Prečo bude citlivé dievča to najlepšie, aké ste mohli stretnúť?

Najlepší vzťah vášho života bude s dievčaťom, ktoré je citlivé. Možno si bude brať všetko až príliš osobne. Ak ju niekto nebude môcť vystáť, bude z toho smutná. Keď ju niekto skritizuje, hneď ju to bude trápiť. Keď niekto bude kričať, len bude zadržiavať slzy. Každý deň so sebou prináša nové prekážky a nástrahy, ktoré musí so zaťatými zubami vyriešiť.

Článok pokračuje pod videom ↓

Niekedy by si priala, aby mala väčšiu kontrolu nad svojimi emóciami. Aby ju konečne prestalo trápiť to, čo ostatní hovoria a čo si myslia. Ale tiež vie, že hoc sa jej citlivosť z času na čas postaví do cesty, je to zároveň aj niečo, vďaka čomu je lepším človekom. Prečo?

Pretože je úctivá. Nechce raniť nikoho pocity, pretože sama z vlastných skúseností vie, aké hrozné to je.

Je opatrná. Pokiaľ ide o tón, ktorým rozpráva, nechce zbytočne zvyšovať svoj hlas. Keď rozpráva, a je jedno, či to je jej starý známy, pokladník alebo obyčajný cudzinec, vždy sa snaží byť milá a zdvorilá. Premýšľa o svojich slovách skôr, než ich nechá odletieť z pier. Nechce, aby sa kvôli nej niekto cítil zle. Práve naopak, snaží sa každého povzbudiť.

Je sentimentálna. Odkladá si staré lístky z kina, útržky obalov či vstupenky, pretože jej pripomínajú krásne chvíle a nedokáže ich vyhodiť. Fotografie sú pre ňu najväčšou vzácnosťou, pretože každú krásnu spomienku si chce uchovať. Chce sa na ne pozerať a prežívať to všetko znovu. Chce opäť cítiť to šťastie.

unsplash.com

Je lojálna. S ľuďmi si udržiava hlboké spojenie. Možno nemá milióny priateliek, ale má tie pravé. A pre ne by urobila čokoľvek, pretože vie, že aj ony by to urobili pre ňu.

Je vnímavá. Pozoruje ostatných. Všíma si, ako sa správajú a venuje veľkú pozornosť ich charakteru. Pamätá si aj tie najmenšie veci, ktoré ľudia vyslovili a veľmi rýchlo si dokáže všimnúť, či niekto klame. Neznáša falošných ľudí a pretvárku a veľmi rýchlo to dokáže prekuknúť.

Má pochopenie pre ostatných. Udržiava si otvorenú myseľ. Odpúšťa. Snaží sa pozrieť sa na situácie aj z iného uhla pohľadu. Vie, že nemusí mať vždy pravdu. Počúva názory ostatných. Zaujíma sa o ostatných.

Je spoľahlivá. Bude tu vždy, keď ju budete potrebovať. Ak niečo sľúbi, svoj sľub vždy dodrží. Nikdy vám nepodrazí nohy a nesklame vás. Keď jej pošepkáte tajomstvo, máte istotu, že u nej bude v bezpečí. Keď jej budete dôverovať celým svojím srdcom, môžete si byť istí, že to neoľutujete.

Je silná. Možno si na zmeny zvyká ťažšie, ale vie, že to zvládne. Neznáša, ak musí opustiť svoju komfortnú zónu, ale vie, že iba posúvaním hraníc sa môže stať lepším človekom. Neustále musí čeliť novým a novým prekážkam a neustále prekonáva samú seba. Je jednoducho silná.

Ak teda hľadáte nejaké dievča, ktoré nie je veľmi citlivé, toto pravdepodobne nebude pre vás. Ale ak hľadáte niekoho, kto miluje hlboko a úprimne, kto vás nikdy nesklame a vždy vás podrží, keď bude treba, kto tu pre vás neustále bude a kto vás podporí, potom bude vzťah s citlivým dievčaťom tým najlepším vzťahom vášho života.

unsplash.com

Pozri aj: 20+ nádherných ilustrácií, ktoré zachytávajú ženskosť, sexualitu a hlbokú lásku v jednom

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov