Sú vám dôverne známe?

Ak vás partner zo dňa na deň nechá, pravdepodobne budete nahnevaní na celý svet. Vy ste tá najväčšia obeť a teraz vás musia všetci ľutovať. Máte pocit, že vám zasa niekto vrazil dýku do srdca. Všetko ste mu dali, tak ste sa snažili, no aj tak to bolo málo. No vedzte, že váš (ex)partner môže mať na váš vzťah úplne iný pohľad. Za veľa vecí si totiž môžeme práve my sami. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Cesta do pekla je dláždená dobrým úmyslami. Aj my to myslíme dobre. Preto „buzerujeme“ partnera a sústavne ho upozorňujeme na jeho chyby. Ak na sebe spozorujete týchto sedem znamení, zbystrite pozornosť. Sú znakom toho, že niečo nie je v poriadku…

#1 Ste závislí na telefóne

Ekaterina Gapanovich

Ak si bez telefónu neviete predstaviť svoj život, hrozí, že váš partner si ten svoj začne predstavovať bez vás. Stojí za to zvážiť svoje priority. Skúste si preto pestovať aj iné záujmy než sledovanie displeja na smartfóne. Čítajte, háčkujte, naučte sa hrať na gitare. Je to len a len na vás!

#2 Nie ste schopní prehodnotiť svoje priority

Ekaterina Gapanovich

Znova narážame na voľbu priorít, pretože tie sú alfou a omegou vo vzťahu. Ak máte taký nabitý diár, že vám neostáva čas na osobný život, asi nebude veľmi zmysluplné mať partnera, však? Pre kvalitne fungujúci vzťah treba niečo obetovať. A to najmä čas, energiu a pozornosť. Môže vám k tomu dopomôcť aj pravidlo 2/2/2. Čo to znamená? Aspoň raz za 2 týždne si skočte na obed či večeru, aspoň raz za 2 mesiace si naplánujte nejaký výlet a aspoň raz za 2 roky sa spolu vyberte na dovolenku.

#3 Nepodporujete ho

Ekaterina Gapanovich

Každý človek si zaslúži úctu a podporu. Partner má právo na vlastné rozhodnutia a ak ho milujete, budete ho rešpektovať. Nemusíte mať rovnaký vkus, to od vás nikto neočakáva. No dôležitá je vzájomná vnútorná podpora.

#4 Ostávate len na povrchu

Ekaterina Gapanovich

Vo vzťahu nie je priestor pre „formality“. Partneri by sa mali vedieť rozprávať aj o nepríjemnostiach. K tomu patria emócie, problémy, či to, čo vás naozaj trápi. Ak sa dostanete na tenký ľad, neobviňujte sa a radšej zvážte slová. Skúste hovoriť o sebe, nie o ňom. Vetu: „Ty si taký necitlivý!“ môžete ľahko nahradiť aj vetou: „To ma naozaj ranilo.“ Tak sa aspoň nedotknete partnerovho ega.

#5 Hádate sa pre maličkosti

Ekaterina Gapanovich

Ak musíte sústavne po partnerovi upratovať, môže to byť naozajstná otrava. Nabudúce však skúste miesto toho, aby ste ho sústavne „buzerovali“ za maličkosti, zmeniť taktiku. Ak vám vadia jeho špinavé ponožky, ktoré sa váľajú všade po byte, nechajte ich tak. Neupratuje, ani ho na ne neupozorňujte. Keď si nebude mať čo obliecť, sám sa spamätá a môžno spraví nápravu.

#6 Odmietate akúkoľvek diskusiu

Ekaterina Gapanovich

Aj vy, keď ste „vo švungu“, vidíte pred sebou len červené plátno? Za všetko zlé na tomto svete obviňujete len a len svojho partnera? Ak sa neviete upokojiť, radšej opustite miestnosť a choďte sa na chvíľočku vyvetrať. Je to vždy lepšie, akoby ste mu mali povedať slová, ktoré budete neskôr veľmi ľutovať.

#7 Nedôverujete mu

Ekaterina Gapanovich

Sústavne mu kontrolujete telefón a keď náhodou nie je vo vašej blízkosti, nenecháte ho na pokoji. Potichu sa radujete, že existujú mobily. No nedôvera naozaj dokáže vzťah úplne zničiť. Bez nej stojí na veľmi vratkých základoch.

Všetci robíme chyby. No lepšie je poučiť sa na chybách iných, než na vlastných. Však je to tak?

Pozri aj: Týchto 7 viet vás presvedčí o tom, že muži a ženy naozaj rozprávajú iným jazykom

brigtside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov