Najväčšie filmové klasiky, bez ktorých Vianoce nie sú Vianoce.

K Vianociam neodmysliteľne patria aj filmové klasiky, ktoré nám pomáhajú dostať sa do tej pravej vianočnej nálady, a bez ktorých by sme si Vianoce už hádam ani nevedeli predstaviť. Sviatky, tie nie sú iba o Popoluške, Perinbabe alebo iných rozprávkach. Existuje omnoho viac nádherných filmov s krásnym posolstvom, ktoré do našich sŕdc vlejú toho neustále spomínaného „ducha Vianoc“, spríjemnia nám chladné zimné dni a navodia tú správnu atmosféru či rodinnú pohodu. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Predvianočná nočná mora

Nádhernú animovanú rozprávku so skvelými ilustráciami z dielne Tima Burtona si úplne zamilujete. Hlavný predstaviteľ, Jack Skellington, kráľ mestečka Halloween, sa v jeden deň rozhodne, že strašeniu ľudí a najmä detí dá celkom nový rozmer – tentokrát sa pokúsi ovládnuť Vianoce.

Sám doma & Sám doma 2

Dokážete si predstaviť vianočné sviatky bez tejto klasiky? Určite nie. Každý už pozná príbeh o Kevinovi, ktorého rodina zabudne doma – práve na Vianoce. A aby toho nebolo málo, Kevin sa potom musí sám vysporiadať s dvojicou lupičov. A ako si s nimi dokáže poradiť? Nuž, zrejme dobre, keďže každý sa pri tomto filme zvíja od smiechu.

Polárny expres

 

Tento krásny animovaný film chytí za srdce nejedného diváka, ako mladšieho, tak aj staršieho. Film rozpráva príbeh o chlapcovi, ktorý sa ocitne v nezvyčajnom vlaku s jasným cieľom: dostať sa na severný pól a stretnúť sa so Santa Clausom.

Život je krásny

Čiernobiela snímka „Život je krásny“ patrí medzi tie najväčšie vianočné filmové klasiky, pri ktorých plače naozaj každý. Hlavnou postavou je George, ktorý chce takmer na Štedrý deň spáchať samovraždu. Na pomoc mu však príde anjel priamo z neba.

Láska nebeská

Romantická komédia, ktorá pripomína, že láska sa nachádza naozaj všade okolo nás. Film zobrazuje niekoľkých ľudí s rôznymi životnými príbehmi, prebiehajúcimi na pozadí Vianoc v Londýne, ktoré spolu nijako bližšie nesúvisia. Iba žeby… Jediným spoločným znakom sú vzťahy a, samozrejme, láska, ktorá pomúti hlavu každému.

Vianočná koleda

Film natočený na základe rovnomennej predlohy od Charlesa Dickensa, ktorý určite poznáte. Príbeh zobrazuje hlavného hrdinu Ebenezera Scrooga, ktorého navštívia traja duchovia Vianoc: duch tých minulých, tých súčasných a tých budúcich.

Prázdniny

Nenáročná romantická vianočná komédia s Cameron Diaz a Kate Winslet v hlavných úlohách je presne ten film, pri ktorom si počas sviatkov výborne oddýchnete. Nepodarený vzťah, láska a zlomené srdcia sú presne tie veci, ktoré budú trápiť hlavné predstaviteľky aj tentokrát.

Vianočný škriatok

Buddy bol celý svoj život vychovávaný ako vianočný škriatok. Postupom času však zisťuje, že je trochu iný, než ostatní. Pravdu o svojom pravom otcovi sa rozhodne hľadať v New Yorku a pokúsi sa celému svetu prinavrátiť radosť, pohodu a vianočného ducha

Grinch

Ďalšia klasika a neodmysliteľná súčasť Vianoc. Grinchovi sa všetci rovesníci posmievali, a preto sa v predvianočnom čase rozhodol odísť z domu. Útočisko našiel v jaskyni a rozhodol sa, že na Vianoce úplne zanevrie. V jeden deň ho sa ho však dievčatko menom Cindy rozhodne pozvať do dediny. A až vo chvíli, keď Grinch pochopí, že Vianoce sa nedajú ukradnúť, z jeho srdca konečne vyprchá nenávisť.

Noc plná zázrakov

Film, ktorý veľmi pripomína už vyššie spomínanú „Lásku nebeskú“. Nádherná romantická komédia z Poľska zobrazuje osudy piatich mužov a piatich žien, ktoré sa presne 24. decembra pretnú, pretože zázraky sa dejú.

Pozri aj: Najobľúbenejším obdobím pre nový vzťah sú práve Vianoce. Prečo je to tak?

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov