Ďalší dôkaz toho, že my sami sme si strojcom vlastného šťastia, ale i jeho ničiteľom.

Ak vás naozaj štve možno už dlhoročná samota, je najvyšší čas s ňou niečo urobiť. Netreba však len protestne plakať do vankúša a sťažovať sa na celý svet. Podľa popredných expertov sú určité činnosti, ktoré odpudzujú lásku viac, než repelent otravný hmyz. Bude to možno kruté, ale zároveň vás pochopenie pravdy môže posunúť dopredu. Ak chcete zažiť skutočnú lásku, musíte zmeniť svoje toxické správanie.

Článok pokračuje pod videom ↓

Čím skôr sa zbavíte týchto 5 (zlo)zvykov, tým skôr si vyčistíte cestu k skutočnej láske.

#1 Za každú cenu sa snažíte o dokonalosť

Photo by Sorin Sîrbu on Unsplash

A práve tento váš perfekcionizmus môže druhých poriadne otráviť. Nikto z nás nie je absolútne dokonalý. Ak vás chlap, na ktorom vám záleží, uvidí bez mejkapu, nič sa nedeje. Práve naopak, uvidí vás v normálnom, prirodzenom svetle, ako „dievča odvedľa“, do ktorého sa môže skutočne zaľúbiť.

#2 Príliš vysoké očakávania

Photo by Asaf R on Unsplash

Tak na tieto hrable stúpili už mnohí. Vďaka romantickým filmom máme o dokonalom partnerovi poriadne skreslenú predstavu. V skutočnosti v sebe nosíme absolútne nereálne očakávania, ktoré nikto nemôže naplniť. Chcete, aby mal váš partner perfektne našliapnutý kariéru, telo Adonisa, hovoril plynule piatimi jazykmi, jazdil na koni, miloval vašu mamu, robil charitu a skladal vám romantické básne? Takého však s najväčšou pravdepodobnosťou vôbec nenájdete. Preto skúste poľaviť z očakávaní a vráťte sa čo najskôr na planétu Zem.

#3 Myslíte si, že vy sa vôbec nemusíte zmeniť

Photo by Matthew Kane on Unsplash

No napriek tomu očakávate, že sa zmení každý vo vašom okolí. Vy ste bezchybná bytosť, ktorá je dokonalá v každom smere. Ak sa však kriticky pozriete na svoju povahu, určite nájdete pár chýb, ktoré stojí za to napraviť. Možno sa príliš často urážate, možno vám vo vzťahu bráni vlastný egocentrizmus. Ktovie. Odpoveď na to, čo je vašou hlavnou prekážkou, však podvedome poznáte len vy sami.

#4 Vyberáte si nesprávnych partnerov

Photo by Francisco Gonzalez on Unsplash

Najmä ak trpíte „mesiášskym komplexom“, budete si za partnera vyberať každého skrachovaného jedinca. Pretože vy ho viete zachrániť. Pretože vy z neho spravíte iného človeka. Omyl. Ak sa niekto nezmení sám, sotva ho zmení jeho partner.

#5 Nevidíte to, čo máte rovno pred očami

Photo by Warren Wong on Unsplash

Vraví sa, že pod lampou je najväčšia tma, a je to skutočne tak. Neraz sme tak ovplyvnení nereálnymi očakávaniami, že pred sebou nevidíme človeka, ktorý by nám bol skutočne dobrým partnerom. Možno vyzerá trochu inak, možno má chyby. Ale napriek tomu by vám vedel dať lásku, po ktorej tak veľmi túžite.

Pozri aj: Ženy, ktoré sú dlhšiu dobu single, skončia nakoniec ako tie najšťastnejšie

ideapod
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov