyku ihneď zbavte, pretože svet by mal vidieť, že sa viete postaviť sami za seba a bojovať za svoje názory či presvedčenie.

#2 Máte arogantný prístup

Hneď teraz si uvedomte jednu vec: nie ste najlepší. Naozaj, nie ste. Vždy tu bude niekto, kto to bude vedieť urobiť tisíckrát lepšie, než vy. Nevyvyšujte sa nad ostatných a nekráčajte s nosom zdvihnutým dohora. Trochu pokory.

#3 Až príliš sa kritizujete

Mať svojho vnútorného kritika a byť trochu sebakritickí určite nie je zlé. No nedovoľte, nech úplne preberie moc nad vaším životom.

#4 Hľadáte povolenie od ostatných

Viete čo? Nepotrebujete ho. Nepotrebujete, aby vám ostatní odobrili, či to môžete urobiť alebo nie. Začnite sa rozhodovať podľa seba a nasledujte svoje srdce.

unsplash.com

#5 Zasekli ste sa v minulosti

To, čo sa stalo, sa už nedá zmeniť. A neustále sa mučiť, prehrávať si udalosti z minulosti a držať sa jej ako kliešť určite neprispieva k šťastnému a radostnému životu.

#6 A až príliš sa strachujete o budúcnosť

Verte mi, čo má prísť, príde, a keď to príde, vy budete pripravení. Niekedy by bolo lepšie, ak by ste sa prestali toľko trápiť a nechali veciam voľný priebeh.

#7 Podvádzate ľudí

Nemusí ísť hneď o vášho partnera. Ale koľkokrát ste niekomu do očí povedali jednu vec a za jeho chrbtom druhú? Asi veľakrát. A prečo? Aký je význam toho, že ľudí takto podvádzate?

#8 Klamete sami seba

Pamätajte si, že to jediné, čo vám na konci dňa zostane, ste vy sami. Tak prečo si aj naďalej klamete? K sebe samému musíte byť úprimný, pretože keď nie ste k sebe, tak potom ku komu?

#9 Každú vec si beriete osobne

Novinka: nie celý svet sa točí okolo vás. A aj keď niekto povie niečo ostrejšie, neznamená to, že to hneď myslel na vašu adresu. Prestaňte si veci brať tak osobne a uvidíte, že svet bude oveľa jednoduchší.

#10 Neodpúšťate

Odpustiť niekomu, kto vám ublížil, je ťažké. Ale je to zároveň jediná možnosť, ako uzatvoriť túto kapitolu života a pohnúť sa ďalej. Vyskúšajte to.

#11 Ste až príliš sebeckí

Všetko chcete len pre seba a kašlete popritom na to, ako sa cítia ostatní. Chceli by ste ovládať celý svet a je vám jedno, koho a do akej miery ovplyvnia vaše rozhodnutia. A pritom urobiť niečo milé pre ostatných vôbec nie je tak náročné.

unsplash.com

#12 Nestaráte sa o seba

Vaše telo je chrám. Preto by ste sa oňho mali starať ako zvnútra, tak aj zvonka. Dajte mu všetky vitamíny, živiny, pohodu a vedomosti, ktoré potrebuje.

#13 Usilujete sa o to, aby vás mali všetci radi

Ale uvedomte si jednu vec: to sa nestane. Vždy sa tu nájde niekto, kto vás nebude mať rád. Takže nesnažte sa zaujať všetkých, nemá to zmysel.

#14 Neustále sa vyhovárate

Každý deň, každé ráno máte dve možnosti: môžete vstať a pracovať na svojom sne, alebo môžete vstať a začať sa vyhovárať a potom sa utápať vo vlastnom žiali a výčitkách. Je to len na vás.

#15 Žiarlite

Závisť a žiarlivosť vôbec nie sú pekné vlastnosti. A čím skôr si to uvedomíte, tým lepšie. To, že druhému pogratulujete k úspechu nijako nezníži ten váš, to si pamätajte.

#16 Strhávate na seba všetku pozornosť

Ale viete čo? Tí najlepší ľudia pracujú v tichosti. Nepotrebujú uznania a chvály ostatných. A verte, že ani vy nie.

#17 Všetko beriete ako súťaž

Nie, naozaj nie všetko v živote je súťaž. Nie vždy musíte byť prvý, najrýchlejší, najlepší, najúžasnejší a ďalšie „naj“.

unsplash.com

#18 Radi sa hráte na obeť

Aby vás všetci poľutovali a povedali vám, aké to máte ťažké, však? Ale viete čo? Nikto nemá práve na ružiach ustlané. Každý z nás si prechádza ťažkosťami, nielen vy.

#19 Lipnete na predstavách o živote

Je skvelé mať sny o tom, ako budete úspešní, budete mať veľký dom aj s bazénom, moderné auto, krásnu rodinu… Ale pokiaľ vynaložíte nulové úsilie, potom nečakajte, že niečo z toho sa stane realitou.

#20 Až príliš sa bojíte zmeny

Ak chcete žiť lepší a šťastnejší život, potom sa pripravte na to, že niečo sa musí zmeniť. A zmena nie je zlá. Otvára dvere, ktoré vedú do sveta plného možností a príležitostí.

Pozri aj: Známy psychiater popísal 10 pravidiel, ktorými sa riadia šťastní a vyrovnaní ľudia. Dodržiavate ich aj vy?

ideapod
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov